een vrouw die elke dag gaat schrijven

Een andere koers varen: elke dag schrijven

Categorieen:Over mij, Persoonlijk

Geen reacties

Toen ik net begon met bloggen, wilde ik vooral laten zien, dat ik positief in het leven stond. Inmiddels heb ik geleerd, dat ik niet altijd positief in het leven sta. Ik ben erg gevoelig voor negativiteit. Dingen die ik lees en/ of hoor trek ik me snel aan, met als gevolg dat ik blijf hangen in negatieve gedachten en emoties. En dat kost een hoop energie, waardoor ik niet toe kom aan de dingen, die ik wil doen, zoals een blog schrijven. Met als gevolg dat ik met een gefrustreerd gevoel blijf zitten.

Laatst postte ik sinds een maand weer een eerste blog. Ik schreef toen dat ik mezelf geen tijd kun om een blog te schrijven omdat ik mezelf er geen tijd voor gun. Nu als ik aan mijn blog denk, raak ik een beetje in paniek omdat ik niet weet wat moet schrijven. Dat levert stress op Daarom heb ik besloten om elke dag te gaan schrijven. Ik wil elke dag 300 woorden schrijven. Net zoals ik elke dag even aan mijn cursus werk. Het is lastig om ermee te beginnen, dat was het met mijn cursus ook, maar gaande weg wordt het steeds makkelijker en wordt het een gewoonte om elke dag even bezig te zijn met leren. Ik hoop dat het het ook zo gaat met schrijven. Op deze manier hoop ik mijn brein te trainen in het schrijven. Sowieso gaat er een hoop om in mijn hoofd en ik heb de behoefte omdat allemaal op “papier” te zetten, zodat het uit mijn hoofd is.

Elke dag schrijven tijdens mijn ochtendroutine

Mijn ochtendroutine gaat heel erg goed de laatste tijd. Ik heb gemerkt dat het heel erg samenhangt met de hoeveelheid energie ik heb, wanneer ik opsta. Dat betekent dus dat ik mijn dagen goed moet plannen en op tijd naar bed moet. Voor mij is dat tussen 22:00 uur en 23:00 uur. Daar wil ik aan werken. Ik ben echt een ochtend mens, dus ik wil de 300 woorden ook in de ochtend schrijven. Daarom heb ik dat nu ook in mijn ochtendroutine gezet. Voordat ik aan mijn cursus begin, wil ik dit doen. Op dit moment heb ik in een kwartier alweer ruim 360 woorden geschreven. Moeilijk is het niet, als ik er maar even aan begin.

Afbeelding van expresswriters via Pixabay

Plaats een reactie