Mijn essentiële spullen voor de zomer

Categorieen:Life

Geen reacties

Met temperaturen van ruim boven de 30 graden is het behoorlijk warm de afgelopen week en het houdt voorlopig nog aan. Wat zijn nu de spullen die ik gebruik in de zomer?

Vorig jaar schreef ik al een artikel met handige tips met warm weer. Dit artikel is een soort vervolg erop.

Gisteren had ik een afspraak bij het UWV. Het was zo’n 34 graden. Erg warm dus, toch wilde ik een aantal zaken meenemen waaronder mijn laptop en wat andere spullen. Ondanks de hitte was het goed te doen, dankzij mijn waterfles, rugzak, zonnebril en driewielfiets.

Mijn essentiële spullen

Ik laat mijn handige spullen zien voor de zomer, sommige dingen zijn trouwens altijd erg handig, niet alleen in de zomer ;-).

Mijn rugzak en de tas die ik van mijn tante kreeg.
Mijn rugzak en de tas die ik van mijn tante kreeg.

Rugzak en klein tasje

Ik schreef een hele tijd geleden al een review over mij rugzak. Het is een The North Face Borealis voor vrouwen. Omdat ik nogal klein ben, krijg je het rugzak-waar-ga-je-met-dat-meisje-naar-toe-effect, maar dat maakt me niet meer uit. Tenslotte moet ik gewoon mijn spullen mee kunnen nemen, die ik nodig heb. Ik zweer bij deze rugzak. Hij was gisteren vrij zwaar, maar dankzij het paneel met ventilatiekanaal, zat hij prettig op mijn rug. Ook had ik geen plakkerige rug door het zweet. Dit komt doordat er lucht bij je rug komt en zweet wordt afgevoerd.

Van mijn tante kreeg ik laatst een klein crossbody tasje. Hier ben ik erg blij mee. Heel handig als ik niet mijn rugzak mee wil nemen. Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen, maar ook laatst toen ik met een vriendin naar de Vierdaagse feesten ging.

De extra lampjes, het portemonneetje van Inge en mijn gewone portemonnee, ter vergelijking.
De extra lampjes, het portemonneetje van Inge en mijn gewone portemonnee, ter vergelijking.

Extra lampjes

Ik heb regelmatig gehad dat ik op onverwachte momenten erachter kwam dat de batterij van mijn achterlicht leeg was, zo ook die avond dat ik naar Nijmegen was. Helaas had ik toen mijn lampjes niet mee. Extra lampjes vind ik altijd een veilig idee als je in het donker naar huis moet fietsen of lopen en al helemaal als je fietslicht niet meer werkt. Ik kocht die van mij bij de Hema.

Ik bewaar ze in een schattig portemonneetje dat ik in de Etsyshop van Inge heb gekocht. Als ik mijn kleine tasje mee heb, doe ik mijn geld in dat portemonneetje.

Mijn koptelefoon en oorddopjes.
Mijn koptelefoon en oorddopjes.

Koptelefoon en oordopjes

Als ik met de trein reis, vind ik het heerlijk om muziek te luisteren. Het liefste doe ik dat met mijn koptelefoon. Deze laat geen geluid door. Ik schreef er een review over. Toch vind ik een koptelefoon niet altijd even handig. Het kan nogal warm zijn en als het regent is het ook niet fijn als je koptelefoon nat wordt. Daarom kocht ik deze handige en fijne oordopjes van JBL voor erbij. Deze zijn geschikt om mee te sporten, kunnen dus tegen zweet en regen. Daarnaast vallen ze niet uit je oren en laten ze geluid door. Dit is vooral handig wanneer ik Google maps navigatie gebruik op de fiets. Zonder oordopjes kan ik namelijk de aanwijzingen niet horen. Met deze oordopjes dus wel en ik hoor ook het omgevingsgeluid, erg belangrijk in het verkeer.

De powerbank, die ik gebruik en het tasje van Etos.
De powerbank, die ik gebruik en het tasje van Etos.

Powerbank

Een powerbank is onmisbaar voor mij. Ik vind het handig om onderweg mijn telefoon, de tablet van mijn zoon en andere apparaten op te laden. Die van mij is flink, maar superfijn. Powerbanks heb je in alle soorten en maten. Ik bewaar die van mij in een make-uptasje van Etos.

Zonnebril en brilspray

Natuurlijk mag een zonnebril niet in dit rijtje ontbreken. Ik heb al heel lang een Ray-Ban Aviator met geslepen glazen. Ik vind hem nog steeds prachtig. Toen ik laatst mijn nieuwe bril kocht, besloot ik ook om een flesje brilspray mee te nemen. Nu kan ik altijd en overal mijn bril schoonmaken. Erg handig! Mijn zoon maakte trouwens de brillenkoker van karton voor mij. Lief hé?

Mijn zonnebril en brilspray. Mijn zoon maakte een brillenkoker voor mij.
Mijn zonnebril en brilspray. Mijn zoon maakte een brillenkoker voor mij.

Waterfles

Het is heel belangrijk om goed te drinken met dit weer. Daarom komt een waterfles goed van pas. Deze kun je steeds opnieuw weer vullen met water of een ander lekker koud drankje. De hals van mijn fles is breed genoeg zodat je er ijsblokjes en/of fruit in kunt doen. En ik vind het handig dat je de dop er niet af hoeft te halen om eruit te kunnen drinken, omdat ik maar een hand kan gebruiken.

Wil je je drinken extra koud houden? Dan kun je ook een thermosbeker gebruiken.

Vestje

Met dit weer misschien overbodig, maar soms vind ik de airco wel erg hoog staan, dus dan is een vestje wel fijn om te dragen. Ook als het in de avond wat koeler wordt is een dun vestje wel fijn.

Thermosbeker, vestje en waterfles.
Thermosbeker, vestje en waterfles.

Scheermesje

In de zomer is het fijn om gladde benen, oksels en dergelijke te hebben. Daarom is een scheermesje erg handig. Sommigen, vinden andere manieren van ontharen fijn. Ik gebruik altijd de mesjes van Venus, makkelijk vast te houden, scherp en gaan lang mee. Omdat ik hier echt een me-time moment van maak, gebruik ik ook de bijbehorende scheerschuim.

Zonnebrandcreme

Het is heel belangrijk om je in te smeren als de zon zo fel schijnt. Ook als je je, zoals ik, nooit verbrandt. Wat niet is, kan nog komen en UV-straling is niet goed voor de huid. Daarom gebruiken we een zonnebrandcreme met factor 50, deze smeert makkelijk en heeft een goede bescherming, ook voor kinderen.

Met dit weer draag ik bijna geen make-up. Als ik al make-up draag, dan doe ik deze lipbalm van de Hema op.

Wat ook fijn is in deze warmte is een face-mist of water op je gezicht sprayen. Ricardo gebruikt bijvoorbeeld Evian waterspray, die hij in de koelkast heeft staan.

Het scheermes, mijn favoriete lipbalm en de zonnebrandcreme. Spullen
Het scheermes, mijn favoriete lipbalm en de zonnebrandcreme.

Zomerse kleding

Met dit weer is het goed om je luchtig te kleden. Een tijdje geleden kocht ik dit leuke rokje, dezelfde in twee kleuren. Hij zit als gegoten en zijn goed te combineren met sneakers, sandalen, maar ook met iets met een hak.

Met dit weer draag ik ook jurkjes, maar deze vind ik wel lastiger te combineren met mijn schoenen. Sandalen van Teva staan nog steeds op mijn wensenlijst, zodat ik die daarmee kan combineren.

Als ik veel in de zon ben, draag ik ook een hoedje. Vanwege mijn drain, is de kans groter op een zonnesteek. Sowieso is het goed om een hoedje of petje te dragen in de felle zon.

Als we gaan zwemmen, mag mijn bikini niet ontbreken. Ik heb al een paar jaar een hele fijne van O’Neill. Ik zwem niet zo vaak, dus ik hoef niet elk jaar een nieuwe bikini.

De ventilator in de kamer van mijn zoon. Beneden hebben we dezelfde staan.

Ventilator

Met dit weer zijn ventilatoren en airco’s niet aan te slepen. Iedereen wil graag verkoeling. Zelf hebben we twee ventilatoren, een in de woonkamer en een in de slaapkamer van mijn zoon. Ook hebben we een airco, die meestal in de werkkamer van mijn vriend staat, maar nu tijdelijk bij ons op de slaapkamer.

Tip: Heb je geen airco, maar wil je toch koele lucht in huis? Doe een voor 2/3 met water gevulde fles in de vriezer. Doe de ventilator aan en zet daar, in een bakje, de bevroren fles voor.

Zoku

IJsjes zijn altijd een lekkere verkoeling met dit weer. En hoe leuk is het als je deze zelf kunt maken. IJs kun je op meerdere manieren maken, met een ijsmachine, een ijsjesvorm, of met een keukenmachine of blender en dan in de vriezer. Ik heb zelf een Zoku ijsjesmaker. Ik heb deze al een aantal jaar en het is leuk en makkelijk in gebruik.

Framboos-yoghurtijs, gemaakt met de Zoku ijsjesmaker.

Dit waren mijn handige spullen voor in de zomer. Waar kun jij niet zonder in de zomer?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Plaats een reactie