Netflix Windows app

#DeweekvanRosita Woensdag 16 januari: Netflix (and chill)

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

Gisteren en maandag had ik hele drukke dagen, dus vandaag doe ik niks. Hoog uit een kwartiertje opruimen, bloggen, tv en Netflix kijken.

Maandag had ik 4 blokjes aan energie gebruikt, dus gisteren had ik er 2 tot mijn beschikking. Namelijk voor fysiotherapie en mijn afspraak met de decaan. Voordat ik weg ging heb ik nog even de woonkamer, keuken en gang gestofzuigd en de vaatwasser geleegd dat was bij elkaar ook 2 blokjes. Bij elkaar dus weer 4 blokjes. Dat betekent dat ik vandaag maar een ding kan doen. Waarschijnlijk zal ik dan toch even een was gaan doen. Die was blijft maar terugkomen he?

Decaan

Gisteren had ik dus een afspraak met de decaan op de school waar ik heb gestudeerd. Ik moet namelijk iets regelen voor de studiefinanciering omdat ik ben gestopt en een studieschuld heb.

Als je op grond van je beperking stopt met je studie (HBO en Universiteit), kan DUO eventueel je studieschuld (gedeeltelijk) kwijtschelden. Hiervoor moet je een formulier invullen samen met de decaan en een medische verklaring vragen bij je arts waarin staat dat je vanwege je beperking je studie niet kunt afmaken. DUO beoordeelt dit en neemt hier een een beslissing over. Binnenkort heb ik toch en afspraak voor een controle bij de revalidatiearts in de Sint Maartenskliniek en kan ik dat regelen. Ook wil ik het rapport van het Neuropsychologisch onderzoek aan de decaan laten lezen. Als ik voor mijn studie had geweten dat ik moeite heb met plannen, organiseren, informatie verwerken e.d, was ik er niet aan begonnen. Maar tijdens mijn studie kwam ik er dus achter dat dit ook symptomen zijn van cerebrale parese bij mij.

Doodmoe

Toen ik klaar was, ging ik nog even iets drinken met iemand van de Realistenacademie, daarna ben ik naar huis gegaan en heb ik niks meer gedaan en geslapen, alleen even de keuken schoongemaakt. Verder heeft mijn vriend gekookt (held!) en de rest gedaan.

Heel veel Netflix, tv kijken en bank hangen

Vandaag ga ik dus alleen de was doen en 15 minuten opruimen. Verder kijk ik Netflix en wat programma’s terug, die ik had opgenomen, want ik moet gewoon goed uitrusten. Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik wil kijken.

Ik had laatst al het hele tweede seizoen van Atypical gekeken en ook het eerste seizoen van Tidying up with Marie Kondo. Misschien dat ik die laatste weer opnieuw ga kijken, ik vind het zo inspirerend. Of iets anders, zolang het maar geen horror of iets anders engs is, want dan heb ik nog geen rust! Ik hoor goede dingen over You en Riverdale, maar ik weet het eigenlijk nog niet. Er is ook zoveel keus en leuks om te zien. Op tv kijk ik graag naar Heel Holland Bakt, Weet ik Veel (Ik doe ook mee met de app), GTST, The Good Doctor en Je Zal Het Maar Hebben. Als ik iets niet gelijk kan zien, neem ik het op of kijk ik het terug op dagen zoals deze. De laatste tijd kan ik echt even ontspanning en rust vinden in gewoon lekker tv kijken. En gelukkig kunnen we Netflix ook via de tv kijken, dus ik hoef niet persé mijn telefoon of laptop te gebruiken. Het kan wel, maar op de tv kijkt het het fijnste vind ik.

Wat kijk jij graag op Netflix of op tv?

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Screenshot Netflix Windows 10 app. 

1 gedachte over “#DeweekvanRosita Woensdag 16 januari: Netflix (and chill)”

  1. Mooi verhaal, Rosita. Ik ben slechthorend en heb (daardoor?) ook minder energie dan mijn vriend(inn)en die geen beperking hebben.
    Enneh, om op je vraag te antwoorden: ik volg momenteel ‘Rupaul’s Drag Race’ op Netflix. Behoorlijk over de top, maar niet eng. Tenzij je homo’s op hoge hakken eng vindt. 😉 En ik kan ook enorm genieten van ‘Chef’s Table’, een serie over de beste chef-koks ter wereld.

    Beantwoorden

Plaats een reactie