middelbare school

Een nieuwe fase: Naar de middelbare school

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Afgelopen maandag, was het, na een korte zomervakantie dan zover: Mijn zoon ging naar zijn nieuwe school. Maandag moest hij zijn rooster halen en vandaag beginnen de lessen. Het is allemaal heel erg spannend, zo’n nieuwe middelbare school.

Fietsen naar de middelbare school?

Van de zomer was ik behoorlijk aan het twijfelen over het fietsen. Was dat wel zo’n goed idee? Is het niet beter dat mijn zoon met de trein gaat? Uiteindelijk hebben we besloten om het fietsen eens te proberen. Echter was de fiets van mijn zoon veel te klein, dus kochten we op het laatste moment een andere fiets. Ik vond in een fietsenwinkel een mooie tweedehands Batavus fiets. Wat ik heel fijn vond is dat ik voor het eerst een buffertje heb, waarvan ik de fiets kon kopen. Dat was erg prettig!

Mijn moeder is met mijn zoon gaan fietsen. Voor mij is de afstand te lang om te fietsen. Dat ging heel goed! De route die ze fietsten was best makkelijk, alleen de afstand is flink. Daarna hebben ze nog een keer geoefend met fietsen en dat ging ook goed. Als het slecht weer is, kan hij altijd nog met de trein.

Nu fietst mijn zoon zelf naar school en ik ben heel erg trots op hem dat hij dat zo snel heeft geleerd. Hij heeft namelijk nog nooit hoeven fietsen naar de basisschool en ging altijd met een taxibusje naar school. Nu moet hij een heel eind alleen fietsen.

Mobiel

Op de basisschool vonden we een mobiele telefoon niet nodig. Voor de middelbare school vonden we een mobiel wel nodig. We hebben een Samsung Galaxy A40 voor hem gekocht. Een nieuw toestel, wat veilig is en goed werkt. En bekend omdat mijn vriend en ik ook allebei een Samsung telefoon hebben. Daarbij hebben we een klein sim only abonnementje afgesloten. Er zit standaard geen mobiel internet bij, maar omdat we alles van dezelfde provider hebben, kunnen we hem wel mb’s uit onze abonnementen geven en gratis onderling bellen.

Bedtijd is ingesteld op de Samsung Galaxy A40. Daarbij een lief kaartje van Samsung en de Samsung Galaxy Fit E activitytracker.
Bedtijd is ingesteld op de Samsung Galaxy A40. Daarbij een lief kaartje van Samsung en de Samsung Galaxy Fit E activitytracker.

Op zijn mobiel staat een Google account dat beheerd wordt met Family Link. Ik kreeg Family Link als tip onder deze blog. Family Link is een dienst van Google, waarmee je de telefoon van je kind kunt beheren.

Verschillende functies van Family Link.

  • Toestemming geven als je kind een app wil downloaden.
  • Apps in de Playstore zijn gefilterd op leeftijd.
  • Je kunt zien waar je kind met telefoon is.
  • Schermtijd instellen.
  • Bedtijd instellen. Zo wordt de A40 om 20:00 uur automatisch vergrendeld.
  • Andere beperkingen voor bijvoorbeeld Youtube, Chrome en Google zoeken instellen.

Een minpunt vind ik wel dat Google de standaard Youtube app blokkeert voor kinderen t/m 12 jaar. In plaats daarvan kun je Youtube Kids gebruiken, maar dat is veel te kinderachtig en te beperkt voor mijn zoon. Ook de Facebook app wordt geblokkeerd maar dat vind ik dan weer niet zo erg. Ik vind Family Link een aanrader!

Wennen

Het is wel heel erg wennen voor ons allemaal. Mijn zoon heeft autisme en heeft moeite met de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Alles is anders en nieuw. Hij vindt het wel heel leuk, maar het is heel erg wennen. Hierdoor heeft hij al een meltdown en een paniekaanval gehad. Zelf ben ik de laatste dagen erg overprikkeld omdat ik er voor wil zorgen dat hij alles heeft en dat alles goed gaat. En wat vind ik het spannend dat hij zelf op de fiets naar school gaat! Toen hij dinsdag zijn telefoon vergat, vond ik dat echt niet prettig. Gelukkig kon ik de school bellen en wist ik dat het goed was gegaan onderweg. Vanwege mijn cerebrale parese vind ik het erg lastig om aan alles te moeten denken. Daarom heb ik inpaklijstjes gemaakt. Voor elke dag school een ander lijstje met alles wat hij mee moet nemen. Anders vergeet ik het namelijk ook!

Ondanks alles, proberen we wel te genieten van deze leuke en spannende tijd. Ik ben sowieso heel erg trots op hem, dat hij zelf naar school fietst en ik ben ervan overtuigd dat het over een paar maanden een stuk beter gaat als we allemaal gewend zijn aan de nieuwe situatie. Tot die tijd probeer ik het rustig aan te doen.

Hoe is het begin van een nieuwe fase voor jullie?

Afbeelding van Wokandapix via Pixabay.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

4 gedachten over “Een nieuwe fase: Naar de middelbare school”

Plaats een reactie