Scrabble woord Lockdown

In lockdown: weer vanalles dicht en thuisblijven

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

We zitten sinds dinsdag weer in een lockdown. Deze keer keer harde lockdown. Dat betekent dat er van alles dicht moet. Ook moeten de scholen sluiten, dat betekent dat mijn zoon onderwijs op afstand moet volgen en wij ook thuis moeten werken.

Er verandert voor ons op zich niet heel veel. Wij werken allebei al thuis en kwamen sowieso niet op veel plekken meer en gelukkig blijft de fysiotherapie deze keer wel open. Het enige wat echt een verandering voor ons is, is dat de school dicht is.

Thuisonderwijs vanwege lockdown

Gisteren had mijn zoon de eerste dag les vanuit huis. In tegenstelling tot de vorige lockdown, waarbij mijn zoon alleen in de ochtend les had en opdrachten van de mentor kreeg, volgt hij deze keer een lesrooster, waarbij alle docenten hun eigen vak geven via Google Meet en Google Classroom.

Het was gisteren best vermoeiend. Ik probeerde mijn ochtendroutine te doen, maar op een gegeven moment lukte het niet met school en moest ik toch helpen. Dat ging niet heel erg goed, dus dat vergt dan behoorlijk veel energie. ’s Middags was ik rijp voor mijn bed en nog steeds heb ik nergens puf voor en heb ik moeite met het schrijven van deze blog. Hopelijk heb ik er vandaag geen last van en gaat alles goed, ik moet namelijk werken en mijn vriend ook.

Wat vind ik ervan?

Lange tijd hoopte ik dat de scholen open zouden blijven. Thuisonderwijs vind ik niks en al helemaal niet voor mijn zoon. Op school kan hij veel beter leren. Op zich zou hij de theorievakken thuis achter een computer kunnen doen, maar mijn zoon zit op een praktijkschool en de praktijkvakken zijn thuis maar lastig uit te voeren, bovendien heeft mijn zoon best wel wat begeleiding nodig. Bovendien viel het op de school van mijn zoon mee met besmettingen.

Toch schrik ik ervan dat het aantal coronabesmettingen zo opgelopen is en hoe dat op andere scholen is gegaan. Vandaar dat zoiets heb van als het helpt om het aantal besmettingen te laten dalen, dan moet het maar. Ik hoop wel dat het niet te lang duurt, want school is zo belangrijk voor kinderen. Thuis leer je toch minder dan wanneer je op school zit en je hebt contact met anderen. Nu zit mijn zoon alleen maar thuis.

Verder vind ik het wel prima die lockdown en alle regels die nu gelden. Al begrijp niet waarom de kerken gewoon open mogen blijven en geen beperkt aantal mensen mogen ontvangen en de scholen dicht moeten. En vind ik het vervelend voor de ondernemers, die nu in de problemen komen en werknemers die hun baan verliezen vanwege Corona en de lockdown.

Naar elkaar omkijken tijdens de lockdown

Ook hoop ik dat mensen weer meer naar elkaar omkijken en elkaar helpen als dat nodig is. Want het is alles behalve prettig. En moeilijk gedoe van tegenstanders en mensen die zich bewust niet aan de regels houden, kunnen we nu echt niet gebruiken. En heb begrip voor elkaar. Niet iedereen kan een mondkapje dragen of met een winkelwagentje lopen vanwege een handicap of ziekte. Daar wordt een uitzondering voor gemaakt en dat is fijn.

Toen de vorige lockdown begon, ben ik zelf begonnen met leren. Dat doe ik nog steeds en daar ga gewoon mee door en natuurlijk heb ik nog mijn werkervaringsplek, die ik gewoon vanuit huis kan doen, daar ga ik me op richten en dat gaat heel goed.

Lieve mensen, blijf thuis en stay safe!

Afbeelding van J Garget via Pixabay

Plaats een reactie