Aan het werk

Werk en geld verdienen #4: Ik heb de knoop doorgehakt!

Categorieen:Persoonlijk

5 reacties

De laatste tijd ben ik veel bezig met het uitzoeken van wat ik graag voor werk zou willen doen. Ik schrijf er de laatste tijd veel over, maar ik ben er uit. Ik heb voor mezelf de knoop doorgehakt!

In februari schreef ik dat ik nog niet precies wist wat ik nu wilde. Ik vond websites bouwen we interessant, maar ik wist niet of ik het wel kon. In maart heb ik een dag meegedraaid bij Pixel Express, dat vond ik echt fantastisch! Inmiddels ben ik begonnen met het Werk-Fit traject en heb ik een beroepskeuze test gedaan. Daar zijn goede dingen uitgekomen en geeft een goed beeld.


Verder heb ik veel nagedacht: Koken vind ik superleuk, maar dat is niet echt iets, wat ik als werk zou willen en kunnen doen. En ik denk dat ik nu ook wel hetzelfde kan zeggen van bloggen en schrijven. Geweldig als hobby, maar niet als echt werk. Dit in tegenstelling, wat ik eerder dacht. Eerst dacht ik dat ik wilde schrijven, als tekstschrijver omdat ik dat goed kan, maar ik vind het toch lastig om dat vanuit een ander standpunt te doen of over een onderwerp waar ik weinig vanaf weet.

Aan het werk als webdeveloper

Door het bloggen en het bezoek aan Pixel Express, weet ik nu wel dat ik graag webdeveloper wil worden. Ik vind het superleuk om te doen. Ik ben flink bezig met leren, wat heel goed gaat. En vorige week heb ik zelfs mijn eerste website gemaakt. Het moet een soort vragenlijst voorstellen waarop lezers kunnen invullen wat ze van mijn blog vinden. De linkjes werken en je kunt echt iets invullen, alleen kun je het niet versturen. Verder is het me ook gelukt om de website (een soort van) responsief te maken, zodat je het ook goed op je mobiel kunt bekijken. Ik heb hem hier online gezet, dus je kunt hem ook uitproberen.

Een screenshot van mijn zelfgebouwde website.
Een screenshot van mijn zelfgebouwde website, het ontwerp is geïnspireerd op mijn blog.

Ik ben trots op mezelf, dat het me gelukt is om alles wat ik tot nu toe heb geleerd omdat samen te brengen in een website. Nu richt ik me voornamelijk op de voorkant van websites, maar als dit goed gaat, wil ik me ook op andere aspecten richten. Ik ben zo blij dat ik nu echt weet wat ik wil en het is ook iets, waarvan ik weet dat ik dit kan.

Hoe wist jij wat je graag wilde doen qua werk?

Afbeelding van StockSnap via Pixabay.

5 gedachten over “Werk en geld verdienen #4: Ik heb de knoop doorgehakt!”

 1. Tof dat je die kant op gaat! Lijkt me helemaal bij je passen.
  Op mijn 14e wilde ik heel graag mensen met een specifieke hulpvraag begeleiden (jeugdzorg/speciaal onderwijs), vanwege ervaringen met mensen in mijn omgeving. Door stage ben ik in de gehandicaptenzorg terecht gekomen en later weer de overstap gemaakt naar het onderwijs, omdat mijn lijf niet geschikt bleek voor de zorg. Nog steeds wel veel met begeleiden bezig dus, maar wel anders dan ik in eerste instantie wilde.

  Beantwoorden
  • Het is een hele andere kant van mij, dan het sociale. Jouw verhaal is ook wel herkenbaar. Ik heb een diploma onderwijsassistent omdat de hulpverlening te zwaar voor mij zou zijn. Later ben ik dat alsnog gaan doen en vervolgens kwam ik erachter dat het echt niet ging, maar wel om een andere reden.

   Beantwoorden
 2. Blij voor je dat je je knoop hebt doorgehakt! Terecht dat je trots bent op jezelf. Het laat ook zien dat dit bij je past, dat je dit aankunt.

  Hoe ik wist wat ik wilde doen qua werk? Daar moest ik achter komen, net als jij en dat kan vaak alleen door verschillende richtingen uit te proberen. Soms werkt ’t dan en soms niet.

  Ik wilde toen ik klein was altijd bij de balie in het ziekenhuis werken. Dat heb ik geprobeerd en dat bleek in praktijk lastiger (te veel prikkels en heel snel moeten schakelen en plannen = niets voor mij). De marketing- en communicatierichting en teksten schrijven bleek beter bij me te passen! Receptie richting trok me nog wel steeds en daar heb ik ook een weg in gevonden.

  Nu heb ik van alles een beetje; Mijn eigen blog en ik werk een paar dagdelen in de week voor een verslavingszorg organisatie. Daar werk ik op de PR- en Communicatieafdeling werk en daarnaast zit ik achter de receptie. Nu niet natuurlijk, maar over een paar weken kan dat hopelijk weer!

  En soms ga je een hele andere richting uit… Omdat werk en fysio wegviel werd mijn dag (net als bij veel mensen ) een stuk leger. Na een dip en goed gesprek met mijn coach heb ik nu weer een dagplanning waarbij ik me aan het einde van de dag tevreden voel. Had het idee dat ik maar wat deed en dat voelde niet fijn. En ik wilde een nieuwe energie, iets totaal nieuws proberen.
  Maandag ben ik begonnen met een thuis studie Praktische Psychologie. Niet omdat ik er echt iets mee wil doen, maar gewoon voor eigen ontwikkeling heb ik dit gekozen.

  Veel plezier met deze nieuwe stap en energie!

  Beantwoorden

Plaats een reactie