Twitter op een smartphone

Ik ga een pauze nemen van Twitter

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Ik zit eraan te denken om een Twitter pauze te nemen. Ik ben vrij actief daar. De laatste tijd merk ik dat ik weer veel aan het piekeren ben. Dat word versterkt door alle negativiteit op Twitter.

Moeilijk

Er speelt ook best veel de laatste tijd. De Coronapandemie is natuurlijk wereldwijd een groot probleem en iedereen heeft het daar moeilijk mee op zijn of haar eigen manier. En dat zie je terug op sociale media, dus ook op Twitter. Twitter vergelijk ik maar met een kamer vol mensen, die allemaal dingen roepen. Ik merk dat ik heel onzeker wordt van alle meningen, die ik lees. Ik ga twijfelen aan mezelf. (Mijn zoon zegt: “je moet je niks aantrekken van al die meningen!”) Veel mensen vinden bijvoorbeeld dat de scholen helemaal dicht moeten om het virus te stoppen, dat begrijp ik. Maar niet alle kinderen kunnen thuis, om wat voor reden dan ook, les volgen. Helemaal als de thuissituatie onveilig is en bovendien lopen kinderen een leerachterstand op.


Hier thuis is het online onderwijs ook moeilijk. Daarom hebben we in overleg met school besloten dat mijn zoon toch naar school gaat voor de online lessen. Hij moet tenslotte ook naar school voor de praktijklessen.

Politieke kwesties op Twitter

En waar ik me druk om maak is de politiek. Er is veel gaande. Ook daarover wordt veel gesproken op Twitter, ook begrijpelijk. Maar ook daar word ik naar van. Ik lees dus van alles en mijn hoofd neemt het allemaal op als een spons om het vervolgens niet meer los te kunnen laten en de gedachten blijven rondcirkelen in mijn hoofd om het vervolgens niet meer los te kunnen laten. Dat komt misschien ook omdat ik zelf niet zo goed een mening kan vormen.


Helemaal weg van Twitter wil ik niet. Ik heb er ook een hoop leuke mensen leren kennen. En natuurlijk komen er ook leuke en interessante tweets voorbij. Zelf probeer ik vooral positieve dingen op te plaatsen.

De laatste tijd ben ik meer actief op LinkedIn. Ik merk dat ik de zakelijke sfeer daar prettig vind en men is daar ook genuanceerd. Op Twitter en Facebook zijn de reacties minder genuanceerd en kunnen reacties behoorlijk fel zijn. Dat vind ik lastig.

De pauze van Twitter

Ik ben heel erg gewend om uit gewoonte door Twitter te scrollen. Als ik ’s op een dag veel op Twitter zit, ben ik minder productief en sneller overprikkeld. Stoppen wordt niet makkelijk, maar ik ga gewoon even een tijdje weg. Ik denk dat ik in eerste instantie een week weg wil blijven van Twitter. De blogs worden wel gedeeld omdat dat automatisch gaat. Daarnaast heb ik nog een ander account dat ik beheer, daar zal ik wel actief mee zijn, maar dat is een account, waar ik minder mee kan.

Ik hoop dat ik ooit kan leren om me niet zo veel aan te trekken van andere meningen. Voor nu lijkt me een weekje rust van Twitter wel het beste.

Neem jij wel eens eens een pauze van sociale media?

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

4 gedachten over “Ik ga een pauze nemen van Twitter”

 1. Ik snap wat je bedoeld. Negatieve zaken blijven doorgaans langer hangen dan positieve. En inderdaad, Corona en de politiek zijn nu hot items op elk sociaak platform dan ook.

  Goed idee om dan even pas op de plaats te maken. Ik probeer dat ook, hoewel het lastiger gaat dan ik zou willen

  Succes !

  Beantwoorden
 2. Heb twitter verwijderd toen er weer eens een ‘purge’ was van allerlei mensen en volgers. Het geeft veel rust maar ik mis het ook wel, in de zin van dat ik gelijkgestemden vind daar die ik in het gewone leven niet vind want iedereen lijkt soms helemaal weg van alle mijns inziens ondemocratische opsluitmaatregelen….
  Instagram had ik al verwijderd, nadat ze hun privacypolicy zo veranderd dat ze zo ongeveer het eigendomsrecht van mijn eigen gedachten lijken te willen hebben, haha.

  Beantwoorden

Plaats een reactie