medelingen

Rules by Rosita bestaat 1 jaar!

Categorieen:Over mij

18 reacties

Tijd voor een feestje! Mijn blog bestaat 1 jaar! Ik vind het een bijzondere mijlpaal, want ik had nooit gedacht dat ik het een jaar vol zou houden en dat er zoveel mensen mijn blog zouden bezoeken. Hartstikke bedankt allemaal!

Ik was me aan het bedenken hoe ik dit met jullie zou willen vieren, maar dat was nog niet zo heel makkelijk. Toen de blog zes maanden bestond, had ik teruggeblikt op het eerste half jaar. En eigenlijk kom ik tot de conclusie dat er niet heel veel is veranderd. Ik heb een nieuw logo en wat kleine dingetjes veranderd aan het thema. Daarnaast is de blog best wel gegroeid en heb ik mijn eerste samenwerking gehad. Dus om nog een terugblik te schrijven vond ik overbodig.

Vaak houden bloggers een of meerdere winacties, maar ondanks dat het ontzettend goed gaat, ben ik niet zo succesvol dat ik producten krijg om te gebruiken voor een winactie en om nou zelf iets te gaan kopen, wilde ik eigenlijk ook niet. Dus ik vond een Q & A (vraag en antwoord) wel een leuk idee en eigenlijk wilde ik het ook filmen, maar daar ben ik door omstandigheden niet aan toegekomen en is het bij tekst gebleven.

Q & A

Een tijdje geleden deed ik een oproep om vragen te stellen aan mij ter ere van het 1 jarig bestaan van de blog. Je mocht mij alles vragen. Ik heb de vragen in categorieën gezet. Ik heb leuke vragen gehad, hier komen de antwoorden!

Persoonlijke groei

Froukje vroeg: Wat is jouw ultieme tip om dicht bij jezelf te blijven?

Mijn ultieme tip om dicht bij jezelf te blijven is: volg je gevoel, bepaal wat jouw normen en waarden zijn en gebruik dat  om dicht bij jezelf te blijven. Accepteren van een bepaalde situatie hoort daar ook bij.

Persoonlijk

Carmen wilde weten: Heeft jouw beperking je ooit tegengehouden iets te doen? En zo ja wat?

Eigenlijk heb ik dat nooit gedaan, behalve als het echt niet ging, zoals mijn opleiding. Ik probeer gewoon alles, behalve als het echt niet gaat, maar meestal zijn dat praktische dingen, waar wel een oplossing voor is.

Irene stelde de vraag: Wat wilde je als kind altijd al worden? Of doen in je leven?

Vroeger als kind wilde ik graag stewardess worden. Het leek mij helemaal geweldig om te vliegen en naar andere landen te gaan. En dan het liefst bij de KLM. Alleen kan ik niet op hakken lopen, geen dienblad vasthouden en ben ik te klein, dus dan houdt het op. Later wilde ik graag mensen helpen en ben ik daarvoor gaan leren.

Blog

Fleur vroeg: Wat zou je anders gedaan hebben op je blog als je de kennis over bloggen had gehad, die je nu had?

Lastige vraag. Ik denk niet zoveel anders, aangezien ik als ik iets wil veranderen of iets nieuws probeer eerst informatie zoek over het onderwerp. Ik denk dat misschien wel een childtheme had willen kopen of maken, maar dat kan altijd nog. Daarnaast vind ik dat er niet zoveel fout kan gaan, tenzij je als leek bijvoorbeeld dingen gaat veranderen in de htmlcode van je website.

Xenia wil weten wat ik beginnende bloggers zou meegeven.

Deze vraag sluit mooi aan bij de vorige vraag. Ik zie mezelf nog als beginner! Maar ik zou zeggen begin gewoon. Maak fouten, leer daarvan. Ga bloggen omdat je het leuk vind, niet voor de spullen of geld, dat werkt gewoon niet. En hou de eer aan jezelf, niks doen waar je niet achterstaat.

Jody vraagt: Wat vond je het leukste van het afgelopen jaar bloggen?

Ik kan niet een dingen noemen, maar de reacties van mensen over mijn blogs, vind ik helemaal geweldig! Mensen vinden het leuk en hebben er iets aan. Daarnaast ben ik vereerd dat ik werd gevraagd om in het boek Powervrouwen in beeld te staan. Naar aanleiding daarvan stond ik ook in de krant.

Marieke is benieuwd naar mijn blogdoelen voor het tweede jaar.

Ik denk dat ik me in het komende jaar meer wil richten op mijn missie. Het inzicht geven dat een beperking hebben niet perse negatief hoeft te zijn. Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van mij persoonlijk en dat blijft het ook wel, maar ik wil me meer richten op mijn missie. Verder wil ik dat de blog blijft groeien! En misschien wel (wat) geld verdienen op den duur.

Maargy: Wat heeft het eerste jaar bloggen mij persoonlijk gebracht?

Het heeft me een succeservaring gebracht. Ik wist nooit echt waar ik goed in was. Door het bloggen heb ik ontdekt dat ik goed ben in  het schrijven van teksten en het heeft me meer zelfvertrouwen gebracht omdat het met de blog heel erg goed gaat.

De vraag van Anne is: Wat is je favoriete artikel van het afgelopen jaar?

Ik denk wel het artikel 7 dingen die je nog niet wist over cerebrale parese. Deze is het meeste gelezen en was heel erg herkenbaar voor veel mensen met CP. Ik kreeg hier ook hele fijne reacties op.

Corinne vraagt: Is het bloggen wat je ervan had verwacht?

Eigenlijk niet, en dat is niet negatief bedoeld. Ik had niet verwacht dat ik het vol zou houden. Ik dacht, ik zie wel, zo ben ik er ook ingestapt. En na mijn eerste keer #blogpraat, wist ik het: Dit vind ik zo leuk! Dit is echt mijn nieuwe hobby. En dan gewoon ook alles wat ik ervoor moet doen.

Wat ik wel minder vind is het bloggerswereldje. Ik heb heel veel leuke, lieve bloggers leren kennen, maar ik vind het toch wel vaak om dezelfde onderwerpen draaien. vooral beauty en mamablogs vind ik veel van hetzelfde op hier en daar een uitzondering na. En daarnaast moet het allemaal zo perfect mogelijk zijn en professioneel ogen. Terwijl ik het juist leuk vind als het niet zo perfect is, dat maakt het uniek.

De laatste vraag is van Jitske: Wat zijn zelf jouw favoriete blogs om te lezen?

Ook zo’n lastige vraag! ik kan hier wel een hele lijst neerzetten, want ik lees veel leuke blogs, meestal ook gewoon losse artikelen op verschillende blogs, Hier zijn een aantal favoriete blogs, in willekeurige volgorde:

Cynthia.nl

Sugarframe.nl

Blogtrommel.com

Growthinkers

Sanny Zoekt Geluk, eigenlijk haar vlogs dus

En verder lees ik altijd de blogs van Froukje, Silke, Lisanne, Anouk, Kevin, Falco, Carmen en Maureen.

Zij en Nicole zijn belangrijk voor me en we vormen samen een leuke groep bloggers.

Lieve mensen hartelijk bedankt voor het lezen van mijn blog! Het is voor mij echt een motivatie om elke week 2 keer een blog te plaatsen. En alle mooie reacties van jullie vind ik helemaal geweldig! Superbedankt!

Ik stel als laatste toch maar weer dezelfde vraag als 6 maanden geleden: Wat vinden jullie van Rules By Rosita?

 

 

 

 

18 gedachten over “Rules by Rosita bestaat 1 jaar!”

  1. Heel erg leuk om te lezen! Ik lees hier niet alles, maar regelmatig wel iets. Goed bezig! En ik vind het zooo tof dat je zegt dat perfectie niet hoeft, ik ben helemaal akkoord!

    Beantwoorden
  2. Hele leuke blog en wat goed dat je het al een jaar volhoudt. Ik ben al anderhalf jaar bezig en ik vind het nog steeds heel leuk om te doen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie