Blog: Een leeg tekenblok met kwasten en waterverf in allerlei kleuren.

Een make-over voor mijn blog: Ik heb jullie hulp nodig

Categorieen:Over mij

7 reacties

Ik loop er al heel lang tegen aan te hikken dat ik mijn blog een grote make-over wil geven. Ik heb nu al 2 jaar dezelfde layout. Het is nog steeds fijn en mooi, maar ik ben toe aan wat anders. Ik vind het thema dat ik nu heb nog steeds erg fijn en ik ik heb net weer voor een jaar betaald om de premiumfuncties te kunnen gebruiken, dus ik wil dit thema wel blijven gebruiken.

Wat wil ik veranderen aan de blog?

Daar ben ik dus nog niet over uit. En dat is nu juist een van de twee problemen. Ik kan alles veranderen dat is het niet, tegenwoordig heb ik er ook de skills voor, want ik kan CSS. Dit wil ik ook graag laten zien. Bovendien biedt het thema ook veel mogelijkheden. Maar wat wil ik? Hoe wil ik dat mijn blog eruit moet komen te zien?

 • Houd ik de accentkleuren rood en groen?
 • Misschien het rood houden en het groen weg? of andersom?
 • Gaat de zijbalk weg?
 • Zal ik gewoon alle blogposts onder elkaar plaatsen in plaats van in kolommen?
 • Zou masonry layout leuk en handig zijn? (Dat is wat je bijvoorbeeld op Pinterest ziet)

En dan is er nog het logo. Eigenlijk wil ik het logo ook veranderen. Ook hier weer is het de vraag: Wat wil ik?

Wat ik zo wil laten op mijn blog

 • Mijn blog moet sowieso goed toegankelijk zijn voor iedereen, dus ik wil wel contrastrijke kleuren gebruiken, geen zachte lieve kleurtjes dus.
 • Het vastgeplakte, sticky menu blijft sowieso., dat vind ik namelijk erg handig.

Het tweede probleem

Daarnaast heb ik er ook weinig tijd voor om de layout te veranderen. Ik verwacht trouwens dat als ik eenmaal weet wat ik dan wel wil, dat ik er wel tijd voor maak.

Wat zouden jullie graag zien?

Jullie lezen allemaal mijn blog en ik ben benieuwd naar jullie mening. Wat vinden jullie nu juist handig en mooi? Of juist niet? Of misschien heb je iets op een andere website gezien, wat je leuk of mooi lijkt voor op mijn website. Laat een reactie achter of mail me of vul dit contactformulier in. Alvast enorm bedankt!

Afbeelding van Pexels via Pixabay

7 gedachten over “Een make-over voor mijn blog: Ik heb jullie hulp nodig”

 1. De accentkleur groen was me eigenlijk nog nooit opgevallen, hahaha! Verder ben ik nooit zo’n fan van een masonry layout. Ik heb graag dat je bij een blog direct ziet wat de nieuwste posts zijn.

  Beantwoorden
 2. Ik heb naar de groene accentkleur gezocht, maar niet gevonden. Ik vind je blog eigenlijk heel duidelijk en prettig leesbaar. De rode accentkleur vind ik fijn aandoen. Ik heb een hekel aan blogs met een masonry layout (wist niet dat dit zo heet) heel druk en irritant, helemaal niet prettig leesbaar. Ik zou het handig vinden wanneer je de button met facebook, instagram etc. etc hoog zou zetten. Dan zien we het. Wie kijkt er nu helemaal beneden? Ik vind een zijbalk handig. Bedenk eens wat je wilt dat je lezers er zien. Ik ben benieuwd wat het eventueel gaat worden. Af en toe je blog veranderen is leuk. Maar wanneer je weinig tijd hebt laat het lekker zo, want het is goed zoals het nu is.

  Beantwoorden
 3. Ik vind je blog leuk. Je ziet steeds vaker van die lichtgekleurde brede blogs, de box layout staat me dan ook aan. Maarje blog is ook heel strak en ondanks dat ik hier maar af en toe lees denk ik dat iets minder strak best bij je zou passen. Qua logo, ik ben naar Ilonaa.nl gegaan en ik had zo snel wat ik wilde! Ze heeft ook mn visitekaartjes gemaakt, Ilona denkt mee heeft een eigen stijl maar ook geen moeite met die van een ander. Ik vind een nadeel aan dit thema dat de populaire berichten zo strak worden weergegeven het lijkt voor je begint met lezen wel 1 lange zin. Qua template heb je nu grid waardoor er veel diverse foto’s te zien zijn. Mijn blog draait grotendeels om foto’s dat is bij jou anders, ik denk dat het je blog goed zou doen als je blogposts zoals de eerste eruit zouden zien. Maar geen hele teksten, laat mensen maar doorklikken.
  O en ik zou graag nieuwe foto’s van je maken! Geen idee waar je woont trouwens. Maar ik denk dat jou positieve karakter heel mooi op de foto gaat.
  Mocht je een nieuw logo laten maken, denk dan ook aan je avatar en je favicon.
  Dit waren mijn bedenkingen en ideeën veel succes.

  Beantwoorden

Plaats een reactie