Koeling in een supermarkt tijdens het boodschappen doen

Online boodschappen doen: Albert Heijn vs Jumbo

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Wij deden altijd de boodschappen op zondag bij Albert Heijn, nog altijd in de winkel. Sinds Corona, deed mijn vriend dat wekelijks omdat werd aangeraden om zoveel mogelijk alleen boodschappen te doen. Ik kan zelf niet veel boodschappen in een keer doen, dat is te zwaar ivm mijn CP. Mijn vriend heeft een hekel aan boodschappen doen, dus we besloten om online boodschappen eens uit te proberen, zowel bij Jumbo als bij Albert Heijn.

Boodschappen doen bij Jumbo en Albert Heijn

We deden altijd de grote boodschappen bij Albert Heijn in Zutphen, we vinden het assortiment daar erg fijn en Albert Heijn heeft producten die Jumbo bijvoorbeeld niet heeft, die ik graag gebruik, zoals Perla koffiepads. Bovendien halen we best wat voordeel uit de persoonlijke bonus. Tussendoor gingen we naar de Jumbo als dat nodig was. Maar nu besloten we om het online boodschappen bij beide winkels eens uit te proberen.


Bij beide winkels is het principe hetzelfde: Je bestelt je boodschappen via de website of de app, kiest of je je boodschappen thuis wil laten bezorgen of af wil halen bij een afhaalpunt. Je kunt tot een dag van te voren je bestelling nog wijzigen en je betaalt met pin of credit card aan de deur of bij het afhaalpunt.

De website van Albert Heijn. Simpel je boodschappen bestellen
De website van Albert Heijn

Albert Heijn – bezorging

Albert Heijn, bezorgt niet in Brummen, Ze rijden vlak achter mijn huis langs, naar de omliggende plaatsen, maar bezorgen niet in Brummen, daarom heb ik een tijdje geleden de boodschappen bij mijn moeder laten bezorgen. Het bestelproces verliep heel makkelijk en de bezorging ging ook goed. Mijn moeder heeft de boodschappen voor mij in ontvangst genomen, ik was er zelf niet bij, maar het ging prima. Dus daar was ik erg tevreden over, het enige minpunt is dat ze niet in Brummen bezorgen, daar heb ik ook een melding over gedaan, nu hopen dat ze er wat mee doen.

De zelfscankassa's bij Albert Heijn.
De zelfscankassa’s bij Albert Heijn.

Jumbo – bezorging

Een week later was de Jumbo aan de beurt. Het bestelproces verliep goed, maar wat moeizamer, dan bij AH. Als ik klikte op een bepaalde categorie, kwam ik terug bij alle boodschappen. Maar het zoeken op de producten die ik nodig had, was erg makkelijk. Verder leek het bij het bestellen erop alsof ik ging ophalen. Ik moest nog 1 ding extra bestellen om thuis te laten bezorgen. vervolgens moest ik alsnog een winkel kiezen. Dat vond ik erg verwarrend. Maar uiteindelijk is het gelukt. Hierdoor vond ik het bestelproces minder prettig dan bij AH, maar ik zou wel vaker online boodschappen willen doen bij Jumbo.

De website van Jumbo, hier kun je online boodschappen doen
Online boodschappen doen bij Jumbo

Jumbo – boodschappen afhalen

Een paar weken later gingen we weer boodschappen bestellen bij de Jumbo, deze keer kozen we ervoor om de boodschappen op te halen, bij het afhaalpunt. Dan staan je het voor je klaar in de winkel, of kun je je melden aan de achterkant kan de winkel, je boodschappen worden voor je in de auto gezet en je betaalt en het is klaar. Het liefst wilden we onze bestelling afhalen bij de Jumbo in Brummen, maar dat kon niet, waarschijnlijk omdat er geen afhaal momenten meer beschikbaar waren, dus we kozen er voor om de boodschappen op te halen in Eerbeek bij de Jumbo. Dat ging prima, mijn vriend vond wel dat ze de spullen wat netter hadden kunnen inpakken, maar verder ging het prima.

Boodschappenmandje in de Jumbo
Boodschappenmandje in de Jumbo

Albert Heijn – boodschappen afhalen

We hebben gelukkig wel de mogelijk om onze bestelling af te halen bij Albert Heijn. Dat kan hier in de buurt bij een winkel in Arnhem of in Deventer, Wij zijn nu al een paar keer naar Deventer geweest en dat beviel ons erg goed. Het is een stukje rijden, maar dat vinden we niet erg, het is ook niet heel ver. De spullen waren netjes ingepakt en alles verliep vlot en soepel. Het afhaalpunt van de Jumbo bevond zich overigens aan de andere kant van de parkeerplaats, dat vond ik dan weer grappig.

Albert Heijn vs Jumbo, welke vinden we het beste?

Ik heb overigens geen prijzen vergeleken, dus daar kan ik weinig over zeggen. Wat me wel opvalt is dat Jumbo veel meer afhaalpunten heeft dan Albert Heijn. Kan ik mijn bestelling niet in Brummen ophalen, dan kan het wel in een van de filialen in de omgeving. Voor Albert Heijn moeten we naar Arnhem of Deventer. Ik ben overigens wel erg nieuwsgierig naar de Bezorg bundel van Albert Heijn, hierbij kun je (als ik het goed begrijp) je boodschappen op vaste momenten laten bezorgen of ophalen. Dat lijkt me handig. Want we vergeten regelmatig op tijd een bestelling te plaatsen, waardoor mijn vriend dus alsnog naar de winkel moet om boodschappen te doen. Jumbo heeft dit volgens mij niet, maar je kunt wel momenten reserveren. Door Corona zitten alle bezorgmoment namelijk snel vol.

Welke winkel we nu het beste vinden weten we niet. Beiden hebben elk hun voordelen. Bij Albert Heijn vinden we de app, het bestelproces prettiger en kennen we het assortiment beter. Jumbo bezorgt hier in Brummen en de winkel zit hier ook, dit in tegenstelling tot Albert Heijn. We gaan zeker nog vaak online boodschappen doen bij zowel Jumbo als Albert Heijn, net wat ons het beste uitkomt.

Bestel jij je boodschappen online? Hoe bevalt dat?

Afbeelding van Kevin Phillips via Pixabay

Plaats een reactie