elke dag

5 activiteiten die ik elke dag voor mezelf doe

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Ik heb wel vaker geschreven over mijn ochtend- en avondroutines. Maar ik doe meer op een dag om het mezelf makkelijker te maken. Ik houd van regelmaat in mijn leven. Het zorgt ervoor dat bepaalde dingen makkelijk te doen zijn met mijn beperkte energie. Sommige dingen doe ik zelfs elke dag.

Elke dag 15 minuten opruimen

Ik heb al eens eerder geschreven hier over, maar de 15 minuten opruimen hoort echt in dit rijtje thuis. Al moet ik zeggen, dat ik dat kwartiertje niet elke dag gebruik om op te ruimen, maar ook om licht schoonmaak werk te doen, zoals stofzuigen of hier en daar wat af te stoffen. Omdat ons huis al heel erg opgeruimd is, valt er niet altijd op te ruimen. We zijn nu bezig met de zolder. De trapkast en de schuur moeten ook nog opgeruimd worden, maar dat kan ik niet alleen.

Even rustig koffie drinken

Toen ik stopte met mijn stage, kocht ik een nieuwe Senseo en beloofde ik mezelf dat ik elke dag even rustig een kopje koffie zou drinken, om even rust en tijd voor mezelf te nemen. Tijdens mijn studie en stage, deed ik dat dus nooit, ik was altijd aan het rennen en vliegen om alle ballen hoog te houden. Dit doe ik dus nog steeds elke dag. Ik drink maximaal 3 kopjes koffie op een dag. Meestal een latte macchiato, maar ook wel eens een cappuccino of een koffie verkeerd. Zwarte koffie zet ik vaak voor bezoek.

De keuken schoonmaken

Elke avond na het koken, maken we de keuken schoon. Niet heel uitgebreid, maar we halen een doekje over de tafel en het aanrecht, maken de kookplaat en/of de combimagnetron schoon en zuigen alle kruimels op met de stofzuiger als dat nodig is.

Hierdoor blijft de keuken schoon en is de grote schoonmaak niet heel veel werk meer. Hetzelfde doe ik trouwens ook in de badkamer, na gebruik, maak ik de wasbak schoon, de wc en maak ik de douche droog, na het douchen.

Dit alles klinkt veel, maar eigenlijk is het gewoon na gebruik iets terugzetten of schoonmaken, zodat de grote schoonmaak niet veel werk is. Vooral in de keuken en badkamer vind ik dit erg belangrijk omdat deze ruimtes veel gebruikt worden en snel vies worden.

Mediteren

Sinds een paar weken mediteer ik dagelijks met Headspace. Het liefste doe ik dit in de ochtend, wanneer mijn zoon net naar school is. Op deze manier begint mijn redelijk rustig. Mijn hoofd is vaak een chaos, van allerlei onverwerkte informatie, gedachten, emoties en angsten, waardoor ik moeilijk tot rust kom. Door te mediteren word ik rustiger in mijn hoofd en ben ik ook echt rustiger. Dit voelt heel fijn! Het liefste wil ik ook dagelijks gaan schrijven, zoals ik laatst schreef, dus daar ben ik nu ook mee bezig.

Lijstjes maken

Ik maak ook elke dag even een to do lijstje met de dingen erop die ik moet en wil doen. Dit geeft rust en overzicht en inzicht in wat ik het beste kan doen met mijn beperkte energie. Vaak schrijf ik mijn to do’s op een notitieblokje, maar soms gebruik ik ook Google Calendar of Google Keep.

Welke dingen doe jij elke dag om je het jezelf makkelijker te maken?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Afbeelding van rawpixel via Pixabay

Plaats een reactie