Een weekplanning maken

Mijn weekplanning opnieuw ordenen

Categorieen:Persoonlijk

5 reacties

Het gaat de laatste tijd echt enorm goed. Het werken gaat heel goed. Ik vind het fantastisch om te werken. De laatste jaren was ik voornamelijk thuis en was ik voornamelijk aan het zorgen voor mijn gezin en het huishouden. Ik miste iets voor mezelf. Dat heb ik nu gevonden in mijn werk. Ik merk ook dat ik me veel beter voel nu en dat ik een leukere moeder ben. Omdat mijn week er nu anders uitziet, moet ik mijn weekplanning aanpassen. Dat vind ik niet makkelijk.

De weekplanning.

De laatste tijd probeer ik een dagelijkse planning te maken. Op de maandag gaat dat goed, maar de rest van de week is dat toch minder. Hoe dat komt weet ik niet. Het gaat al mis op dinsdag omdat ik in de ochtend naar fysiotherapie moet, waardoor ik mijn ochtendroutine moet afbreken. Na fysio lukt het me dan niet om het weer op te pakken. Ik ben dan te moe en ik heb moeite met schakelen tussen taken en activiteiten. En de rest van de week gaat het niet veel beter. Dus aan het begin van de week, gaat het heel goed en aan het eind van de week ben ik op.

Vandaag is het zondag. In plaats van lekker rustig van mijn dag te genieten, zit ik mailtjes te schrijven en deze blog te schrijven. Dat wil ik eigenlijk niet. Ik wil rustig aan doen. Wel lukt het me nu goed om overdag tijd vrij te maken voor mijn blog in plaats van ’s avonds laat. Dat vond ik helemaal niks. Nu schrijf ik over dag, wat al een hele vooruitgang is. Nu nog doordeweeks 2 blogs schrijven. Vooruitwerken zou nog fijner zijn, maar dat is nog ver weg. Ik zit er soms aan te denken op 2 blogs op 1 dag te schrijven. Dat vind ik lastig. Ten eerste omdat ik moeilijk kan schakelen tussen taken en als ik een uitgebreide blog schrijf, ben ik daar ook veel langer mee bezig.

Wat wel goed gaat:

 • Ik heb mijn mailboxen op orde gebracht. Het postvak In is nu heel erg overzichtelijk. Daar staan alleen nog maar mailtjes in, waar ik iets mee moet. De rest zit in verschillende mapjes die ik eens per maand doorneem en kijk wat weg kan. Ik heb Outlook zo ingesteld, dat alle verwijderde items definitief worden verwijderd.
 • Als ik Chrome open, dan wordt gelijk Google Calendar geopend met mijn planning voor de hele week. Nu kijk ik sneller in mijn agenda en heb ik gelijk overzicht over de hele week.
 • De dagplanning op maandag, gaat hel goed. ’s morgens begin ik met mijn Flylady ochtendroutine en daarna neem ik een korte pauze en begin met werken. Als ik klaar ben met werken, doe ik de hele middag niks meer. Ik neem dan echt even de tijd om uit te rusten en ’s avonds dan weer koken etc.
 • Het scheelt ook dat niet meer zo heel veel losse to do’s heb.

Hoe maken jullie een goede gebalanceerde weekplanning, waarbij je rekening houdt met je energie?

Foto door Bich Tran via Pexels

5 gedachten over “Mijn weekplanning opnieuw ordenen”

 1. Wat goed dat je, ook al gaat t niet helemaal naar je zin, je goed kunt benoemen wat wél goed gaat! En als je een mindere dag hebt of juist ’s avonds meer energie dan in de ochtend, dan is dat oké. Het blijft zoeken denk ik. Simpel omdat het uitmaakt hoe je opstaat (heeft invloed denk ik?).

  Ik heb samen met mijn coach een week planning gemaakt, waar mijn nieuwe activiteiten ook weer in verwerkt zijn. Kortegeleden ben ik begonnen met een cursus Manicure en ga de komende maanden werken aan het opzetten van mijn eigen Manicure salon. Heel spannend maar ook echt heel leuk!!

  Maar de afgelopen tijd was mijn hoofd heel vol met van alles waarvan ik vond dat het prioriteit had. Samen met mijn coach heb ik toen een planning gemaakt voor mijn ondernemingsplan (en alles wat daarbij komt kijken).
  In mijn nieuwe MillyPie planner ging dat heel goed! Het voelde meteen een stuk rustiger en kreeg meer rust. Nu nog ervaren of het zo echt vóór me werkt.

  Groetjes,
  Petra

  Beantwoorden
 2. Fijn dat het zo goed gaat. Gun je zelf ook een beetje de tijd om te wennen aan je nieuwe situatie.

  Je hebt grote stappen gezet.

  Ik weet niet of jij vaste afspraken in de week hebt?
  Dan kun je daar andere zaken om heen plannen. Ik maak geen dagplanning, maar een weekplanning. Aan de hand van de week bepaal ik of er wel of niet iets bij kan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie