verjaardag feest

Zaterdag 3 november: mijn 35ste verjaardag

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Afgelopen weekend ben ik niet echt bezig geweest met mijn blog. Dat had een goede reden, want ik was afgelopen zaterdag jarig. Daarom was ik afgelopen zaterdag ook niet naar de Landelijke dag Cerebrale Parese geweest. Heel jammer, want ik had dr. Erik Scherder graag zien spreken, die dit jaar aanwezig was. Ik ging die dag lekker mijn verjaardag vieren.

Verjaardag vieren

De afgelopen jaren vierde ik mijn verjaardag altijd bij mij thuis, wat ik altijd een heel gedoe vond. Want je moet het voorbereiden, je bezoek ontvangen, zorgen voor eten en drinken. Dingen die mij veel energie kosten. Ik had er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om mijn verjaardag niet te vieren, maar ik vind het toch altijd wel gezellig om samen met mijn familie te zijn om deze dag.

Dit jaar besloten we om het anders te doen. We gingen met mijn schoonmoeder een dag naar mijn moeder, waar we mijn verjaardag vierden. De woonkamer was versierd en ik zat op een met slingers versierde stoel. Allebei mijn broers, mijn ouders en een vriendin van mijn moeder was er ook. Het was erg gezellig, ik ben flink verwend. Het fijne vond ik dat het me minder energie kostte dan normaal, ondanks dat ik aan het einde van de dag wel behoorlijk moe was.

Eten

Het eten van mijn moeder vind ik het lekkerste wat er is. Ze had appeltaart gebakken. En net als vroeger mocht ik kiezen wat we gingen eten. Ik koos saoto soep, een Javaans-Surinaamse soep, als voorgerecht en roti met pompoen, kip en snijbonen, een Surinaams-Hindoestaans gerecht. Er gaat echt niets boven verse roti en iedereen vind het erg lekker. In Nederland eet men roti voornamelijk met ei, kip, aardappelen en snijbonen of kouseband, maar je eigenlijk kun je het met van alles eten.

Cadeautjes

Als ik jarig ben, vraag ik meestal geld als cadeau. Niet heel erg origineel, maar dan kan ik iets kopen wat ik leuk vind en goed kan gebruiken. Dit jaar heb ik dat ook gevraagd omdat ik aan het sparen ben voor een nieuwe stofzuiger. Dat heb ik dus ook gekregen. Inmiddels heb ik de stofzuiger besteld! Verder kreeg ik een ingelijste foto van mij en mijn vriend van mijn vader en twee potjes Harrod’s Mangocurd en Lemoncurd, die mijn broertje in Engeland kocht. Allemaal hele mooie cadeau’s waar ik heel erg blij mee ben!

Sociale media

Ik heb heel veel berichtjes via Facebook, Twitter en Instagram gekregen en ik wil bij deze iedereen daarvoor bedanken! Ik heb een geweldige dag gehad!

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

2 gedachten over “Zaterdag 3 november: mijn 35ste verjaardag”

Plaats een reactie