Hoe ik kijk naar kleding

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Kleding is altijd een big issue geweest voor mij. Ik vind het belangrijk om er goed uit te zien en een goede indruk achter te laten. Helemaal vanwege mijn beperking. Ik vind dat als je een beperking hebt, je er extra kwetsbaar uitziet wanneer je kleding niet goed zit. En het maakt me ook een stuk zelfverzekerder, ik denk dat dat voor iedereen wel geldt, ook al heb je wel of geen beperking.

Ik wilde er altijd vrouwelijk uitzien. Het liefste droeg ik hele vrouwelijke kleding: rokjes, hakken, verschillende handtassen, trenchcoats of andere lange jassen. En natuurlijk ook make-up, wat bestaat uit rode lippenstift en mascara. Hoe die kledingstijl er dan uit moest zien, weet ik niet precies.

Werkelijkheid

In werkelijkheid, had ik juist een hele andere kledingstijl. Ik droeg altijd sneakers en jeans (nog steeds!),want ik kan en mag niet op hakken lopen. En zeker bij het dragen van een spalk kan dat niet. Met de juiste jeans vinden had ik altijd moeite. Ik ben maar 1.50 meter lang en ben tenger gebouwd. De gewone maten waren altijd te groot en de kindermaten paste ik ook niet omdat ze niet goed zaten bij mijn heupen. Een kinderlichaam is namelijk een stuk rechter dan dat van een vrouw. Vanwege mijn postuur en beperking vond ik het dus lastig om goed passende en leuke vrouwelijke kleding te kopen.

G-Star RAW

Vijf jaar geleden besloot ik echt goede jeans te kopen. Ik kwam uit bij een skinny jeans van G-Star RAW. Wat was dat een prachtige broek. Die zat perfect qua maat. Het enige nadeel was dat ik hem niet kon dragen met mijn beenspalk. Het was een gedoe met aan en uittrekken, de skinny jeans zat te strak. Daarnaast vind ik skinny jeans niet mooi staan, het accentueert mijn tengere postuur. Dus ondanks dat deze broek perfect paste, was dit niet mijn perfecte jeans. Ik ben toen broeken gaan kopen met een rechte pijp. En ja hoor, daar was mijn perfecte jeans: Het model Attacc zat mij als gegoten, maar de 3301 stond mij ook erg goed. Dus nu draag ik alweer bijna 5 jaar de perfecte jeans. Ik draag bijna elke dag jeans met sneakers eronder en een leuke trui, shirt met blazer of vest. Inmiddels ben ik ook helemaal weg van de andere kleding van G-Star.

G-star is een Nederlands merk, opgericht in 1989. De dameskleding is stoer, maar toch vrouwelijk en eenvoudig. Deze stijl past erg bij mij dus er hangen meerdere items van G-star in mijn kast. Dit heb ik door de jaren heen allemaal bij elkaar gespaard en het blijft mooi. Het is niet goedkoop, maar ik kan er lang mee doen en het goed combineren met andere (vrouwelijke) kleding, van andere merken die ik heb.

Mijn huidige kledingstijl

Sinds ik ben begonnen met minimalisme, vind ik het niet erg om duurdere kleding te kopen. Ik ga nu voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik draag nu Ā eigenlijk een soort uniform, dat is dat je elke dag ongeveer dezelfde kleding draagt. Ook ben ik aan het kijken of een capsule wardrobe (kleine garderobe, die je onderling goed kunt combineren.) iets is voor mij. Ik koop tegenwoordig weinig kleding en wat ik koop moet echt bij Ā mijn kledingstijl passen. Inmiddels weet ik nu wel wat mijn kledingstijl is. Mijn stijl in 5 woorden is:

Stoer, vrouwelijk, eenvoudig, netjes en comfortabel.

Stoer: Stoere kleding is vaak praktisch en is een mooie tegenhanger met het vrouwelijke, aangezien ik alleen dat ook weer te veel vind.

Vrouwelijk: Het moet wel vrouwelijk zijn. Ik wordt altijd jonger geschat, dan dat ik werkelijk ben en ik wil graag als vrouw gezien worden in plaats van als een Ā meisje. Ik draag graag rode lippenstift en trenchcoats, gecombineerd met jeans en sneakers natuurlijk.

Comfortabel: Kleding moet gewoon lekker zitten. Mijn rechter schouder hangt een beetje, dus een wijdvallende hals is niks voor mij. Ik bedenk me net dat nog iets moet vinden op een wijdvallende vest, die ik erg mooi vind, maar dus regelmatig van mijn schouder zakt.

Netjes: Broeken met gaten en shirts met rare teksten zijn niet aan mij besteed. Ik heb wel een shirt met een versleten look, maar door deze te combineren met een donkere jeans en een blazer, kan het wel.

Eenvoudig: Ik wil mijn kleren goed kunnen combineren met elkaar en ik wil dat het tijdloos is, want ik wil er lang mee kunnen doen. Eenvoud komt ook terug in de stijl van ons interieur en ook op mijn blog, zoals je kunt zien.

rosita-traplift3

Kleuren:

Mijn kleding heeft ook verschillende kleuren. Natuurlijk het donkerblauwe van mijn jeans, maar ook grijs, zwart en wit. Afgelopen zomer droeg ik vooral veel wit, maar ook roze en donkergroen. Komende winter zal ik meer voor rood en okergeel gaan. Deze kleuren vind ik echt prachtig voor de herfst en winter. Paars vind ik ook erg mooi, maar niet voor mijn kleding.

Duurzaamheid

Ik vind het belangrijk dat kleding op een duurzame Ā manier is gemaakt. Ik wil geen kleding dragen die gemaakt is door kinderen of door mensen die moeten werken in slechte omstandigheden. En ook kies ik het liefst kleding van duurzame materialen. Zo vind ik RAW for the oceans van G-star echt een mooie collectie en vind ik de kleding van Armed Angels erg mooi. Natuurlijk zijn er nog meer merken die op een eerlijke en duurzame manier kleding produceren, maar dat moet dan wel weer bij mijn kledingstijl passen, want ik wil me er wel goed in voelen. Op rankabrand.nlĀ kun je zien hoe duurzaam verschillende merken zijn.

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): PixabayĀ 

2 gedachten over “Hoe ik kijk naar kleding”

  1. Mijn vriend koopt ook alleen maar G-star jeans. Zelf heb ik er 1, ik vind ze simpel weg te duur en kan vaak ergens anders ook wel slagen voor een mooie jeans. Vind je outfit op de foto erg leuk trouwens.

    Beantwoorden
    • ik heb een lastige maat, dus dat is ook een van redenen. En G-star zit perfect. Mijn vriend heeft er ook een van G-star, die staat hem geweldig, maar hij draagt liever Levi’s. Dankjewel! De broek en T-shirt zijn van G-star en het jasje van Mexx. Helaas vallen de gouden studs eraf.

      Beantwoorden

Plaats een reactie