emoties goed Rosita veranderd dinsdag nadenken ziek moet

Ik moet nog zoveel doen (Deel 2)

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

Vorige week schreef ik dat ik mijn weekplanning opnieuw wilde ordenen en dat ik wat minder erom heem wilde doen. Vandaag (zondag) heb ik weer zo’n dag, dat ik nergens aan toe kom. Ik moet nog deze blog schrijven en ik wilde eigenlijk de kerstboom opzetten, maar in plaats daarvan heb ik de hele middag liggen slapen. Het is bijna zoals ik vorige week beschreef: Vanmorgen heb ik uitgeslapen, vervolgens ben ik een kopje thee gaan drinken, heb ik de planten water gegeven, de (hele volle) vaatwasser uitgeruimd en geluncht. Na het eten zat ik even aan tafel en ik werd ineens zo moe, dat ik maar weer terug naar bed ben gegaan en 2 uur lang in bed heb gelegen. En nu zit ik deze blog te schrijven.

Het moet minder

Ik wil zoveel, iets waar ik heel erg om bekend sta. Maar het ding is: Ik kan dat niet. Ik moet keuzes maken in de dingen die ik wil doen. Afgelopen donderdag had ik een gesprek met mijn revalidatiearts. Dat was een fijn gesprek. Het gaat de laatste tijd heel goed, alleen moet ik er wel voor zorgen dat ik genoeg pauzes in plan. Want ik ben nogal eens geneigd om mezelf over te belasten en dat heeft lichamelijk ook gevolgen: namelijk dat mijn rug vast zat vorige maand.

Afgelopen week had ik het zelfs zo druk, dat ik heb besloten, om de blog van afgelopen donderdag over te slaan. Het was zelfs Wereld Gehandicapten dag, maar van een blog schrijven kwam niks terecht. En dat terwijl ik juist zoveel heb waar ik over wil schrijven.


Lijstje gemaakt

Ik heb een lijstje gemaakt met de dingen, waar ik me op wil richten, naast mijn gezin. Het mag gewoon niet meer worden dan dit:

  1. Werk (fit-traject): Dit gaat om werken en het leren werken. Heel belangrijk voor mezelf om te doen omdat ik het heel erg leuk vind en er voldoening uit haal. Het geeft me weer een doel in het leven. Hier ben ik 2 keer in de week mee bezig.
  2. Blog: Dit vind ik ook nog steeds heel erg leuk en fijn om te doen. Het is mijn hobby, ik kan mijn verhaal erin kwijt en mijn creativiteit en het is helemaal mooi als anderen het leuk vinden om te lezen en er mee geholpen zijn. Hier ben ik 2 keer in de week mee bezig.
  3. Codecademy: Ik vind het belangrijk om te leren en mezelf te ontwikkelen als front-end developer. De kennis die ik hier opdoe, gebruik ook tijdens mijn werk. Ik leer elke dag wat. Soms een heel klein beetje en soms wat meer.
  4. PvdA: Ik vind het fijn om me op deze manier in te zetten voor de samenleving en door de website en sociale media te doen, sluit het ook goed aan bij mijn andere bezigheden. Dit doe ik ongeveer 1 keer per week.
  5. Realisten Academie: Ik vind het heel erg leuk om voorlichting en pitches te geven, zodat steeds meer mensen leren hoe het is om te werken met een beperking . Er bestaan nog zeer veel vooroordelen hierover. Ik wil eraan meewerken om deze weg te nemen. Dit doe ik ongeveer 1 keer in de maand.

Wennen

Dit geeft veel duidelijkheid over waar ik mij tijd aan wil besteden. Nu moet ik het nog in 5 dagen indelen. Ik wil graag mijn weekenden vrij houden, want ik zit nu voor mijn gevoel heel erg met het gevoel dat ik nog dingen moet doen en dat geeft me geen rust. Waar ik wel rekening mee moet houden is, dat ik mezelf tijd moet geven om te wennen aan de nieuwe situatie. Dit merkte iemand heel terecht op onder de blog van vorige week.

Om positief af te sluiten: Als ik klaar ben met werken, lukt het me wel goed om de rest van de middag niks te doen. Nou ja, Bankhangen en Netflix kijken dus.

1 gedachte over “Ik moet nog zoveel doen (Deel 2)”

  1. Kiezen is niet mijn ding. Ik krijg het al benauwd bij het woord. Nu denk ik tegenwoordig ” versimpelen” en dat voelt een stuk beter. Versimpelen is bijna leuk om te doen 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie