Al mijn spalken

That’s life #16: Een probleem en nieuwe spalken

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

De afgelopen 2 jaar ben ik goed bezig geweest met mijn financiën. Ik had zelfs een kleine buffer opgebouwd. Gelukkig maar, want nu moet ik mijn buffer aanbreken. Mijn wasmachine heeft namelijk een probleem. Daarnaast vertel ik vandaag over en ook over mijn nieuwe spalken.

Op de foto hierboven zie je trouwens al mijn spalken. De twee aan de linkerkant zijn reserve spalken, de drie aan de rechterkant, gebruik ik dagelijks.

Spalken

Gisteren ben ik naar OIM Orthopedie in Nijmegen geweest om mijn nieuwe spalken op te halen. Ik heb een nieuwe beenspalk gekregen en en een nieuwe handspalk voor overdag. Mijn nieuwe beenspalk is letterlijk een kopie van de oude. Dat wilde ik ook, want ik vond mijn oude spalk de mooiste die ik ooit heb gehad. Maar ik was wel weer toe aan een nieuwe. Ik wilde graag dat OIM mijn beenspalk ging maken, de vorige kwam van Livit Orthopedie.

Normaal gesproken wordt tijdens het aanmeten je been in sneldrogend gips gezet (zie foto). Daar wordt dan een mal voor de nieuwe spalk van gemaakt. Omdat mijn oude spalk verder goed zat, hebben ze niet mijn been in het gips gezet, maar de oude spalk. Dat was voor mij voor het eerst.

Aanmeten van de nieuwe spalk.
Aanmeten van de nieuwe spalk.

De nieuwe Enkelvoet Orthese(EVO, het chique woord voor beenspalk) is prachtig geworden. Hij is weer glimmend zwart en van koolstof gemaakt. Het enige verschil is het voetbed nu van schuim is gemaakt in plaats van leer en hij is wat stijver en dat moet ook, want de zool van mijn oude EVO was te slap. Dat is wel wennen met lopen merk ik.

Handspalk

Ook kreeg ik mijn nieuwe handspalk. In tegenstelling tot mijn EVO en eerdere handspalken is dit gewoon een confectiespalk (net als wanneer je kleding koopt). Hij is iets aangepast, zodat het wat beter past. Deze spalk is voor overdag , houdt de pols recht en de duim iets op zijn plek. Hij is van een soort stretchstof gemaakt, dus flexibel en lekker zacht. Dit is fijn omdat ik nu meer mijn mijn rechterhand kan dan met de silversplint om. De silversplint was hard en deed pijn aan de pols. De nieuwe handspalk biedt stevigheid door de plastic staaf aan de onderkant van mijn arm. Deze kun je verwijderen als de spalk gaat wassen in de wasmachine. En de kleur is net als de beenspalk, zwart. Dat staat wat netter en mooier dan een beige spalk vind ik.


Een probleem met mijn wasmachine

Mijn wasmachine was altijd vrij stil voor een wasmachine, vond ik. Erg prettig. Van het weekend begon hij enorm veel lawaai te maken. We besloten om er op te letten bij de volgende wasbeurten. Als de trommel zachtjes draaide, hoorde je niks, maar zodra de trommel sneller begon te draaien, begon het lawaai weer. Helemaal tijdens het centrifugeren. En ook als je de trommel met je hand ronddraait, hoor je een soort schurend geluid. We denken dat de lagers kapot zijn, dit werd later ook bevestigd door AEG.

De wasmachine is inmiddels al 8 jaar oud en reparatie is vrij duur. Dus we hebben besloten dat we een nieuwe gaan kopen. Wat voor een het wordt weten we nog niet. Misschien een Samsung of een Bosch of weer een AEG. In de tussen tijd zijn wasmachines flink doorontwikkeld, dus ik hoop er een te kopen met wat handige opties die het gebruiksgemak verbeteren. De wasmachine houdt me erg bezig merk ik. Gelukkig kan ik nog wel wassen, al is het met een hoop lawaai en hij staat on onze open keuken, maar binnenkort komt er dus een nieuwe!

En om af te sluiten met iets leuks: Mijn zoon heeft vorige week zijn zwemdiploma A gehaald!

2 gedachten over “That’s life #16: Een probleem en nieuwe spalken”

Plaats een reactie