ING Bankieren app

Mijn favoriete apps op mijn telefoon

Categorieen:Life

28 reacties

Sinds een jaar heb ik een Sony Xperia X in de kleur Rosegold. Nog steeds vind ik deze telefoon helemaal geweldig. Zeker sinds mijn revalidatie is mijn telefoon ook een handig hulpmiddel geworden. Ik gebruik hem veel en er staan verschillende apps op, die ik regelmatig gebruik. Ik ga je vandaag vertellen, welke apps ik regelmatig gebruik en waarom ik ze erg fijn vind.

Android

Deze telefoon draait op Android 7.0. Sinds ik een smartphone gebruik, heb ik altijd Androidtelfoons gehad. Ik vind Android een stuk prettiger dan IOS omdat:

 • je veel meer keuze uit verschillende telefoons hebt,
 • je besturingssysteem kunt aanpassen naar je eigen wens. Als ik de interface van Sony niks vind, kan ik zo een andere downloaden,
 • de meeste Androidtelfoons hebben een homescreen, waarop je handige widgets kunt toevoegen,
 • Android van Google is en dus naadloos samenwerkt met de diensten van Google,
 • je makkelijker je bestanden over kan zetten op je pc of je laptop, tenzij je natuurlijk een Mac heb.

Mijn 10 favoriete apps

ING Bankieren

Ik check dagelijks wel even hoeveel mijn saldo ik nog op mijn rekening heb en welke incasso’s ingepland staan. En handigste functie is dat je een QR-code kunt scannen op je pc als je een (ideal)betaling wil doen. Ik vind het leuk dat de app allerlei snufjes heeft zoals een vingerafdrukscanner en Inge een spraakassistent. Download hier deze app.

Interactieve TV van KPN

Via deze app, kan ik makkelijk opnames inplannen en zien wat er op tv is. Je kunt er ook tv op kijken, maar dat doe ik liever op de tv, als ik toch thuis ben. Eerst vond ik deze helemaal niet fijn, maar sinds hij een nieuw uiterlijk heeft, vind ik het veel overzichtelijker geworden. Ik pak nu sneller de app erbij om te kijken wat er op tv is in plaats van dat ik dat op de tv doe met de afstandsbediening. Download hier deze app.

 Blendle

Tijdschriften lees ik vaak via Blendle. Het grote voordeel van Blendle vind ik dat je alleen betaalt voor de artikelen die je wilt lezen. Zo hoef je geen heel tijdschrift te kopen omdat je een artikel erg interessant vindt. En daarnaast bespaart het een hoop papier. Nog duurzaam ook dus! Sindskort heeft Blendle ook een premium abonnement. Voor een vast bedrag kun je dan onbeperkt tijdschriften en kranten lezen. Voor mij is dat te veel, ik koop liever een artikel per stuk. Download hier deze app.

Appie

Al mijn lijstjes maak ik in Google Keep, behalve mijn boodschappenlijstjes. Deze zet ik in Appie van Albert Heijn. Je kunt dan hierbij precies het juiste product in je lijstje zetten. Ook kun je barcodes van de producten scannen  met je mobiel. Vervolgens kun je je lijstje sorteren op looproute en in de winkel kun je je smartphone zelfs handscanner gebruiken. Als je klaar bent reken je je boodschappen af bij de betaalpaal. Naast dit handige lijstje kun je ook online boodschappen doen. Helaas werkt dat hier niet omdat er hier niet bezorgd wordt. Verder vind je de recepten uit de Allerhande en de bonusaanbiedingen terug in Appie. Download hier deze app.

WordPress

Ik heb mijn blog gekoppeld aan de app van WordPress. Ik vind dit erg handig om even te reageren op iemand die een reactie heeft achter gelaten op mijn blog. Of even kijken hoe veel mensen de blog hebben bezocht. Soms pas ik ook blog berichten aan via de app, maar hele artikelen schrijven doe ik dan weer niet. Typen op een telefoon  is minder fijn dan typen achter mijn laptop. Ik heb het overigens wel een keer gedaan. Download hier deze app.

Stocard

Stocard is een app waar je klantenpasjes van de meeste winkels in kunt zetten door ze te scannen. In de winkel kan je dan je telefoon laten scannen in plaats van het pasje. Helaas werkt dit (nog) niet bij alle winkels, maar het idee is leuk en je pasjes kun je thuis bewaren in plaats van in je portemonnee. Download hier deze app.

NS Reisplanner

Ik heb al vaker over deze app geschreven. De reisplanner van de NS gebruik ik best vaak aangezien ik regelmatig met de trein reis. Ik vind het handig om van te voren mijn treinreizen te plannen en deze in mijn agenda te zetten voor het overzicht. Ook vind ik het prettig om van tevoren te kunnen zien, met welk type trein ik reis en de prijs van mijn treinreis te zien. Het enige wat ik mis is informatie over voorzieningen voor reizen met een functiebeperking. Zo wil ik bijvoorbeeld onderweg kunnen zien op welke stations een lift aanwezig is. Download hier deze app.

Spotify

Ik luister graag naar muziek en dan het liefste via Spotify. Als ik thuis ben luister ik via Spotify Connect en als ik weg ben via mijn mobiel. Spotify Connect is handig wanneer je apparaten hebt die werken met Spotify Connect. Zo hebben we een receiver waarop je Spotify kunt afspelen. Dus dan heb je prachtig geluid. We hebben een Premium abonnement, dus we kunnen onbeperkt muziek luisteren. Ik luister verschillende afspeel lijsten, gewoon wat bij mijn stemming past. Voor wanneer ik onderweg ben heb ik een afspeellijst die ik heb gedownload op mijn telefoon. Download hier deze app.

Google Calendar

Ik heb laatst al over deze app geschreven en deze app is zo ontzettend fijn! Ik gebruik meestal de planningsweergave, hierbij zie ik al mijn activiteiten in een rijtje onder elkaar. Alle agenda’s worden overzichtelijk weergegeven in verschillende kleuren. Mijn to do’s zet ik ook in mijn agenda door er reminders van te maken of een lijstje uit Google Keep als reminder in  te stellen. Een redelijk nieuwe functie in Calendar is de functie “doelen” Hiermee kun je jezelf bepaalde doelen stellen. Zo wil ik bijvoorbeeld 3 keer in de week mijn typecursus volgen en elke avond even een planning maken voor de volgende dag. Download hier deze app.

Boomerang Make and Race

Dit is een spelletje voor kinderen, geen app, die ik zelf gebruik dus, maar toch vind hem heel handig. Waarom omdat ik met deze app mijn zoon even bezig kan houden wanneer we niet thuis zijn. Laatst toen ik mijn bril liet afstellen bijvoorbeeld. Dan kan ik me bezighouden met hetgeen wat ik moet doen en mijn zoon, kan zichzelf bezighouden. Het is een spel waarbij je een auto van een Boomerang-figuur moet versieren en daarna kun  je ermee racen. Download hier deze app.

Wat zijn jouw favoriete apps? 

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

28 gedachten over “Mijn favoriete apps op mijn telefoon”

 1. Spotify hoort ook bij mijn favorieten, gebruik de app dagelijks. Thuis en in de auto. De AH app gebruiken wij regelmatig om boodschappen te doen, hier bezorgen ze tot in de keuken 🙂 scheelt een hoop tijd en gesjouw

  Beantwoorden
 2. De app van Appie gebruik ik ook graag inderdaad maar ook de app van Jumbo pak ik er nog wel eens bij. Verder de apps van Thuisbezorgd, Zooplus, Afvalwijzer (met reminders wanneer wat aan de straat moet, specifiek voor deze regio), Medireva (voor alle materialen voor mijn stoma etc), Ziggo Go en Netflix.

  Spotify heb ik niet maar ik luister graag naar Arrow en daar heb ik dan ook een app van.

  En verder ook Google Calendar om alle afspraken in te zetten maar net als jij ook reminders van to do dingen.
  Ik heb ook nog een paar apps gericht op handwerken en omdat ik vrij veel medicatie gebruik heb ik ook de app van het Farmaceutisch Kompas. Daar kan ik sneller even kijken of een bijwerking normaal is als in de papieren bijsluiters. Zeker als ik op bed lig.

  Google Keep ga ik eens naar kijken, die lijkt me toch ook wel handig. Makkelijker als overal briefjes met lijstjes. Hihi.

  Liefs

  Beantwoorden
 3. Ik zat wat op populaire apps te googelen en kwam op jouw blog terecht, dus dacht laat ik ook maar een berichtje achterlaten.

  Spotify kpn tv app zijn herkenbaar 🙂 Ik gebruik recentelijk hiernaast ook 112nederland app zodat je weet waar de sirenes om je heen over gaan.
  En de ANWB app is bij mij het (gelukkig) minst gebruikte maar toch maar voor de zekerheid geïnstalleerde app.
  Voor casual radio luisteren heb ik deTunein app op mijn telefoon staan.

  Boodschappen app had ik eigenlijks nog niet aan gedacht, gelijk even eentje uitkiezen :D.

  Beantwoorden
  • Hoi Johan, Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Bedankt! Die ANWB app, is heel handig vind ik. Zelf heb ik hem niet omdat ik geen auto rijdt.
   Tunein heb ik ook, ik gebruik hem alleen niet vaak. Ik luister liever Spotify. 😉

   Beantwoorden
 4. Mijn favoriete app is Trello. Ik gebruik Mijn ING ook wel regelmatig, daarnaast natuurlijk Whatsapp en Instagram app… FB app eraf gehaald, scheelt een hoop tijd :p

  Beantwoorden
 5. Mijn KBC-banking app, is mijn favoriet! Maar ook WordPress en Stocard staan er bij mij standaard op. Geen gedoe meer met allemaal gewicht in je portefeuille.

  De app van AH lijkt me super fijn, maar ook blendle zal ik eens installeren!

  Beantwoorden
 6. De 4 apps waar ik het meeste tijd op spendeer zijn: Spotify, instagram, twitter, wordpress en tumblr voor de rest gebruik andere apps best zelden.

  Love always,

  Zineb

  Beantwoorden
 7. Ik ben ook erg blij met Stocard. Dat scheelt weer pasjes die je mee moet nemen. Zelf gebruik ik op vakantie ook graag Spiltwise. Daarmee kan je de rekeningen onderling delen en verrekenen.

  Beantwoorden
 8. Super handige en populaire apps, Mag ik misschien Stocard nog toevoegen voor iedereen die leest. Sinds ik Stocard gebruik hoef ik al mijn klantenkaarten niet meer in mijn portemonnee te houden. Deze staan nu allemaal in mijn telefoon 😀

  Beantwoorden

Plaats een reactie