me kerst gezellig thuis, kerstreclames kijken

Een blog vol lichtpuntjes #12: Een rustige kerst

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Vanavond is het kerstavond. Het wordt een een hele andere kerst dan voorgaande jaren. Omdat je maar 2 mensen mag ontvangen en met de kerst 3, doen we het helemaal anders. We zijn afgelopen weekend bij mijn moeder geweest en met kerst gaan we naar mijn schoonmoeder. Tweede kerstdag zijn we thuis en hebben we volgens mij voor het eerst geen bezoek. Dat maakt het niet minder gezellig en nu heb ik de kans om eens een lekker kerstdiner klaar te maken. Daar kijk ik eigenlijk best wel naar uit.

Kerstavond

Met kerstavond maak ik een simpel kerstdiner klaar. Het bestaat uit aardappelpuree met truffel, Zalm in bladerdeeg voor mij en mijn zoon en varkenshaas voor mijn vriend. Daarna leggen we de cadeautjes onder de boom en pakken we ze gelijk uit, voor mijn zoon is het veel te onrustig om heel lang op de cadeautjes te moeten wachten. Dit jaar hebben we er voor gekozen om voor iedereen een cadeautje te kopen van maximaal 10 euro per cadeau. Zo geef ik mijn zoon en mijn vriend een cadeautje. Mijn vriend heet iets gekocht voor mij en mijn zoon en mijn zoon geeft iets aan mij en mijn vriend. Ik ben erg benieuwd.

Het gaat echt goed!

Met werken gaat het enorm goed. Ik kan het werk goed aan, ik vraag niet te veel van mezelf en het is heel erg leuk om te doen. Alleen nu moet ik nog echt gaan genieten van het gevoel dat het goed gaat. De angst is nog steeds erg groot dat het misgaat en dat ik het toch niet kan. Het is best een rare (en een hele fijne!) gewaarwording dat ik nu deel uitmaak van de maatschappij, na jaren overal achteraan te hebben gehobbeld, op mijn tenen te hebben gelopen en aan de verwachtingen van anderen, de opleiding, te moeten voldoen. Dat hoeft nu niet meer. Dit werk past bij mij en mijn kwaliteiten, daarnaast wordt er ook rekening gehouden met mijn beperkingen. Ik ga meer kijken naar de dingen die goed gaan, zodat ik die angst kwijtraak.


Een rustige kerstvakantie

Een paar weken geleden, vlak na Sinterklaas, heb ik de kerstboom opgezet. Het is nog altijd dezelfde boom als voorgaande jaren, ik heb dit jaar ook niks nieuws gekocht. Mijn vriend haalde hem van zolder en heeft hem in elkaar gezet. Daarna heb ik hem helemaal zelf opgetuigd. Daar ben ik best trots op en ik geniet lekker van mijn mooie kerstboom.

Verder is het natuurlijk kerstvakantie. De eerste week van de vakantie werk ik gewoon. Mijn zoon is wel thuis, maar die kan zichzelf prima vermaken. De tweede week, ben ik een week vrij, dan wil ik wel wat leuks met mijn zoon doen. Ik denk dat we een filmavond gaan houden ofzo. Dat vinden we allemaal leuk!

Maan op het Knoopgala

Eergisteren werd het Knoopgala gehouden. Daar trad onder andere zangeres Maan op samen met Chayenne, dat leverde een prachtig moment op. Ik werd er helemaal blij van. Het was zo lief en mooi hoe Maan Chayenne probeerde te helpen.

Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen toe!

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

2 gedachten over “Een blog vol lichtpuntjes #12: Een rustige kerst”

Plaats een reactie