De nieuwe IJsselbrug, tijdens mijn fietstocht op vrijdag zomer

Mijn to do’s voor deze zomer: Wat wil ik doen?

Categorieen:Persoonlijk

6 reacties

Vorige week schreef ik al over hoe ik in het ritme wil blijven tijdens de zomervakantie en hoe belangrijk dat is voor mij. Ik vertelde ook dat je deze vakantie mooi kunt gebruiken om de dingen te doen waar je normaal gesproken niet aan toe komt. Ik heb een lijstje gemaakt met dingen die ik graag wil doen deze zomer.

Mijn to-do’s deze zomer

Ik schreef vorige week al dat ik deze vakantie Een aantal dingen wilden doen, ik ben eens verder gaan nadenken over wat ik dan wil doen:

De kamer van mijn zoon opruimen

Ik wil samen met mijn zoon zijn kamer opruimen. Het is geen grote bende, maar toch ligt er overal wel wat speelgoed. Op het tafeltje, op het kastje en naast het bankje ligt speelgoed. Dit moet ook netjes in  de kast en de lades. Speelgoed leidt af bij het opstaan en klaarmaken voor school, daarom is het belangrijk dat zijn speelgoed opgeruimd is.

Ik wil dit doen door een paar dagen lang elke dag minimaal een kwartiertje op te ruimen. De ene dag ruimen we het tafeltje op, de volgende dag de kleine kast. etc. Als hij wil, mag hij het natuurlijk afmaken, maar dat hoeft niet persé.

Naar de bioscoop

Deze zomer draaien er een aantal leuke films in de bioscoop. Ik wil graag met mijn gezin naar The Incredibles 2. ) Dat is een hele leuke film over een gezin dat uit superhelden bestaat. Dit is misschien wat minder geschikt voor de zomer omdat je binnen zit, maar toch vind ik het erg leuk omdat het mij minder energie kost. Naar het Spoorwegmuseum was erg leuk, maar dat is wel vermoeiend. In de bioscoop kunnen we lekker zitten met wat te drinken en iets lekkers.

Bij elk bioscoop bezoek is het de vraag naar welke bioscoop we gaan. In Zutphen zit een bioscoop, maar ook in Arnhem. Het voordeel van Cinemajestic in Zutphen vind ik dat ze je drinken komen brengen in de zaal en het is een kleine bioscoop, waardoor het er niet superdruk is. Mijn vriend en zoon vinden deze bioscoop prettiger. Ikzelf ga liever naar Pathé in Arnhem. Deze bioscoop is makkelijker te bereiken met de trein omdat het vlak naast Arnhem Centraal staat. Daarnaast is er ook een zaal waar je films in IMAX kunt zien. Erg mooi! Omdat het een grote bioscoop is, draaien er meer films, maar het prettigste vind ik dat de stoelen zo staan, dat je het filmdoek goed kan zien, ook al zitten er mensen voor je. In Zutphen is dit anders, waardoor ik (als klein persoon), niet goed het scherm kan zien.

Cursus afmaken

Als je mijn blog al langer volgt, dan heb je vast wel gelezen dat ik bezig ben met cursussen via Codecademy. De gratis cursus HTML heb ik al afgerond en nu ben ik bezig met de gratis cursus CSS.

Ik ben hier best al een tijdje me bezig. Nu heb ik meer tijd om deze af te ronden. Ik vind het erg leuk om mij hierin te verdiepen. Wie weet ga ik hier wel verder mee.

Boeken lezen

Ik ben nu ook al een tijdje bezig met het Werkboek voor een structuurjunkie in spé. Dit wil ik deze zomer afmaken. Daarnaast ben ik bezig te lezen in  het boek Auti-communicatie van Colette de Bruin, ook deze wil uit hebben. Daarna wil ik beginnen met Ik kan er nét niet bij van Sander Verheijen.

Omdat boeken lezen en mijn cursus geen prioriteit hebben, kom ik er vaak niet aan toe. Daarom duurt het lang voor ik mijn cursus heb afgerond of dat ik een boek uit heb.

Vooruit werken

Vooruit werken is ook iets wat ik heel graag wil doen. Ik probeer elke week 3 blogs te schrijven en er twee te publiceren. De laatste tijd wil het maar niet lukken. Het is nu steeds: Schrijven, publiceren, schrijven en weer publiceren. Het liefst heb ik een voorraadje, zodat wanneer ik toch minder tijd heb voor de blog, er toch een blog gepubliceerd kan worden.

Een keer overslaan, is niet erg. Maar voor mij werkt het hebben van een deadline gewoon erg goed. Het helpt me om niet te perfectionistisch te zijn en het helpt me om het schrijven en andere dingen die ik voor een artikel moet doen niet uit te stellen.

Fietsen

Ik wil deze zomer ook extra bewegen. Zeker nu het prachtig weer is, is het lekker om een stukje te fietsen. Via de app van mijn Fitbit houd ik bij hoeveel ik heb gefietst.

Wat staat er op jouw to-do lijstje deze zomer?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

6 gedachten over “Mijn to do’s voor deze zomer: Wat wil ik doen?”

 1. Ik wil ook nog een x naar de bioscoop in Arnhem. Ik kies nou voor zevenaar omdat ik dat kleinere probeer vind. En fietsen! Ik zeg t iedere x maar ik doe t te weinig!

  Beantwoorden
 2. Juist lekker om met dit warme weer in een koele bioscoop te zitten! Wij zijn ook naar Incredibles 2 geweest, was een leuke film. Nadeel vond ik alleen dat we hier moesten kiezen tussen de originele versie in 3D of de Nederlands gesproken versie in 2D. Ik heb echt een hekel aan 3D, dus dan toch maar voor de Nederlands gesproken versie gegaan.
  Voor deze week heb ik al wat leuks gepland: morgen naar de Kunsthal en overmorgen krijg ik een privé dansles.

  Beantwoorden
  • Ja daar heb je helemaal gelijk in! Dat gaan wij ook maar eens doen! 3D vind ik prachtig! Maar ik ga net zo lief naar 2D. Wij gaan sowieso naar de Nederlandse versie. Dat is makkelijker voor mijn zoon. Wat een leuke plannen heb je! Ik hoop dat je het leuk hebt gehad.

   Beantwoorden

Plaats een reactie