resetten en een nieuwe routine

Even alles weer resetten en zorgen voor rust in huis

Categorieen:Persoonlijk, Tips and tricks

2 reacties

Mijn zoon is vorige week begonnen met de middelbare school. Hij vindt het heel erg leuk, maar het is ook erg wennen. Niet alleen voor mijn zoon, maar ook voor ons. Ik was de hele tijd moe en had weinig energie om wat te doen. Afgelopen weekend ging het een stuk beter, dus het was tijd om even alles te “resetten” door alle chaos op te ruimen.

Resetten???

Als je telefoon of een ander apparaat niet meer goed werkt, dan reset je hem. Je zet je telefoon dan weer terug naar de fabrieksinstellingen en je telefoon is weer zoals je hem kreeg toen je hem net had gekocht. In het echte leven werkt het net zo. Soms is er zoveel gaande dat het een complete chaos is. Je komt dan niet meer toe aan dingen als opruimen, schoonmaken of andere (kleine) dingen die je nog moet doen of moet regelen. Hiervoor trek je een dag of een weekend uit en ga je flink aan de slag! Het is wel even flink wat werk dus! Ik had afgelopen zaterdag zo’n dag waarop ik alles ging resetten. Hieronder een filmpje (Engels) van Lavendaire waarin het wordt uitgelegd.

Wat heb ik gedaan?

Ik begon met het maken van een lijstje met alles wat ik wilde doen. Ik wilde namelijk de was doen, de kamer van mijn zoon opruimen, stofzuigen, gereedschap opruimen en deze blog schrijven. En daarnaast nog de normale dingen die ik op een dag doe. Voor mij is dit behoorlijk veel, maar ik vond het nodig.

Ik begon met de kamer van mijn zoon. Er lag overal Lego, dus dat heb ik opgeruimd. Normaal gesproken moet hij dat zelf doen, maar omdat het nu even wennen is met school, heb ik het voor hem gedaan. Tussendoor deed ik de was en hing deze op.

Gereedschap

Daarna ben ik begonnen met het gereedschap op te ruimen. Dit stond altijd in de schuur, maar omdat het te vochtig wordt in de schuur, hebben we besloten om al het gereedschap in de trapkast te bewaren. Verder lag er op verschillende plekken in huis gereedschap. Dat is niet handig als je een keer wat gereedschap nodig hebt. Zo moest ik laatst flink zoeken voor ik een schroevendraaier had. De gereedschapskist was heel erg vies. Waarschijnlijk was het wel schoon te krijgen door te boenen, maar ik besloot daar mijn energie niet aan te verspillen. Het was geen dure gereedschapskist, dus kocht ik een nieuwe. In de afgelopen maanden hadden we al het gereedschap verzameld in een doos in de woonkamer. Zaterdag heb ik alles in de nieuwe gereedschapskist gedaan en deze staat nu in de trapkast. Ook heb ik kapot gereedschap weggedaan. De doos waarin het gereedschap zat en de doos van gereedschapskist heb ik klein gemaakt en in de kliko gedaan. Over een paar weken kan het mee, wanneer het oud papier wordt opgehaald.

Daarna heb ik beneden gestofzuigd. Dat was wel fijn omdat de hoek waar het gereedschap stond, al maanden niet was gedaan.

Aan deze blog schrijven kwam ik niet meer toe. We zijn ook nog even weg geweest en het was behoorlijk warm die dag, dus ik heb alles in een rustig tempo gedaan. Ik heb deze blog de volgende dag geschreven.

Toen ik klaar was heb ik genoten van mijn frisse opgeruimde huis.

Wat je ook kunt doen:

Ik heb nu deze dingen gedaan. Om je leven te resetten kun je natuurlijk ook andere dingen doen. Bijvoorbeeld wanneer je terugkomt van vakantie, je je koffer uitpakt en de was gaat doen. Of dat je even alle (vervelende) klusjes gaat doen, die je echt even gedaan moet hebben maar die je steeds maar voor je uitschuift. Het gaat erom dat je even een dag uittrekt om de boel weer op orde te krijgen.

Afbeelding van klimkin via Pixabay.

2 gedachten over “Even alles weer resetten en zorgen voor rust in huis”

 1. Hi Rosita,

  Leuke blog! Niks zo fijn als een schoon en opgeruimd huis!
  In mijn branche het belangrijkste wat er is, maar vooral voor jezelf en voor je geestelijke gesteldheid heel goed.

  Groetjes,
  Felix

  Beantwoorden

Plaats een reactie