sterke prioriteiten-zaterdag eigenlijk overschatten

#DeweekvanRosita Dinsdag 15 januari: Eigenlijk….

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Eigenlijk had ik vandaag een rustig dagje thuis moeten inplannen. Dat ben ik vergeten en plande ik een paar weken geleden een afspraak in met de decaan van de school waar ik MWD studeerde. Niet heel handig, want de dag na zo’n intensieve dag heb gehad moet ik het eigenlijk heel erg rustig aan doen en bijvoorbeeld een dagje bankhangen en tv kijken.

Maandag 14 januari

Gisteren was het een enorm drukke dag. ’s Morgens begon niet al te best. Het ervoor zorgen dat mijn zoon op tijd klaar was om naar school te gaan koste best veel energie. Daarna heb ik koffie gezet en heb ik mijn opname van Heel Holland Bakt teruggekeken. Dat was wel even fijn. Daarna heb ik de was opgehangen en heb ik gedoucht en mezelf aangekleed. Om 10:30 kwam de begeleider van Siza en bespraken we het inzicht krijgen in mijn energie en de maandagochtend die voor mij best vermoeiend is. De rest van de week gaat het wel goed, maar die maandagochtend blijft toch best moeilijk.

Blokjes energie

Doordat het ’s morgens zo rommelig verliep, heb ik daar een blokje extra voor gerekend. En ook de was ophangen was een activiteit dat een legoblokje kostte.

Daarna heb ik wat gegeten en ben ik me gaan voorbereiden op de laatste training van de Realisten academie. Om 15:15 vertrok ik van huis om naar de training t gaan. Op station Brummen checkte ik in met mijn eigen OV-Chipkaart. Maar in Utrecht checkte ik per ongeluk in met de OV-Chipkaart van mijn zoon. Ik heb later nog geprobeerd om uit te checken met beide passen, maar dat ging niet meer. Uit eindelijk heb ik contact opgenomen met de NS en als het goed is, krijg ik mijn geld terug en wordt het gecorrigeerd.

De Realistenacademie

De laatste training van de Realistenacademie verliep goed. We moesten de voorlichting en de pitch oefenen. Doordat ik maar weinig tijd had afgelopen week, heb ik me minder goed kunnen voorbereiden, dat zorgde wel voor de nodige zenuwen, maar tijdens het oefenen ging het best goed. Ik zit er aan te denken om steekwoorden op te schrijven en deze in een PowerPoint presentie te zetten. Dat geeft structuur en zorgt ervoor dat ik de tekst niet door elkaar haal. Omdat het reizen naar Utrecht en de training behoorlijk intensief zijn, reken ik 2 blokjes Lego. In totaal heb ik dan 4 blokjes gebruikt. Dat betekent dat ik al een blokje van vandaag heb gepakt en dat ik dus maar 2 activiteiten kan doen, voor ik weer over mijn grens ga.

Na afloop miste ik weer mijn trein, waardoor ik pas om 23:30 thuis was. Daarna heb ik nog even deze blog geschreven en ben ik naar bed gegaan. Ik was hartstikke moe, maar vandaag ging de wekker weer om 6:30 uur.

Eigenlijk was vandaag mijn rust dag.

Maar helaas heb ik een afspraak ingepland. Eigenlijk had ik dat dus beter niet kunnen doen zoals ik al schreef. Het is te vermoeiend. En dan heb ik ook nog fysiotherapie. Met deze twee dingen zit ik alweer aan mijn maximale aantal activiteiten voor vandaag. Ik had misschien beter de afspraak kunnen verzetten, maar daar had ik weinig zin in. Ik wil graag kijken of ik iets kan regelen voor mijn studiefinanciering, want stoppen met je studie heeft financiƫle gevolgen. Misschien moet ik ook nog naar de revalidatiearts voor een medische verklaring. Daar heb ik binnenkort ook een afspraak mee, dus dat komt dan mooi uit.

Morgen ga ik echt even een dagje niksen en goed uitrusten. Ja echt! Ik beloof het!

Hoe zorg jij ervoor dat je goed uitgerust bent?

Plaats een reactie