Mijn nieuwe rugzak van Knomo en mijn portemonnee van Furla

De perfecte tas bestaat, ik verkoop al mijn tassen!

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Wat menig vrouw met schoenen heeft, heb ik met tassen. Ik kan alleen maar op platte schoenen lopen. Dus blijft er vrij weinig keuze over. Maar met tassen heb ik echt wat mee. Vroeger had ik er heel veel. Ik vond ze prachtig, maar uiteindelijk gebruikte ik er steeds maar een. Als ik toch meerdere tassen gebruikte dan vergat ik spullen die ik nodig had. Het hebben en gebruiken van meerdere tassen is te chaotisch voor me.

Minder tassen

Tijdens mijn revalidatie leerde ik hoe ik beter mijn spullen kon organiseren en ik kwam leerde dat het hebben van veel tassen voor mij niet werkt. Sindsdien heb ik veel tassen weggedaan en gebruikte ik er nog maar een: de The North Face Borealis, waar ik toendertijd ook een review over schreef. Het is een hele fijne ergonomische comfortabele rugzak. Toch vond ik hem op een gegeven moment te groot en te zwaar worden. Ik was namelijk altijd geneigd om heel veel mee te nemen. Dat moest minder. Dus ik kocht een Eastpak Floid, een kleinere rugzak.

Twee tassen: Mijn rugzak en de tas die ik van mijn tante kreeg.
Mijn rugzak en de tas die ik van mijn tante kreeg.

Als tegenhanger voor de rugzakken, die beiden een casual uiterlijk hebben, kocht ik een prachtige nette leren schoudertas van Cowboysbag. Ik voelde me een stuk volwassener en vrouwelijker en het was ook handig dat mijn laptop erin paste. Uiteindelijk heb ik de tas weinig gebruikt. Als ik er te veel mee moet lopen krijg ik last van mijn rug en ik loop al slecht vanwege de CP.

Veel te zwaar

Toen ik een tijdje geleden (pre-Corona) mijn laptop mee had in deze tas op de fiets, dus in principe hoefde ik niet te sjouwen. Maar ik moest twee uur wachten op mijn trein en ging even naar de stad. Dat heb ik geweten, winkelen met zo’n zware tas was niet fijn, ondanks dat ik mijn driewielfiets mee had. Een winkelmedewerker vroeg zelfs (heel lief) of ze mijn tas voor me kon dragen omdat het te zwaar voor me was. Toen dacht ik bij mezelf: Dit doe ik dus nooit meer. Ik kan gewoon niet meer met een schoudertas lopen. Sindsdien ligt deze prachtige tas dus in een la in de kast.

Mijn mooie maar zware leren schoudertas
De voorkant van mijn tas.

Mijn grote portemonnee werd me te groot, die heb ik vorig jaar weggedaan. Hij was ook al erg oud. Ik kocht een kleinere portemonnee. Het was fijn om een kleinere portemonnee te hebben, dat scheelde een hoop ruimte en gewicht in mijn tas. Toch vond ik de portemonnee zelf niet heel erg fijn in gebruik. Tijdens een grote uitverkoop, kocht ik daarom een mooie pasjesportemonnee van het merk Furla met een klein muntvakje en ruimte voor 6 pasjes. Dat is precies genoeg ruimte.

Geen fijne vrouwelijke rugzakken

Verder had ik nog een klein schoudertasje van het merk Guess, deze had ik ooit gekregen. (Uiteindelijk heb ik deze verwijderd en weggegooid omdat hij nep blijkt te zijn.) Die gebruikte ik ook niet, want meestal neem ik dat meer mee dan alleen mijn telefoon en portemonnee. Toch baalde ik er van dat ik geen nette vrouwelijke maar comfortabele rugzak kon vinden. De meeste rugzakken voor vrouwen hebben van die dunne schouderbanden en dat vind ik niet prettig als ik mijn laptop meeneem. Ze zijn vooral mooi en niet ergonomisch. Mijn rugzak moet gewatteerde banden hebben.

Ja hoor! Het bestaat!

Niet lang nadat ik de Eastpak had gekocht, zag ik een meisje in de trein met een prachtige damesrugzak, die wel gewatteerde schouderbanden had. Het was een simpele zwarte rugzak met een leren bies bij het voorvak, waar het merk Knomo op stond. De ritsen waren goudkleurig. Prachtig! Ik ben gaan Googlen en ik vond de tas, die behoorlijk prijzig is.

Mijn nieuwe rugzak van Knomo en mijn portemonnee  van Furla
Mijn nieuwe rugzak van Knomo en mijn portemonnee van Furla.

Verjaardagscadeau

Afgelopen dinsdag was ik jarig, ik werd 37. Hoewel ik niks bijzonders heb gedaan, ben ik wel flink verwend door mijn familie en heb ik een hele fijne verjaardag gehad. Ik heb leuke kaartjes gekregen en ik had een lekker appeltaartje gehaald. Van het geld dat ik van familie kreeg, heb ik de tas gekocht.

Ik kocht de zwarte Knomo Beauchamp 14 inch laptop rugzak met goudkleurige ritsen.Nu ik hem heb, is hij nog perfecter dan ik had verwacht. Dit is de tas waar ik zo lang naar zocht: vrouwelijk, netjes, zit comfortabel op mijn tengere rug, geeft niet het “rugzak-waar-ga-je-met-Rosita-heen-gevoel”, want hij is niet te groot en toch past alles erin wat ik mee zou willen nemen, inclusief mijn laptop. Hij is prachtig. Hij heeft een hele mooie rode voering, er zitten handige vakjes in, goed afgewerkt en hij heeft een kwaliteit die je mag verwachten van een tas met deze prijs.

Ik verkoop al mijn tassen
Al deze tassen verkoop ik.

Ik verkoop al mijn tassen

Omdat deze tas alles heeft wat ik zoek in een tas en ik toch maar 1 tas gebruik, besloot ik om al mijn “oude” tassen te verkopen. Dat zijn 4 tassen. Daarnaast verkoop ik ook mijn kleine portemonnee, die mij niet zo goed beviel. En heb ik mijn powerbank verkocht omdat ik die ook weinig gebruikte. Ik heb alles op Facebook, Marktplaats en Vinted gezet. Inmiddels heb ik de powerbank, mijn leren schoudertas en de Eastpak verkocht. Mocht je interesse hebben, stuur me gerust een berichtje.

Het geeft me meer rust en overzicht dat ik maar een tas heb, ik hoef niet meer te kiezen en geen chaos meer omdat ik mijn spullen vergeet uit een andere tas te halen. Bovendien draagt verkoop bij aan mijn nieuwe rugzak en ik maak er andere mensen blij mee die de tassen wel gaan gebruiken. En ik zelf ga nog heel lang gebruik maken van deze geweldige rugzak.

2 gedachten over “De perfecte tas bestaat, ik verkoop al mijn tassen!”

  1. Ik heb twee rugzakken. Vroeger kon ik niet zonder. Nu ik ouder ben geworden neem ik ze minder vaak mee. Ik loop nu altijd met een schoudertas waarvan ik de riem over mijn hoofd kan slaan, dus een lange riem heeft. Voelt veilig, ik laat hem nu niet per ongeluk ergens staan. Ik zie nu jouw nieuwe rugzak en ik vind hem echt prachtig. Ruim, elegant, prachtige vormgeving. Duur, inderdaad, maar wat mooi. Leuk dat ik nu weet dat je jarig bent geweest. Nog van harte gefeliciteerd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie