Agenda

Ik ben een gestructureerd persoon

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Vroeger deed ik maar wat. Ik vergat van alles, hobbelde overal achteraan. Ik moest vaak aan mijn medestudenten vragen wanneer iets af moest zijn, wat we moesten leren voor een bepaald tentamen etc. Het was letterlijk en figuurlijk een chaos. Tijdens mijn revalidatie leerde ik dat ik eigenlijk alles moet opschrijven en alles moet plannen. Vervolgens ging ik daarmee aan de slag, de ene keer lukte dan goed, de volgende keer ging het helemaal mis. Ik bleef maar zeggen dat ik het heel moeilijk vind om structuur aan te brengen in mijn leven. Daardoor bleef ik het moeilijk vinden. Maar inmiddels kan ik mezelf een gestructureerd persoon nomen.


Structuur is belangrijk

Sinds ik werk, is mijn leven een stuk meer gestructureerd. Ik werk op vaste tijden en dwingt me op op die dagen een vaste structuur aan te houden. Ik moet op tijd naar bed, op tijd op staan en mijn ochtendroutine doen, want dat werkt voor mij het beste. En dat hoeft allemaal niet perfect, maar als ik dat niet doe dan vergeet ik dingen en dan blijven er dingen liggen, zoals de blog bijvoorbeeld of eens iets leuks doen voor mezelf. Op een gegeven moment merkte ik dat de structuur er op de dagen dat ik werk al is en dat ik daar weinig extra voor hoef te doen:

De agenda van een gestructureerd persoon
Dit is hoe mijn maandagen eruitzien

Ik ben een gestructureerd persoon!

Ik kreeg bovenstaande reactie op Twitter en toen realiseerde ik me dat ik juist wel een gestructureerd persoon ben. Want ik ben er zoveel mee bezig en het gaat juist heel goed. En net wat Anneke zegt: Ik moet gewoon een beetje trots en lief naar mezelf zijn. Daar heeft ze helemaal gelijk in! Daarom stop ik ook met zeggen dat ik het zo moeilijk vind. Want dan blijft het ook moeilijk. En het is ook niet nodig want de structuur is er al op mijn werkdagen en op de andere dagen lukt het mij ook steeds beter om me aan mijn planning te houden. En soms lukt het ook gewoon niet, dat is dan ook prima.

Ochtend

Inmiddels heb ik ook aan mijn vriend uitgelegd waarom ik op deze manier mijn dag heb ingedeeld. Dat heb ik gedaan, zodat hij er rekening mee kan houden.

Ik ben een ochtendmens en ’s morgens ben ik het meest productief. Daarom heb ik een hele uitgebreide ochtendroutine, waarin ik van alles wat doe. zoals goed voor mezelf zorgen, de standaard dingen in het huishouden die gedaan moeten worden, vervolgens ga ik leren en werken aan mijn blog. Als ik daarmee klaar ben om 10:00 uur begin ik met werken. Gelukkig heb ik ook de mogelijkheid om wat later te beginnen. Ik heb nu ook in mijn agenda gezet dat ik na mijn werk echt even moet ontspannen en Netflix moet kijken om even tot rust te komen. Momenteel kijk ik het laatste seizoen van Atypical en hierna ga ik het laatste seizoen van Suits kijken. Nu het ook in de agenda staat, pak ik eerder mijn rust.

Energie verdelen

En ’s avonds is het tijd om te koken en mijn avondroutine. Door deze routine aan te houden, ben ik het meest productief , maar het kost me allemaal niet te veel energie. Dat is de truck: “Je dag (en week) zo plannen dat je de dingen kunt doen, die je wil doen, maar zo dat je je energie goed kunt verdelen, dat je ’s avonds of halverwege de dag niet helemaal kapot bent. Want dat heeft namelijk gevolgen voor de volgende dag en de rest van de week.

Hoe verdeel jij je energie over de dag en de week?

Afbeelding van 育银 戚 via Pixabay

Plaats een reactie