Een werkplek in de slaapkamer?

Een eigen werkplek maken, helemaal voor mezelf

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Al jaren werk ik aan de eettafel in onze woonkamer. Hier maakte ik het huiswerk tijdens mijn studie MWD en begon ik deze blog. Nog steeds schrijf ik mijn blogs aan de eettafel. Nu ben ik ook veel aan het leren en bezig achter de computer. Dat gaat allemaal best goed. Toch moet er iets veranderen: Ik wil een eigen werkplek.

Geen eigen werkplek

Het is niet altijd handig om aan de eettafel te werken. Als we gaan eten moet steeds mijn laptop en andere spullen verplaatsen. Dat wordt een beetje vervelend nu, zeker omdat ik elke dag aan de eettafel zit met mijn laptop. Als ik aan het videobellen ben voor bijvoorbeeld de Realisten Academie of een andere (video)belafspraak heb, blijven mijn vriend en zoon boven, zodat ik niet gestoord word. Dat is vervelend voor hun.

Daarnaast merk ik dat mijn 13 inch laptopscherm nu wel echt aan de kleine kant wordt met alle werkzaamheden die ik achter mijn laptop doe. Verder werkt mijn laptop prima en vind ik het kleine scherm wel prettig voor onderweg of op de bank.

Werken achter Mijn laptop op de eettafel inbox
Mijn laptop op de eettafel

Een extra monitor

Een extra monitor lijkt me een handige oplossing. Maar die kan ik niet echt kwijt op de eettafel. Een paar weken geleden heb ik een van de 34 inch widescreen schermen van mijn vriend geleend om eens te kijken of dat beviel. Deze hadden we een weekend op de eettafel staan, voor eventjes kon dat wel. Mijn vriend gebruikt in zijn werkkamer twee van deze schermen onder andere voor zijn werk. De monitor zelf was voor mij veel te groot, maar ik heb wel kunnen ervaren dat een extra monitor wel veel overzichtelijker en prettiger is wanneer ik bezig ben met het maken van een website.

Een extra werkplek creëren

Om deze redenen wil ik graag een eigen werkplek. Ik heb er wel eens vaker aan zitten denken omdat ik geen eigen plek voor mezelf heb. Mijn zoon heeft zijn eigen kamer en mijn vriend heeft zijn werkkamer, maar ik heb geen plek die ik niet hoef te delen met iemand anders. Dus we willen voor mij een eigen plek creëren. De vraag was, waar mijn werkplek moet komen.

Woonkamer

In een hoek van de woonkamer kan het wel, maar dat is weer lastig tijden eens (video)belafspraak. Bovendien hangt de stofzuiger op die plek en dat vind ik ook wel weer erg prettig omdat hij makkelijk te pakken is.

Toch vind ik de woonkamer een fijne plek omdat het licht erg fijn is en ik vind het ook wel gezellig om niet helemaal afgesloten te zitten van de anderen. En als mij n werkplek in de woonkamer is, kan ik ook makkelijk wat te eten of te drinken pakken.

Mijn laptop aan een grote monitor op de eettafel
Mijn laptop aan een 34 inch widescreen monitor op de eettafel

Slaapkamer

De tweede optie is onze eigen slaapkamer. Dat is een rustige plek waar ik de deur gewoon dicht kan doen als ik aan het (video)bellen ben. Het nadeel vind ik dat wel de hele tijd alleen zit. Voor mijn vriend en mijn zoon werkt dat heel goed en voor mij ook wel, maar niet de hele tijd. Daarnaast is het de vraag, waar mijn werkplek zou moeten komen. Het kan in een hoek van de slaapkamer, maar ook op de plek waar nu mijn toilettafel met spiegel staat. Een nadeel van de plek waar mijn toilettafel staat is dat wanneer er daar een monitor zou komen te staan, er een te veel aan monitoren ontstaat omdat daar boven de tv hangt. Ik vind het geen gezicht, maar mijn vriend vind dat je nooit te veel monitoren kunt hebben ;-).

Ik heb afgelopen weekend eens boven gaan zitten aan mijn toilettafel met mijn laptop. Dat werkte tot mijn grote verbazing vrij goed. Er is genoeg ruimte voor mijn laptop en mijn muis, maar wel te weinig om daar een monitor te plaatsen omdat de diepte maar 41 cm diep is. (zie de foto bovenaan deze blogpost) Maar voor video(bellen) en werkzaamheden waarbij ik echt niet gestoord wil worden, werkt het prima. Het scheelt ook dat ik daarvoor een nieuw bureau hoef te kopen. Nog een nadeel is dat ik niet even een kopje thee mee naar boven kan nemen.

Werkkamer of zolder

De werkkamer van mijn vriend vind ik ook geen handige plek voor een werkplek. Het is wel gezellig, maar ik denk dat ik het ook storend vind als hij telefonisch overleg heeft en bovendien heeft hij meer behoefte om alleen te zijn als hij druk aan het werk is.

Dan is er nog de zolder. We hebben een hele mooie grote zolder. Dat is helaas geen optie, want het is niet geïsoleerd en we hebben ook geen vaste trap, dus om daar op korte termijn een mooie werkkamer te maken gaat niet lukken. We willen het wel ooit opknappen.

Inmiddels hebben we besloten dat er in de woonkamer een kleine werkplek komt. Hij komt op de plek van de stofzuiger, deze verhuist naar de gang, zodat ik er nog steeds makkelijk bij kan. De woonkamer is het meest praktisch voor mij. Daar komt dan een bureau met een monitor te staan. Wanneer ik niet gestoord wil worden, ga ik met mijn laptop in onze slaapkamer aan mijn toilettafel zitten.

Aan het werk achter de laptop met mijn koptelefoon op.
Aan het werk achter de laptop met mijn koptelefoon op.

Wat heb ik nodig voor mijn werkplek?

Voor mijn werkplek heb ik natuurlijk een aantal spullen nodig. Ik wil een bureaublad van 100 cm x 60 cm met aparte poten kopen, waarvan je de hoogte kunt aanpassen. Ik weet alleen nog niet of ik een wit of bruin blad wil.

Dan heb ik nog een monitor nodig. Ik heb zowel een Samsung monitor als een LG monitor gezien, maar welke het wordt, weet ik nog niet.

En als laatste wil ik nog een bureaustoel hebben. Ik weet ook nog niet welke bureaustoel ik wil hebben. Ik heb er twee gezien, die mij wel wat lijken: de HATTEFJÄLL bureaustoel (met of zonder armleuningen) of de SKRUVSTA bureaustoel. Beide stoelen vind ik erg mooi, maar ik moet ze nog een keer uitproberen. En er zit ook wel een prijsverschil tussen beide stoelen.

Zoals je ziet ben ik er nog niet helemaal uit wat het nu precies wordt. Ik wil in ieder geval wel een werkplek met spullen die ik mooi en handig vind en mooi in huis staan.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

2 gedachten over “Een eigen werkplek maken, helemaal voor mezelf”

  1. Een goede oplossing. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Ik ga zitten met mn laptop waar ik wil maar inderdaad niet altijd even fijn. Een eigen plekje is fijner

    Beantwoorden

Plaats een reactie