een nieuw ontwerp voor mijn blog

Eindelijk beginnen aan de blog make-over!

Categorieen:Over mij

2 reacties

Ik wil al heel lang het uiterlijk van mijn blog aanpassen. Ik wil het helemaal anders doen. Lange tijd wist ik niet wat ik nu wilde. Ik sprak erover met verschillende mensen, keek veel rond op andere blogs en websites. Natuurlijk kan ik gewoon een ander kant en klaar thema installeren en klaar is Kees. Maar dat is voor mij geen oplossing meer. Jaren geleden toen ik begon met deze blog had ik dat prima gevonden. Maar inmiddels ben ik front-end developer en vind ik dat mijn skills ook op mijn blog te zien moeten zijn.

Uitproberen

Nog steeds weet ik niet helemaal precies wat ik wil. Maar ik heb wel ideeën opgedaan en ik weet wat ik ongeveer mooi vind. Dus ik ga nu eerst beginnen met het maken van een ontwerp op papier. Inmiddels ben ik achter de schermen begonnen met het uitproberen van diverse dingen. Hiervoor heb ik een testomgeving, waarop in eerste instantie een kopie van mijn blog stond. Op een gegeven moment was ik helemaal klaar met mijn testomgeving. Het was een grote puinhoop. Ik kon het niet meer goed krijgen, dus ik heb mijn testomgeving verwijderd.


Vervolgens heb ik weer een nieuwe testomgeving gemaakt, ditmaal zonder kopie van de blog. Nu heb ik weer overzicht en kan ik allerlei dingen uitproberen en testen. Soms probeer ik ook wel eens dat uit op deze website. Zo heb ik laatst bijvoorbeeld het menu bovenaan de website gezet en er een zwarte rand onder geplaatst. Persoonlijk vind ik dat wel mooi zo. Of dit terugkomt in het nieuwe ontwerp, weet ik nog niet, maar grote kans van wel.

Ik wil graag een minimalistisch ontwerp en een nieuw logo. De kleuren rood, zwart en wit, wil ik terug laten komen. Het moet tenslotte wel nog herkenbaar zijn als mijn blog. Ook komen dezelfde functies terug in het nieuwe ontwerp.

Hoe begin ik aan de blog make-over?

Ik heb nog nooit op deze manier aan mijn blog gewerkt. Eerder installeerde ik gewoon een thema en paste ik wat dingen aan en klaar was ik. Toen ik een aantal jaar geleden dit thema installeerde heb ik dat ook gedaan. Het thema dat ik daarvoor had, gaf veel conflicten. Ik was er helemaal klaar mee. Nu heb ik al heel lang bijna geen problemen meer op de website. Momenteel is er een probleem met Instagram. Die worden op de een of andere manier niet meer weergegeven, dus even kijken of ik dat kan fixen.

De stappen die ik ga nemen zijn:

 1. Verschillende zaken uitproberen in mijn testomgeving en een ontwerp maken voor de layout. Ik ga voor elk onderdeel een apart ontwerp maken, want de homepage, ziet er natuurlijk anders uit dan een blog.
 2. Een nieuw logo laten maken.
 3. Per onderdeel de nieuwe website bouwen. Eerst begin ik met de header, dan de footer, dan de homepagina enz. Dit zal ik allemaal in de testomgeving doen.
 4. Als alles klaar is, wil ik de nieuwe layout uitproberen. Hoe ik dat ga doen, weet ik nog niet.
 5. Wanneer alles goed werkt, zet ik de nieuwe layout op deze website. Ik denk te weten hoe dat moet, maar toch wil ik hier ook nog even naar informeren.

Hoe lang ik er over doe, om de de nieuwe layout te maken, weet ik niet. Maar ik ben blij dat ik nu een idee heb en weet wat ik ongeveer wil. Hopelijk wordt het mooi en gaan jullie het ook mooi vinden.

Afbeelding van congerdesign via Pixabay

2 gedachten over “Eindelijk beginnen aan de blog make-over!”

 1. He Rosita,

  Echt stoer dat je je blog zelf een ander uiterlijk wilt geven! Ook al kun je kiezen voor een ander thema waar je bijna niets meer aan hoeft te doen. Ik snap het zeker wel, want het is ook een perfecte manier om dat wat je tot nu toe hebt geleerd toe te passen. En wat je zegt is juist; het moet nog wel herkenbaar zijn als jouw website. Ik geloof er in dat je er iets moois van gaat maken!

  Ik ga binnenkort ook mijn website een ander uiterlijk geven, vooral omdat het niet alleen maar een blog blijft. Dat blijft nog wel een onderdeel, maar het wordt vooral een bedrijfswebsite.
  Maar ik ben niet zo handig met websites maken, dus ik kies voor een ander WordPress thema. Deze heb ik ook helemaal naar mijn zin kunnen maken met kleuren en logo, dus ik vertrouw er op dat ’t ook echt van mij gaat worden.

  Succes en veel plezier met ontwerpen en ontdekken!

  Beantwoorden

Plaats een reactie