verjaardag

De verjaardag van mijn zoon: pech en 36 kaasstengels (recept)

Categorieen:Life

6 reacties

Afgelopen dinsdag was mijn zoon jarig. Hij heeft zijn verjaardag op school gevierd en een cadeautje van ons gekregen. Verder hebben we het nog niet gevierd, dit gaan we een andere keer doen. Hij wilde graag kaasstengels trakteren, dus heb ik kaasstengels gebakken. Deze vielen in de smaak op school.

Mijn zoon

Mijn zoon werd 10 jaar geleden geboren. Wat gaat het toch snel allemaal! Ik weet nog precies hoe dat ging allemaal. Ik zal jullie het hele bevallingsverhaal maar besparen. Soms kan ik het nog niet geloven. Ik, Rosita, moeder van een geweldig kind. (Dat zeggen ze allemaal! Maar het is echt waar!) Nooit gedacht dat ik ooit moeder zou worden. En toch is het zo!Ā Mijn zoon houdt enorm van Lego, geĆÆnteresseerd in landen en vlaggen. Op school vindt hij dat ook het allerleukste!

Ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg hij de diagnose autisme. Ik ben daar ontzettend blij mee, nu weet ik waarom hij bepaald gedrag vertoont. Hier krijgen we begeleiding bij. Ik vind het nu makkelijker om mijn zoon te begrijpen.

Zijn naam hou ik liever privƩ en ook plaats ik geen foto van hem op mijn blog, gewoon om zijn privacy te beschermen. Dat doe ik bij iedereen uit mijn omgeving.

Pech

’s Morgens kreeg hij zijn cadeau. Hij wist al dat hij een nieuwe tablet zou krijgen voor zijn verjaardag. We hebben deze samen uitgezocht. Hij was er erg blij mee en begon er ook gelijk mee te spelen. Ook had ik er een universele hoes bij gekocht om het te beschermen.

Toen hij naar school was, moest ik naar het ziekenhuis. Maar toen ik op de fiets wilde stappen, deed de trapondersteuning het niet, terwijl de accu was opgeladen. Gelukkig wilde mijn schoonzus mij naar het station brengen. Inmiddels heb ik een afspraak met Welzorg gemaakt, zij komen vanmiddag naar de fiets kijken.

Om 15:00 uur was ik klaar. En heb mijn vriend een bericht gestuurd met de vraag of hij mij wilde ophalen vanaf het station, dit wilde hij wil, alleen wist ik nog niet hoe laat. Ondertussen waren ook de batterijen van mijn laptop en mijn telefoon leeg, dus kon ik alsnog gaan lopen. Ik ben toen maar gelijk mijn zoon bij de BSO op gaan halen. Daar heb ik mijn vriend gebeld en is hij ons op komen halen.

’s Avonds bracht ik mijn zoontje naar bed. We gebruiken hierbij de Kidstimer app, die de tijd visueel maakt. Dus ik dacht, dan gebruiken we de nieuwe tablet. Helaas viel deze in de badkamer. Er zit nu een barst in het scherm en de aan/uit knop werkt niet meer, dus deze ga ik ter reparatie aanbieden. Mijn zoontje was zo verdrietig!! Ik vond het zo zielig, gelukkig is er nu een oplossing. De hoes retourneer ik, want daar ben ik niet tevreden over.

De traktatie voor zijn verjaardag

Mijn zoon wilde graag kaasstengels trakteren, dus maandag heb ik 36 kaasstengels gebakken. De uitdaging voor mij was: Het maken van de spiralen met 1 hand en het verdelen van mijn energie, aangezien ik er maar 6 tegelijk kon bakken in mijn combimagnetron.

Kaasstengels, vinden we erg lekker en het leuke is, dat ze heel makkelijk zelf te maken zijn. Je kunt kaasstengels op verschillende manieren maken. Erg leuk voor een verjaardag dus! Hierbij mijn recept voor 10 kaasstengels:

Ingrediƫnten:

 • een zakje geraspte kaas (200 gram),
 • een pakje bladerdeeg,
 • peper,
 • zout,
 • een ei,

spullen

Spullen die je nodig hebt:

 • Snijplank
 • schaaltjes, ik gebruikte er drie, 1 voor afval, 1 voor kaas en 1 voor het ei,
 • bakplaat met bakpapier,
 • kwastje,
 • mes of pizzasnijder

Natuurlijk kun je meer of minder kaasstengels maken. Uit 1 plak bladerdeeg, haal je 1 kaasstengel.

Tip: Zet alles van te voren klaar, vaak doe ik dat niet en wordt het een chaos.

 1. Haal de plakjes bladerdeeg uit elkaar en laat ze 15 minuten ontdooien. Laat wel het velletje erop zitten. Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
 2. Haal de velletjes van de plakjes, die je gaat gebruiken. Plak twee plakjes bladerdeeg aan elkaar, zodat je een rechthoek krijgt (goed aandrukken) en strooi er zout en peper op naar smaak. Halveer de laatste 2 plakken, als dat nodig is.
 3. Strooi vervolgens een deel van de geraspte kaas over het bladerdeeg, hou hierbij de randen vrij.
 4. Doe daar Ā vervolgens weer 2 plakken bladerdeeg op en plak de onderste aan de bovenste plak. druk de randen goed aan.
 5. Snij de rechthoeken in vier verticale repen en leg ze op de bakplaat.
 6. Maak van elke reep een spiraal en smeer de repen in met een beetje ei. Leg eventueel een glas met iets er in op het uiteinde van de stengel, zodat deze blijft liggen en je makkelijk met een hand de stengel kunt draaien, je hoeft niet perse spiralen te maken, ik vond het er leuk uitzien.
 7. Strooi hierover nog een beetje geraspte kaas en bak de kaasstengels in 20 minuten goudbruin in de oven.
 8. Een beetje laten afkoelen en klaar!

Je kunt de kaasstengels 2 dagen bewaren in een afgesloten trommel.

Natuurlijk kun je ook andere ingrediƫnten toevoegen.

Eet smakelijk!

Wat vind jij leuk om te trakteren op je verjaardag?

 

 

6 gedachten over “De verjaardag van mijn zoon: pech en 36 kaasstengels (recept)”

 1. O nee, wat balen dat er nu al een barst in zijn cadeautje zit!
  Wel toevallig: mijn dochter is vorige week 10 geworden en heeft een ipad mini gehad. En heel lui, maar ze heeft gewoon zakjes chips getrakteerd die we nog over hadden van het feestje met familie, haha.

  Beantwoorden
  • Gefeliciteerd met je dochter nog! En leuk cadeau haha. We gaan deze laten repareren. Hij moet gewoon goed zijn. Zakjes chips kan ook toch? Ik vind het zelf gewoon erg leuk om zelf iets te maken.

   Beantwoorden

Plaats een reactie