maatschappelijk

Revalidatie week 5

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Ik had gevraagd of ik in week 5 de afspraken voor woensdag kon verzetten, zodat ik die woensdag met mijn zoon naar de tandarts kan. Dus ik had maandag ook een afspraak met maatschappelijk werk.

Helaas kan ik nog steeds geen gebruik maken van mijn fiets. Nu doen de remmen het wel, maar werkt de accu niet. Ook niet nadat we deze volledig hadden opgeladen. Mijn vriend en ik hebben geprobeerd de accu aan te zetten door te gaan fietsen met de aan/uit knop ingedrukt te houden. Helaas werkte dit niet. Dus ik moet maar weer een afspraak maken met Welzorg.

Daarnaast heb ik voor donderdag een afspraak staan met Handicare voor de traplift, deze heb ik per ongeluk dubbel gepland en moet ik ook verzetten.

In week 5 heb ik afspraken met maatschappelijk werk, ergotherapie en de revalidatiearts. Deze week ga ik op alle dagen alleen naar het ziekenhuis.

Maandag 30 januari

Mijn vriend werkte thuis vandaag en aangezien we mijn fiets niet aan de praat kregen, heeft hij mij op het station afgezet. Ik ben met de trein naar Nijmegen gereisd en heb daar lijn 2 naar de Sint Maartenskliniek genomen. Normaal rijdt deze bus door de stad, maar deze keer reed hij langs de Waalkade, wat een prachtig uitzicht was dat vanuit de bus! Helaas was ik niet in de gelegenheid om uit te stappen en foto’s te maken.

Eenmaal in het ziekenhuis had ik ergotherapie. We hebben besproken hoe ik het beste kan koken en nogmaals bekeken hoe ik mijn activiteiten in de activiteitenweger kan zetten zodat ik mijn energie goed kan verdelen over de dag. We hebben afgesproken dat ik voor de volgende dag een planning maak in de activiteitenweger, maar ik moet zeggen dat ik er niet goed uitkom. Ik vind het lastig om series van 8 te maken. Ook hebben we afgesproken dat ik overdag een uur ga slapen als het nodig is. Ik kan namelijk zo 2 uur blijven liggen, maar dat is ook niet goed.

Daarna had ik een gesprek met maatschappelijk werk. We hadden het over het wel of niet doorgaan met mijn opleiding. Ik weet nog steeds niet of ik verder ga. Aan de ene kant, wil ik dit heel graag, maar aan de andere kant, weet ik niet hoe haalbaar dit is. Ik heb verteld waar ik op stage tegen aanliep en eigenlijk loop ik nog steeds tegen dezelfde dingen aan qua plannen en organiseren. Het is namelijk nog steeds heel erg chaotisch allemaal en ik vind het moeilijk om goed prioriteiten te stellen en ik ben soms wel met 3 dingen tegelijk bezig. De maatschappelijk werker adviseerde om een hele duidelijke planning te maken die niet alleen voor mezelf zichtbaar is, maar ook voor mijn zoon en mijn vriend.

Dinsdag 31 januari 2017

Vandaag ben ik weer met de trein vanuit Zutphen naar Nijmegen gereisd. Dit keer vond ik het eigenlijk wel erg lekker, want ik heb iets ontdekt. In de intercity kun je veel lekkerder achter je laptop. Niet alleen is er Wi-Fi in de trein, maar typen als je laptop op een tafeltje kan staan is wat prettiger dan op schoot. En zo schreef ik 500 woorden voor dit artikel in ongeveer 30 minuten. Voor mij is dat heel wat, aangezien ik snel afgeleid ben door allerlei dingen, maar in de trein dus niet.

Eenmaal in het ziekenhuis had ik ergotherapie. We hebben het over het plannen gehad omdat mijn blog hierover me toch wel aan het denken heeft gezet. Nu plan en schrijf ik alles voor mijn blog in mijn blogplanner. En daarnaast heb ik nog mijn privé agenda in Google Calendar. Het liefste zou ik alles in Google Calendar hebben, maar ik weet niet hoe ik dat het beste kan doen. Ook zoek ik een goede To Do app, die goed met Google Calendar kan integreren. Ik vond het erg fijn om dit met de ergotherapeut besproken te hebben. Het geeft me meer overzicht. Vanaf volgende week krijg ik een keer per week een uur ergotherapie in plaats van twee keer een half uur.

Donderdag 2 februari

Ik had een afspraak met de revalidatiearts. We hebben de doelen besproken. Het gaat eigenlijk best goed. De doelen die we tijdens de vorige afspraak hebben besproken, heb ik nog niet behaald. Dat komt omdat ik de uitslag van het neuropsychologisch onderzoek nog niet heb. Ik vind de revalidatie en alles wat daarbij komt kijken wel moeilijk. Dat heb ik met de dokter besproken. Het was trouwens weer aan het dooien, dus vandaag kon ik weer lekker op de fiets naar het station.

Het was een drukke week, waarin ik veel te vertellen had, dus over week 6 schrijf ik een andere keer.

 

4 gedachten over “Revalidatie week 5”

  1. De dingen die ik moet doen of moet regelen zet ik ook in mijn Google agenda maar dan met een vaste kleur en als afspraak over de hele dag. Dan komt de afspraak namelijk boven aan te staan. Ik wil alles zoveel mogelijk bij elkaar hebben. Ik vind het niet handig om verschillende apps te hebben anders moet je eerst kijken bij de ene app en dan weer bij de andere app. Dat vind ik zelf niet overzichtelijk. Misschien is dit een tip voor jou???

    Beantwoorden

Plaats een reactie