Bij het Cruyffcourt.

Ik was naar de Supportbeurs in Utrecht!

Categorieen:Life

1 reactie

Vorige week was het zover! De Supportbeurs werd weer gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik was er al een aantal jaar niet meer geweest, dus ik vond het leuk om daar weer eens naar toe te gaan. Vandaag vertel ik wat ik allemaal heb gezien en gedaan tijdens Support 2018.

De Supportbeurs?

De Supportbeurs is een beurs waar er allerlei activiteiten worden gehouden, hulpmiddelen en innovaties te zien zijn rondom thema’s als wonen, vervoer, persoonlijke verzorging, sport, hobby’s, werk en studie enz. voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

Er waren bijvoorbeeld stands van leveranciers van: rolstoelen, tilliften, autoaanpassingen, aangepast bestek, bedden enz. Ook waren er demonstraties van rijscholen, aangepaste sporten, rolstoelaanpassingen en noem maar op! Er was dus heel veel te zien en er is voor elk wat wils.

De Supportbeurs vindt elke twee jaar plaats in de Jaarbeurs. Dit jaar werd het gehouden van 30 mei t/m 2 juni. Ik was er samen met mijn vriend naar toe en wij waren er op zaterdag 2 juni ’s middags.

Met Liann op de foto op de supportbeurs.
Met Liann op de foto.

Wat wilde ik graag zien?

Van te voren had ik bedacht, wat ik graag wilde zien. Er is namelijk heel veel te zien, dus vond ik het belangrijk om van te voren te bedenken wat ik graag wilde zien en weten.

Aangezien ik vrij zelfstandig ben, wilde ik meer weten van kleine hulpmiddelen. Ik ben bijvoorbeeld nog opzoek naar een snijplank met pinnen. Daarnaast wilde ik informatie over het eventueel behalen van mijn rijbewijs, de stand van de NS bezoeken, en kijken bij SUE’s Warriors. Ook wilde ik kijken wat er mogelijk is op het gebied van rolstoelen, omdat ik slecht loop en daardoor een hele dag op pad erg vermoeiend is. Misschien kan dit een oplossing zijn.

lesauto's.
Buiten bij de lesauto.

Wat ik heb gedaan en gezien.

Toegang tot de beurs was gratis wel moest je je van te voren registeren als bezoeker en kreeg je bij de ingang een lanyard met je naam.

Toen we binnenkwamen, kwamen we Liann tegen. Ik hoopte al om bekenden tegen te komen. Naast Liann, kwam ik Frank van WheelChair Mafia tegen. We hebben even Flyers en visitekaartjes uitgewisseld. Wheelchair Mafia was aanwezig op de beurs met een soort strandrolstoel (dat heeft iets weg van een monstertruck of tank ;-)), die je kon uitproberen. Ik ben er helaas niet aan toe gekomen om deze uit te proberen.

Met Mirande. De Mis(s) Nederland.
Met Mirande. De Mis(s) Nederland.

Als eerste gingen we langs bij de stand van Able2. Zij zijn leverancier van allerlei hulpmiddelen. Ik heb daar eens geĆÆnformeerd naar een snijplank met pinnen. Die hadden ze daar niet, maar wel in hun catalogus. Dus die zal ik zeker nog eens bekijken. Ik kreeg daarom de mini-catalogus mee. Je kunt trouwens niet direct bij Able2 kopen, zij leveren alleen aan winkels.

Bij Quickie, een rolstoelenmerk, kwamen we Miss Nederland Mirande tegen. Zij won de MissverkiezingĀ die vorig jaar door Lucille Werner werd georganiseerd. Met haar ben ik ook op de foto gegaan.

Bij de stand van Support Magazine kregen we een gratis exemplaar van het tijdschrift en maakten we een praatje.

De stand van de NS
De stand van de NS.

NS en Bijzonder Handig

Daarna heb ik gesproken met iemand van NS over toegankelijkheid en reisassistentie. We waren het er over eens dat het erg fijn is dat er reisassistentie beschikbaar is, maar helaas niet overal en dat het daarom juist fijn zou zijn als alle stations en treinen goed toegankelijk zouden zijn voor mensen met een beperking. Van NS, kreeg ik 2 pasjeshouders, 2 doekjes voor je smartphone, een ballon en een flyer over werken bij NS.

Omdat ik opzoek ben naar een snijplank, liepen we ook langs de stand van Bijzonder Handig. Zij verkopen (kleine) hulpmiddelen via hun webshop. Ik dag daar geen snijplank , maar wel een handige opener voor flessen. Die heb ik uitgeprobeerd en gekocht. Ook van Bijzonder Handig kreeg ik een flyer mee.

De lesauto van Welzorg
Lesauto van Welzorg

Het CBR en Welzorg

Het meest bijzondere vond ik het bezoek aan de stands van het CBR en Welzorg. Als eerste kwamen we het CBR tegen. Hier hadden we een leuk gesprek met iemand van het CBR die uitlegde hoe een rijbewijs halen in zijn werk ging als je een handicap hebt en wat er mogelijk was. Samen vulden we het adviesformulier Praktische rijgeschiktheid in.

Daarna liepen we langs een stand van Welzorg, zij zijn leverancier van hulpmiddelen. Mijn driewielfiets is bijvoorbeeld geleverd door Welzorg, zij zorgen ook voor het onderhoud. Maar zij doen ook aan woning- en autoaanpassingen. Wij waren natuurlijk erg geĆÆnteresseerd in de autoaanpassingen, aangezien ik aan aangepaste auto nodig heb, mocht ik auto gaan rijden. Iemand van Welzorg vertelde dat ze ook rijlessen aanbieden en dat er een instructeur en een aangepaste lesauto aanwezig was. Hij nodigde mij uit om samen met de rijinstructeur in de lesauto een stukje te rijden. Dat was een geweldige ervaring. De rijinstructeur legde me uit hoe ik met een hand moest sturen. Daarna reden we een rondje over het terrein, waarbij ik alleen hoefde te sturen en te kijken. De rijinstructeur deed de rest.

Alle gekregen flyers en spullen op de Supportbeurs.
Alle gekregen flyers en spullen op de Supportbeurs.

Conclusie

Ik vond het een hele leuke dag. We hebben veel gezien. Het meest bijzondere vond ik toch wel het gesprek bij het CBR en het ritje in de lesauto van Welzorg. Het lopen was wel vermoeiend en later ook pijnlijk, maar het was erg leuk en ik vond het fijn om samen met mijn vriend rond te lopen op de Supportbeurs. Over 2 jaar wordt de Supportbeurs weer gehouden.

Was jij op de Supportbeurs?

1 gedachte over “Ik was naar de Supportbeurs in Utrecht!”

  1. Leuk dat je zoveel fotoā€™s gemaakt hebt en een stukje hebt gereden!
    Ik was er op woensdag en hoopte een trippelstoel met hoepels te kunnen proberen, maar die hadden ze helaas niet bij zich. Wel een compleet elektrische rolstoel voor binnen geprobeerd, die lijkt me wel wat voor mijn werk (nu moet ik steeds de transfer maken van trippelstoel naar rolstoel als ik even wat wil printen of kopiƫren).
    En een verzwaarde pen voor mijn dochter gekocht, die helpt tegen het overstrekken van haar vingers. Is ze heel blij mee.

    Beantwoorden

Plaats een reactie