Eenvoudig leven agenda voorkant

Review+Win: De Eenvoudig Leven Agenda 2020

Categorieen:Life

10 reacties

Vorige maand bestond mijn blog 3 jaar. Ik schreef dat ik nog bezig was met het regelen van iets leuks ter ere van het driejarig bestaan van rulesbyrosita.nl. Bij deze: Je kunt deze week een exemplaar van de Eenvoudig leven agenda voor 2020 winnen! Maar eerst een review over deze agenda.

Eenvoudig leven agenda Achterkant
De achterkant van de Eenvoudig Leven Agenda.

De Eenvoudig Leven Agenda

De Eenvoudig Leven Agenda is een agenda die je helpt de focus te leggen op de doelen die jij het belangrijkste vindt en biedt structuur. Dit allemaal in kleine stappen, zonder dat je daar heel veel voor moet doen. Hierbij ligt de nadruk (in tegenstelling tot andere agenda’s en planners) op je intuïtie en zelf-compassie. Het helpt je taken en doelen te versimpelen en terug te brengen naar wat nu echt belangrijk , zodat je leven een stuk eenvoudiger wordt. Dit allemaal op een hele eenvoudige manier, gebaseerd op het model van eenvoud.

De agenda heeft een vrolijke gele kleur met op de voorkant een afbeelding van iemand die lekker rustig op het strand zit. De titel is wit en de ondertitel “Meer bereiken door minder te doen”is zwart. Verder heeft de agenda een eenvoudige opzet. Aan de binnenkant van de kaft vind je voorbeelden van het gebruik van de agenda en voorin vind je een uitleg over hoe het werkt. Elke maand heeft een thema, waarop je de focus kunt leggen. Dit dient ter inspiratie, je hoeft het niet persé te gebruiken. Aan het begin van elke maand is er een uitleg over het thema van die maand.

Voorbeeld aan de binnenkant van de kaft.
Voorbeeld aan de binnenkant van de kaft.

Weekplanning en gewone agenda

Elke week heeft twee pagina’s. Op de linkerpagina schrijf je de thema’s waar je op dat moment aan werkt en de acties die je daarvoor moet ondernemen. Een thema voor mij kan bijvoorbeeld “blog” zijn en een actie die ik daarvoor moet ondernemen is bijvoorbeeld” artikel schrijven”. Op de rechterpagina vind je een agenda planning voor de hele week. Persoonlijk vind ik dat er weinig schrijfruimte is, maar misschien is hier wel bewust voor gekozen, zodat je niet teveel op een dag inplant. Bovenaan deze pagina’s vind je een zin, die je helpt om aan jezelf te blijven denken.

De evaluatie.
De evaluatie.

Evaluatie

Achterin de agenda vind je voor elke week een pagina waar je kunt evalueren hoe je weekplanning is verlopen. Mijn tip hierbij: Als je de evaluatie hebt ingevuld op de zondagavond, maak dan ook gelijk een weekplanning voor de komende week. Zo kun je verder werken vanuit je evaluatie.

Elke maand een ander thema.
Elke maand een ander thema.

Facebookpagina

Op Facebook is er een groep, waar je vragen kunt stellen of kunt delen hoe jij met de agenda werkt.

Het model van eenvoud.
Het model van eenvoud.

Nynke Valk

De Eenvoudig leven agenda is bedacht door Nynke Valk. Zij werkt al meer dan tien jaar met de methode waarop de agenda is gebaseerd. Nynke heeft haar eigen bedrijf, de Heldere Spiegel, waar zij zich bezighoudt met coaching en training in mindfulness en compassie.

De weekplanning.
De weekplanning.

Conclusie over de Eenvoudig Leven Agenda

Omdat deze agenda voor het jaar 2020 is, heb ik hem nog niet goed uit kunnen proberen. In eerste instantie leek de de agenda wat zweverig, maar eigenlijk vind ik hem juist erg praktisch omdat de opzet eenvoudig is. Ik hoop dat dit mij gaat leren een goede weekplanning te maken. Zelf ben ik heel erg geneigd om te veel te doen, uit te stellen en ben ik heel snel afgeleid. Daarom heb ik wel behoefte aan een agenda die mij leert mijn doelen en taken terug te brengen naar de essentie en prioriteiten leert stellen. Ik kijk er echt naar uit om bezig te gaan met deze agenda!

Nog een voorbeeld achterin.
Nog een voorbeeld achterin.

Win de Eenvoudig Leven Agenda!

Wat moet je doen:

 1. Laat een reactie achter onder deze blog (niet op Facebook, Twitter of Instagram), met jouw tip om een goede weekplanning te maken.
 2. Like mijn Facebookpagina.
 • De winactie loopt tot en met donderdag 24 oktober 2019.
 • Vrijdag 25 oktober 2019 krijgt de winnaar persoonlijk bericht via e-mail.

De winactie is afgelopen. De winnaar heeft inmiddels bericht gehad.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Trophonios Publishing en de Heldere Spiegel. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

10 gedachten over “Review+Win: De Eenvoudig Leven Agenda 2020”

  • Ik ben heel benieuwd naar deze agenda, ik zou ‘m graag willen uitproberen. Mijn tip is om om de weekplanming elke ook daadwerkelijk te maken, per dag taken op te schrijven en die ook echt uit te voeren

   Beantwoorden
 1. Voor de terugkerende activiteiten vaste plekjes in de week inplannen.
  Da daaromheen je andere afspraken plannen.
  Dit geeft mij veel rust

  Beantwoorden
 2. Naast alle vaste dingen die moeten gebeuren, zoals werken en het huishouden, plan ik ook voldoende ontspanning in, zoals sport en afspraakjes met vriendinnen. Om juist goed in balans te blijven

  Beantwoorden
 3. Oeh, die agenda wil ik wel! 😀
  Mijn tip: begin elke dag/week met “een kikker doorslikken”. Het vervelendste klusje. Datgene waar je het meest tegenop ziet. Als je eenmaal over die drempel heen bent, gaat de rest een stuk makkelijker. En dan kun je jezelf aan het begin van de dag/week een schouderklopje geven, in plaats van dat je de hele tijd zo’n dreigende wolk boven je hebt hangen…

  Beantwoorden
 4. Het begint bij rustig de tijd nemen om na te denken hoe je week eruit gaat zien. Plan alles ruim in, want stress wil je niet hebben. En hou vooral ook ruimte over voor me-time. Vergeet vooral ook de “rust” momenten niet na een activiteit. Alles wat je al weet voor de komende maanden plan je alvast vooruit.

  Beantwoorden
 5. Ik schrijf altijd alles op in een agenda of in een notitieboekje zodat ik niets meer vergeet. Ik plan echt ruim van te voren mijn weekplanning. Dan heb je beter overzicht.
  Wat leuk ik doe mee. Heb net de facebookpagina geliked onder de naam Sherry Masters.

  Beantwoorden
 6. Ik ben eigenlijk te laat, maar wie weet kan ik toch meeloten. Wat een gave agenda, het lijkt wel en bujo met weeklyś en monthlyś.
  Mijn tip: gebruik ook kleur en teken erbij. Lekker creatief, versieren. Uit je hoofd, op papier zetten geeft rust.

  Beantwoorden

Plaats een reactie