De Samsung Galaxy S8 met het hoesje van Hoesjes-Outlet.nl.

Een hoesje uitkiezen voor je telefoon. Een review en tips!

Categorieen:Tips and tricks

2 reacties

Ik mocht bij Hoesjes-Outlet.nl een hoesje voor een telefoon en een screenprotector uitzoeken voor een review. Ik wilde deze graag cadeau doen aan mijn vriend die pas een nieuwe Samsung Galaxy S8 heeft gekocht. Later kreeg hij nog een Samsung Galaxy S8 als werktelefoon, de bofkont! Dus om deze uit elkaar te houden gaf ik hem dit hoesje en een screenprotector om het scherm te beschermen.

Het telefoonhoesje

Het hoesje dat ik uitkoos is een mat zwarte backcover voor de Galaxy S8 waarop vingerafdrukken niet te zien zijn. Het telefoonhoesje is 0,6 millimeter dik, dus lekker dun, waardoor je telefoon niet veel dikker wordt en goed te bedienen is, ook met een hand goed te bedienen. De Galaxy S8 is van glas gemaakt, waardoor deze glad is. Dit telefoonhoesje is gemaakt van TPU en zorgt voor een goede grip op de telefoon. Verder heeft dit telefoonhoesje geen ribbels of uitstekende delen, waar geen vuil achter kan blijven.

Het enige nadeel van dit hoesje, en eigenlijk van alle hoesjes, is dat het toestel niet meer in de telefoonhouder van Samsung voor in de auto past, die speciaal voor de S8 is gemaakt. Maar dat ligt dus niet specifiek aan dit exemplaar.

De screenprotector

Naast het telefoonhoesje koos ik ook een een screenprotector uit voor extra bescherming van het scherm. Deze screenprotector is speciaal voor de Samsung Galaxy S8 gemaakt. Hij is gemaakt van een soort glas wat verstevigd is, waardoor je scherm goed is beschermd. Wat ook mooi is, is dat de screenprotector ook de gebogen zijkanten beschermt.

Maar toch zijn we niet echt te spreken over de screenprotector. Het is namelijk overduidelijk te zien dat er een screenprotector op zit. Op mijn Sony Xperia X zit ook een screenprotector, waarbij de randen ook wel zichtbaar zijn, maar dat valt toch een stuk minder op dan die van de S8. De screenprotector ligt echt op de telefoon en dat maakt het er niet mooier op. Daarnaast is het scherm niet goed meer te bedienen. Er zitten wel schoonmaakdoekjes bij, dat is handig. Maar een handleiding met instructie hoe je screenprotector het beste kunt aanbrengen ontbreekt.
[wp-review id=”3534″]

Het kopen van een hoesje

Nu is dit telefoonhoesje dus voor mijn vriend, maar een hoesje voor mezelf kopen vind ik nogal een dingetje. Vanwege mijn beperking laat ik mijn telefoon nog wel eens vallen omdat ik hem niet goed vast heb of gewoon onhandig ben. Vast wel herkenbaar, ook als je niks aan je handen hebt. Ik heb ook een vrij aparte manier om mijn telefoon vast te houden en te bedienen met een hand, waarbij ik mijn andere hand als een soort tafeltje gebruik ter ondersteuning.

Ik heb er lang over gedaan om een goed hoesje voor mijn telefoon te vinden. Hij moet namelijk niet alleen mooi zijn, maar ook mijn telefoon goed beschermen. En daarnaast moet ik mijn telefoon natuurlijk goed kunnen blijven bedienen met alleen mijn linkerhand. Inmiddels heb ik het juiste soort telefoonhoesje gevonden. Hierbij mijn tips.

Zo houd ik meestal mijn telefoon vast.
Zo houd ik meestal mijn telefoon vast.

Verschillende factoren

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk is het leuk als je hoesje mooi staat, maar dat is niet alles. Vragen die je bij de aankoop kunt stellen zijn:

 1. Waar en hoe gebruik ik mijn toestel? Als je op een bouwplaats werkt, heb je waarschijnlijk en wat betere bescherming nodig dan wanneer je op kantoor werkt. Extra dikke randen kunnen belemmeren bij dagelijks gebruik. Of misschien zijn dikke randen juist handig als je je telefoon maar moeilijk vast kunt houden.
 2. Biedt dit hoesje voldoende bescherming? Zijn de randen en het scherm goed beschermd tegen vallen en stoten? Toen ik vorig jaar een nieuwe tablet kocht voor mijn zoon, bood de universele hoes onvoldoende bescherming. Scherm kapot. We hebben het laten maken. Nu hebben we een hoes specifiek voor deze tablet en het beschermt perfect!
 3. Kan ik de knoppen, de camera en de verschillende aansluitingen goed bedienen? Is alles goed te bedienen? Zit het telefoonhoesje nergens overheen? Ik vind de extra flap bij book- en flipcovers vaak in de weg zitten, vooral bij het gebruik van de camera.
 4. Kan ik mijn toestel goed vasthouden? Heeft het toestel een goede grip met het hoesje eromheen? Maakt het telefoonhoesje je telefoon niet te dik? Kan ik mijn telefoon goed bedienen (met een hand of duim), wanneer het hoesje eromheen zit? Ik had ooit een bookcover voor mijn vorige telefoon gekocht, maar ik kon daardoor mijn telefoon niet meer met mijn linkerhand bedienen.

Soorten hoesjes

Telefoonhoesjes zijn er in verschillende soorten en maten met elk hun voordelen en nadelen.

Universeel of toestel specifiek

Als eerste kun je kiezen tussen een universeel telefoonhoesje en een hoesje speciaal voor jouw telefoon. Universele hoesjes hebben als voordeel dat ze voor meerdere telefoons (of tablets) te gebruiken zijn. Bovendien zijn universele hoesjes goedkoper in aanschaf. Het nadeel kan zijn dat ze minder goed om jouw toestel passen en kunnen daardoor minder goed beschermen. Neem bijvoorbeeld het verhaal van de tablet hierboven. Een case specifiek voor jouw toestel past precies, waardoor alles goed te bedienen is en goede bescherming biedt.

Op deze oude foto zie je een bookcase. Deze maakt de telefoon voor mij te dik om te bedienen. De flap zit in de weg.
Op deze oude foto zie je een bookcase. Deze maakt de telefoon voor mij te dik om te bedienen. De flap zit in de weg.

Soorten hoesjes

Ten tweede kun je kiezen uit verschillende hoesjes. Zo verkoopt Hoesjes-Outlet.nl:

 • Portemonnees met ruimte voor geld, pasjes en je telefoon. Zelf vind ik dit erg handig! Ik heb zelf ook een portemonnee, waar mijn telefoon in kan. Dit is handig voor onderweg.
 • Pouch, een (afsluitbaar) zakje voor je telefoon. Biedt goede bescherming, maar ik vind het minder handig wanneer ik gebeld word. Als ik mijn telefoon dan eindelijk uit de pouch heb, is er weer opgehangen.
 • Een pouch voor aan je riem. Deze pouches hebben een lus, zodat je hem aan je riem kunt hangen.
 • Flipcovers en Bookcovers, een hoesje speciaal voor jouw telefoon, met een flap die aan de onderkant of zijkant van je telefoon vast zit. Biedt goede bescherming, mits de flap voor het scherm blijft zitten. Ik vind het minder handig, de flap zit vaak in de weg. Een bookcover open je als een boek. Niet handig als je het toestel met een hand en vooral je linkerhand, zoals ik, moet bedienen.
 • Softcases, zijn zachte backcovers en zijn specifiek gemaakt voor jouw telefoon. Doordat ze zacht zijn, kun je ze makkelijk van je telefoon halen en er weer opzetten. Bovendien zijn ze erg dun, waardoor je telefoon nauwelijks dikker wordt. Wel beschermen ze alleen de randen en de achterkant. Dus een screenprotector is een goede aanvulling. Dit is persoonlijk mijn favoriete soort hoesje. Zelf heb ik een transparante softcase voor mijn Sony Xperia X waarbij de prachige Rosegold kleur goed te zien is. Ook het hoesje voor mijn vriend is een softcase.
 • Hardcases, zijn harde backcovers en zijn ook specifiek voor je toestel gemaakt. In tegenstelling tot een softcase, zijn deze gemaakt van een hard materiaal, waardoor ze je telefoon goed beschermen. Het nadeel is vaak dat deze wat dikker zijn en ook op deze case is een screenprotector een goede aanvulling.
 • Screenprotectors, zijn gemaakt van een soort folie die je op het scherm kunt plakken om het te beschermen.

Hoesjes-Outlet.nl

Heb jij ook zo’n mooie Samsung Galaxy S8? En zoek je een mooi en handig hoesje voor je telefoon? Hoesjes-Outlet.nl heeft genoeg keuze voor iedereen. Ook voor accessoires voor andere telefoons kun je er terecht.

Wat voor bescherming voor je telefoon vind jij het prettigste?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hoesjes-Outlet.nl. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

2 gedachten over “Een hoesje uitkiezen voor je telefoon. Een review en tips!”

Plaats een reactie