Planner

Opzoek naar de ultieme planner? Bestaat het?

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Ik ben weer eens bezig om mijn plannen te verbeteren. Het gaat nu wel beter, maar ik ben er nog niet. Ik ben nog steeds opzoek naar een manier om goed digitaal te plannen, maar zou de perfecte digitale planner bestaan? Vorige week had Google een wereldwijde storing. Onder andere de agenda, waarin mijn planning staat, was verdwenen. Zonder agenda, geen overzicht. Ik merkte bij mezelf dat lichtelijk in paniek raakte dat mijn overzicht weg was, terwijl ik ook wel wist dat het wel goed zou komen. Het is tenslotte Google.

Sinds Google agenda opent as ik Chrome open, zie ik gelijk hoe mijn dag eruit ziet. Dat werkt heel fijn! Nu heb ik voor alles wel fijne “tools” die ik gebruik:

 • Agenda: Google Calendar
 • Notities: OneNote of notitieboek,
 • Mail: Outlook
 • Financiën: Excel

Op zichzelf werken alle programma’s heel fijn. Alleen werkt het niet lekker samen. Ik kan uit het programma OneNote geen link delen, die ik dan in mijn agenda kan zetten. Dit kan overigens wel in de online versie van OneNote. In Excel kan dat overigens weer wel. Het bestand wordt dan geopend in Excel in je browser ipv het programma op je computer.


Alles-in-een-oplossing als planner

Soms zou ik willen dat je alles in een overzicht kunt stoppen. In Google kan dat wel op de website. Ik vind de Google taken in Google agenda echt handig. Zo plan je een taak met bijbehorende subtaken in task en zet je deze op een bepaald tijdstip, waarop je dat wil gaan doen. Bijvoorbeeld. De taak mailtjes beantwoorden op zondag om 15:00, zo staat dat in mijn agenda. Als subtaken heb ik dan de namen neergezet, die ik dan wil mailen. Dat werkt alleen in de browser. In de app op je telefoon kun je wel een taak neerzetten, maar daar heb je dan weer een aparte app voor nodig wil je dat wat uitgebreider doen.

Fysieke planner vs digitale planner

In een fysieke planner is het wel makkelijker om een overzicht over alles te creëren. Daar is de layout voor gemaakt. Maar ik houd er niet van om steeds om alles opnieuw op te moeten schrijven. Het voordeel daarvan is overigens wel dat je het beter in je opneemt. Ik vind het alleen een hoop werk om alles weer opnieuw te schrijven. Het zijn namelijk meestal dezelfde dingen. Vandaar dat ik liever een digitale agenda/planner gebruik.

Google agenda met rechts Taken, de bijna perfecte planner.
Google agenda met rechts Taken

Bijna perfect

De layout van Google Calendar op mijn laptop komt in de buurt van hoe ik graag zou hebben. Het is heel overzichtelijk op mijn laptop. Op mijn telefoon vind ik het wat minder, maar werkt het ook. Je hebt gewoon het overzicht van je agenda en rechts een pop-up met Taken voor je todo’s en eventueel Google Keep en Maps. Heel handig, alleen Keep werkt niet het zelfde als OneNote, welke ik ideaal vind.

Voor mij is het belangrijk dat ik alles opschrijf en alles plan. Opschrijven doe ik in OneNote of ik gebruik mijn notitieboek. Plannen doe ik in Google agenda en daarbij stel ik reminders/herinneringen in voor kleine dingen die ik moet doen, zoals de tandarts bellen. En tasks en taken gebruik ik als ik er een takenlijst bij nodig heb. Al vind ik het wat vaag, wanneer je wat het beste kunt gebruiken.

Voor mijn mail gebruik ik Outlook, dat werkt toch het fijnste vind ik. Nu ben ik er wel achter dat het niet samenwerkt met de Outlook-app voor op je mobiel. Dat vind ik dan weer jammer.

Al met al werkt alles erg prettig, allen werkt het gewoon niet samen. Ik ben opzoek naar het idee van een fysieke planner, waar je alles in een planner hebt. Alleen ik ben bang dat daar nog geen echt digitaal alternatief voor is. Maar wie weet ooit.

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

4 gedachten over “Opzoek naar de ultieme planner? Bestaat het?”

 1. Beste Rosita,
  Je schrijft “ Nu ben ik er wel achter dat het niet samenwerkt met de Outlook-app voor op je mobiel.”. Hoe bedoel je dat? Ik kan mailen met m’n outlook account (van de opleiding) op mijn mobiel én computer. Kan ik je helpen?

  Beantwoorden
  • Hoi Nikky, Dankjewel voor je hulp. Ik bedoelde eigenlijk meer dat Outlook op mijn computer niet synchroniseert met de Outlook app op mijn mobiel, waardoor bijvoorbeeld de instellingen niet hetzelfde zijn. Ik heb dit als suggestie ter verbetering doorgegeven aan Microsoft.

   Beantwoorden
 2. He Rosita,

  Ik ben echt van het plannen op papier! Sinds deze maand gebruik ik de planner van Millypie https://millypie.nl/ (misschien heb ik het al eens aan je genoemd, maar weet ik niet zeker…) Deze manier van plannen bevalt mij echt heel goed! Je kunt je jaar, maand, week en als je wilt ook dag plannen. Met maanddoelen en weekdoelen en aan het eind van elke maand heb je een reflectiemoment. Misschien wel iets voor jou?

  Groetjes,
  Petra

  Beantwoorden

Plaats een reactie