Jongen: Ik moet nog zoveel

Ik moet nog dit en ik moet nog dat

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Wanneer jij dit leest, zal het allemaal vast wel weer goed gaan. Maar nu…. Ik voel me nogal “overwhelmed”. Ik moet nog zoveel doen, bovendien, weet ik niet meer zo goed op wie ik moet stemmen. De partij is bekend, maar op wie precies ik wil stemmen, is nog de vraag. Daarnaast moet ik nog een aanmeldformulier invullen, wat ik heel moeilijk vind. Ik weet namelijk niet zo goed wat ik allemaal moet invullen, dus ben ik dat enorm aan het uitstellen. Ik wil graag mijn huis opruimen. Op het eerste gezicht lijkt alles netjes en opgeruimd, totdat je in de kasten kijkt. Ik heb er ook geen idee wat er allemaal ligt.

Zorgen om de Wajong

Daarnaast maak ik me zorgen om mijn Wajong. Wat gebeurt daarmee, mocht ik straks echt aan het werk gaan en een salaris krijg? Door de wetswijziging die per 1 januari is ingegaan, is dat heel onduidelijk geworden en ik hoor dat er dus mensen die al werkten er financieel op achteruit zijn gegaan. En ook is er een kritisch rapport verschenen over de wet- en regelgeving rondom werken met een arbeidsbeperking, waaruit blijkt dat werken niet altijd loont als je werkt met een arbeidsbeperking.

Ik vind het ook erg dubbel: Aan de ene kant ben ik erg blij met de Wajong. Het geeft me de rust en de tijd om een werk-fit traject te volgen, maar aan de andere kant vind ik het ook geen prettig idee om afhankelijk te zijn van de overheid voor mijn inkomen, als ik zie wat er is gebeurd in de toeslagenaffaire. Ik probeer me erbij neer te leggen omdat ik het niet realistisch vind dat ik ooit zoveel ga werken en verdienden dat ik kan rondkomen zonder Wajong. Nog steeds vind ik het averechts werken dat ze mensen proberen te stimuleren om te gaan werken, door de uitkering te verlangen. Dat levert stress op, waardoor mensen dan juist niet aan het werk gaan omdat dat ook weer onzekerheid oplevert. Dat is nu ook die onzekerheid die bij mij speelt.

En toen was het avond: Ik moet nog steeds dit en ik moet nog steeds dat

Ik moet nog steeds van alles, maar na een dag werken en na een goed gesprek kan ik het loslaten. Vandaag leerde ik dat je dingen in je hoofd behoorlijk groot kan maken, terwijl ze eigenlijk niet zo groot zijn. Ik weet inmiddels op wie ik ga stemmen. Ook hoef ik me geen zorgen te maken om mijn Wajong. Het aanmeldformulier en andere dingen die ik nog moet doen, komen wel. Voor nu laat ik alles lekker los en ga ik genieten van mijn avond.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

2 gedachten over “Ik moet nog dit en ik moet nog dat”

  1. Vervelend inderdaad als je zoveel last hebt van die grote dingen in je hoofd die eigenlijk best wel meevallen! Fijn dat je uiteindelijk toch wat dingen hebt kunnen afstrepen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie