Doelen voor 2020

Mijn voornemens en doelen voor 2020 (deel 1)

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Allereerst, gelukkig nieuw jaar!! Ik hoop dat 2020 een goed jaar mag worden.

Elk jaar bedenk ik goede voornemens voor het nieuwe jaar. En nu zul je vast denken: “Goede voornemens mislukken toch altijd?” Niet als je je voornemen omzet in een doel. Ik vertel vandaag over mijn doelen voor komend jaar.

Mijn doelen voor 2020

De doelen die ik voor komend jaar voor mezelf heb gesteld zijn hetzelfde als die van vorig jaar, maar nu heb ik ze nog concreter gemaakt.

Geld sparen

Dit doel ging heel erg goed vorig jaar, waardoor ik nu mijn geldzaken redelijk goed voor elkaar heb. Dit jaar moet ik beginnen met het aflossen van mijn studieschuld. Aan het einde van het jaar ben ik er nog lang niet klaar mee, maar het is een begin. Daarnaast ga ik sparen om extra af te lossen. Ik heb wel een bedrag in mijn hoofd wat ik op 31 december 2020 afgelost wil hebben. Hopelijk lukt het, als het niet lukt is het ook geen ramp: de schuld wordt in ieder geval kleiner omdat ik maandelijks een bedrag af ga lossen. Dat is het belangrijkste.

Het huis opruimen

Vorig jaar zijn we begonnen om elke twee weken onze zolder op te ruimen. Steeds 15 minuten. Dat lijkt heel weinig, maar met z’n tweeën kun je veel opruimen in een kwartier. Dit doen we zodat het niet te vermoeiend wordt. Het meeste is al weg, maar we zijn nog niet klaar. Dus hier gaan we komend jaar mee verder. Het aantal keer gaat van 26 naar 20, zodat het doel wat meer haalbaar wordt. Vorig jaar lukte het niet omdat we ook nog wel eens een dagje weg waren en dan kwam er van de zolder niks meer terecht. Als we klaar zijn met de zolder, gaan we verder met de trapkast en de schuur.

Minimaal 8 boeken lezen met de Goodreads 2020 reading challenge

Afgelopen jaar had ik me voorgenomen om 5 boeken te lezen. Dat heb ik ruimschoots gehaald door 7 boeken te lezen. Dit jaar wil ik 8 boeken lezen. Ik stel het doel iets naar boven bij, zodat er nog een kleine uitdaging inzit.

Tijd met mijn gezin doorbrengen

Dit doel heb ik vorig jaar niet gehaald. Ik denk omdat het te vaag was. Ik had het voornemen om meer tijd met mijn gezin door te brengen, maar hij was niet SMART, dus niet duidelijk genoeg, dat het haalbaar werd. Voor komend jaar hebben we bedacht om elke maand samen met mijn zoon iets lekkers te bakken en op die manier samen tijd door te brengen. Nu is het duidelijk hoe we de tijd samen op een leuke manier kunnen invullen.

Javascript cursus

Ik wil dit jaar echt mijn Javascript cursus afmaken. Ik ben er al te lang mee bezig en de oorzaak is dat ik er niet aan toe kom. Samen met mijn vriend ga ik dit inplannen. Ik ga namelijk elke week 2 uur aan mijn cursus.

Hoe stel ik mijn doelen voor 2020?

Voor al deze doelen houdt ik een lijstje bij waarop ik de voortgang van de doelen kan bijhouden en aftekenen. Op deze manier blijven de doelen in beeld en blijft het proces overzichtelijk. Binnenkort vertel ik in een andere blogpost hoe ik mijn doelen stel en hoe ik deze bijhoud.

Heb jij nog goede voornemens of doelen?

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Plaats een reactie