Mijn favoriete liedjes en films met kerstmis

Het is vandaag eerste kerstdag.  Ik vertelde donderdag al hoe wij meestal kerst vieren. Vandaag deel ik mijn favoriete liedjes, films, eten en noem maar op! En hopelijk geeft het je wat inspiratie voor de kerstdagen.

Favoriete liedjes met kerst

Nummers die speciaal voor kerst zijn geschreven vind ik heel erg leuk rond kerst. Ik vind mijn favoriete kerstnummers niet heel erg verrassend. Het zijn vooral de bekendere nummers die ik erg leuk vind. Ik heb niet echt een ultiem nummer. Het zijn er meerdere, die ik erg leuk vind en ik kan niet echt kiezen welke ik het leukste vind.

Wham! – Last Christmas

Een van mijn favoriete kerstnummers, dit liedje geeft mij gelijk het kerstgevoel.

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Net zoals Last Christmas geeft dit nummer mij gelijk gevoel, daarnaast is het een lekker vrolijk nummer.

Do they Know it’s Christmas(1984) – Band Aid

Van dit nummer zijn er meerdere, nieuwere versies gemaakt, maar de originele versie uit 1984, blijft voor mij de beste versie. Ik vind het echt een heel fijn nummer.

The Jackson 5 – Santa Claus is coming to town

Dit liedje heeft verschillende versies, door verschillende artiesten. De versie van The Jackson 5 vind ik bijzonder omdat ik de muziek van Michael Jackson erg goed vindt. De versies van Bruce Springsteen, Frank Sinatra en Mariah Carey vind ik ook erg mooi.

Michael Bublé – It’s beginning to look a lot like christmas

Dit is ook zo’n mooi nummer dat door verschillende artiesten is uitgebracht. Ik vind persoonlijk de versie van Michael Bublé erg mooi, vanwege zijn mooie stem.

Sam Smith – Have yourself a merry little christmas

Net als Michael Bublé vind ik de stem van Sam Smith ook erg mooi. Van dit nummer zijn er ook een hoop verschillende versies gemaakt. En deze recente versie vind ik toch wel erg mooi!

Zoek je nog meer kerstmuziek? Froukje heeft een flinke afspeellijst gemaakt op Spotify met de leukste en mooiste kerstnummers.

Films

Met kerst worden er vaak leuke kerstfilms uitgezonden en sommige films gaan niet eens over kerst, maar worden wel vaak uitgezonden met kerst.

Er zijn heel veel kerstfilms gemaakt. Toen ik klein was, keken we altijd Home Alone. Deze film heb ik nu al zo vaak gezien, dat ik hem niet leuk meer vind. Maar bij vele is deze film favoriet en daarom wordt hij nog steeds elk jaar uitgezonden.

Love actually

Love actually vind ik zo’n leuke film. Hij is grappig en romantisch. Omdat er verschillende verhaallijnen door elkaar lopen is het even een gepuzzel van wie hoort nou bij wie. Uiteindelijk merk je dat iedereen in de film elkaar wel ergens van kent. De leukste scene vind ik die met Hugh Grant, die als de Premier van Engeland door Downingstreet 10 danst.

The Holiday

Deze film gaat over twee vrouwen (gespeeld door Cameron Diaz en Kate Winslet) met een heel verschillend leven, die elkaar leren kennen via internet. Omdat ze allebei wel toe zijn aan wat leuks, besluiten ze een tijdje te ruilen van huis en leven.

Deze film vind ik een lekkere feelgood film. Deze film is gemaakt voor kerst, maar ook leuk om op andere momenten te kijken.

Harry Potter

Ik ben een enorme fan van Harry Potter. Inmiddels heb ik alle 7 boeken gelezen. Dan kunnen de films natuurlijk niet ontbreken! Ik vind deze prachtig gemaakt. De personages zijn ook echt hoe ik me ze had voorgesteld en de set is prachtig. De films werden elk jaar uitgezonden rond kerst, maar dit jaar niet. 

 

Wat zijn jouw favoriete films en liedjes met kerst?

Een hele fijne kerst toegewenst! 

 

Plaats een reactie

Deze website plaatst cookies om goed te kunnen functioneren. Voor meer informatie en instellingen, lees de   Privacyverklaring.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welk soort cookies je op deze website toestaat. Klik op de knop " Bewaar cookie-instellingen" om je keuze toe te passen.

Functionele cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om deze website goed te laten werken.

Analytische cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van analytische cookies om deze website te analyseren en te optimaliseren voor onder andere de bruikbaarheid.

Sociale mediaRulesbyrosita.nl plaatst cookies voor sociale media om u inhoud van derden, zoals YouTube en Facebook, te laten zien. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

AdvertentiesRulesbyrosita.nl plaatst advertentiecookies om u advertenties van derden te tonen op basis van uw interesses. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

OverigeDeze website plaatst cookies van derden en van andere diensten van derden, die geen analytische, sociale media of advertenties zijn.