Logo Steptember stappen

Ik doe mee aan Steptember! Steun jij mij?

Categorieen:Life

18 reacties

Al jaren wilde ik graag meedoen met Steptember. Ik wist alleen nooit hoe en wat. De bedoeling is namelijk dat je een maand lang tienduizend stappen per dag gaat zetten en daarmee geld ophaalt voor cerebrale parese. Maar hoe doe ik dat dan? Ik kan namelijk geen tienduizend stappen per dag zetten. Dus liet ik het maar aan mij voorbij gaan.

Dit jaar had ik me bedacht hoe leuk het zou zijn om mee te doen en er blogs over te schrijven. Maar ja die 10.000 stappen… Dus liet ik het maar zitten. Totdat Froukje op Facebook iets zag over Steptember en vroeg of ik hier iets mee ging doen op de blog. En toen begon het toch te kriebelen op het laatste moment.

Dus vroeg ik in de BOSK CP-groep op Facebook wie wel meedeed en zo kwam ik toch op het idee om mee te doen.

Moniek en Carmen wilden wel met mij meedoen. Ik meldde mezelf aan op de website en nodigde Carmen en Moniek uit, dus nu vormen we met z’n drieeen het team ‘Wandelende takken’

Wat is Steptember?

Steptember is een actie waarbij mensen over de hele wereld in de maand september tienduizend stappen per dag zetten om geld in te zamelen voor de ondersteuning van mensen met cerebrale parese (CP) en hun ouders. Daarnaast wordt er ook geld ingezameld voor onderzoek naar CP.

Als mee doet, krijg je van de BOSK een Steptemberkit met een handboek en eventueel een stappenteller voor als je die niet hebt. Je kunt alleen meedoen, maar ook een team vormen met maximaal 4 mensen. In een team kun je elkaar motiveren, dus dat is het leukste! Een iemand is de teamleider, die de andere leden uitnodigt en het doel en de donaties in de gaten houdt. Je kunt gewoon meedoen, maar ook namens het bedrijf waar je werkt.

Steptember is bedacht door de Cerebral Palsy Alliance in Australië. Wereldwijd doen er negen landen mee: Australië, Canada, India, Nieuw Zeeland, Nederland, Singapore, Turkije, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland wordt het georganiseerd door de BOSK.

Steptember heeft ook een ambasadeur: Nieuwslezer Matijn Nijhuis. Erg leuk om te zien dat een bekende Nederlander zich ook op zo’n leuke positieve manier inzet voor Steptember en CP.

Wat ga ik precies doen?

Omdat ik in eerste instantie geen mogelijkheid zag om mee te doen, heb ik mezelf op het laatste moment ingeschreven en Carmen en Moniek gevraagd of ze mee wilden doen. Dit komt omdat ik eerst dacht dat ik letterlijk tienduizend stappen per dag moest zetten. Maar dat hoeft gelukkig niet. Het gaat om bewegen, dat gelijkwaardig is aan tienduizend stappen. Toevallig heb ik een Fitbit, die mijn stappen gaat tellen, dus hoef ik deze niet van de BOSK te krijgen scheelt weer.

Ik ben zelf van plan om vooral te gaan fietsen en te lopen, wanneer dit gaat. Hopelijk ga ik het redden, want ik weet niet hoe mijn lichaam reageert op zoveel beweging, maar we gaan het zien.

Ik probeer via mijn blog en sociale media aan zoveel mogelijk donaties te komen en samen met het team geld in te zamelen. Daarom ga ik komende maand regelmatig blogs schrijven over mijn belevenissen tijdens Steptember.

Steun mij!

Ik zou het enorm geweldig vinden als jullie willen doneren voor Steptember. Dus bij deze, willen jullie mij, Carmen en Moniek steunen? Doneren kan hier. Mocht je gedoneerd hebben. Alvast hartelijk bedankt!

18 gedachten over “Ik doe mee aan Steptember! Steun jij mij?”

 1. Wat goed dat je meedoet! Ik had inderdaad ook ervan afgezien, omdat 10.000 stappen voor mij ook onhaalbaar zijn (tsja, CP, hè 😉 ). Maar blijkbaar mocht gelijkwaardig dus ook. Goed om te weten voor volgend jaar.

  Beantwoorden
  • Wat goed! Die heb ik gisteren toevallig gehaald, maar ik merk het nu wel. Voor mij is het te veel, gelukkig kan ik het voor Steptember combineren met andere activiteiten. ☺️

   Beantwoorden
 2. Wat is Steptember een leuke actie. Eerder was ik ook heel fanatiek bezig met het behalen van 10.000 stappen per dag. Omdat mijn fitbit dat van mij verlangd probeer ik het wel te halen. Een hele goede actie waar je mee bezig bent.

  Beantwoorden
  • Dankjewel! Ja ik heb hem nu ook op 10.000 stappen gezet, maar na Steptember gaat ie weer omlaag naar 5.000. Zodat ik toch erop kan letten dat ik voldoende beweeg, maar niet te veel van mezelf vraag.

   Beantwoorden

Plaats een reactie