3 jaar geleden begon ik mijn blog

3 jaar geleden, begon ik met mijn blog

Categorieen:Over mij, Persoonlijk

8 reacties

Op 8 september 2016 plaatste ik mijn eerste bericht op mijn blog, dat was gisteren alweer 3 jaar geleden. Hoe begon het allemaal? En hoe ver ben ik nu gekomen? Vandaag een klein feestje dus en een terugblik op 3 jaar Rulesbyrosita.nl.

Hoe het 3 jaar geleden allemaal begon

Ik was in juli 2016 gestopt met mijn stage omdat ik heel hard moest werken om alles voor elkaar te krijgen. Het scheelde niet veel of ik had een burn-out. In september 2016 ontmoette ik Jelle Derckx een blogger die over minimalisme schreef op zijn voorvertoning van Minimalism: a documentary about the important things. (inmiddels is deze op Netflix te zien). Ik zat in een zwart gat. Ik wilde graag werken als sociaal werker, maar dat zit er helaas niet meer in. Altijd was ik iemand die precies wist wat ze wilde, maar dat was niet meer. Bij de ontmoeting met Jelle ontstond het idee om ook een blog te binnen over mijn zoektocht naar wat ik nu wilde en waar ik goed in was. En ook over andere dingen die mij interesseerde, zoals minimalisme.

Revalidatie

Toen ik begon met bloggen, stond ik op de wachtlijst voor een revalidatietraject in de Sint Maartenskliniek. Ik besloot om over mijn revalidatietraject te schrijven. Mijn revalidatie was erg pittig, maar het is het zeker waard geweest omdat ik nu weet, waarom ik mijn stage niet kon afronden. Dit komt omdat ik moeite heb met de executieve functies zoals dat met een mooi woord heet, als gevolg van mijn hersenbeschadiging.

Tijdens mijn revalidatie heb ik opnieuw leren koken, aangezien ik maar 1 ding tegelijk kan, leren plannen, leren accepteren van mijn handicap en zelfs met 1 hand blind leren typen. Die dingen heb je niet allemaal in een paar maanden geleerd, dus thuis ging het leerproces verder. De dingen die ik leerde, deelde ik ook op mijn blog, maar ook deelde ik andere dingen die me bezig hielden. Hierdoor werd bloggen een soort therapie. Plannen vind ik nog steeds heel moeilijk, maar omdat er op de maandag en de donderdag blogs online moeten komen, lukt het me om met mijn blog bezig te blijven.

Andere media

Ondertussen werd ik geïnterviewd door anderen, al deze interviews heb ik verzameld op deze pagina. Ik stond zelfs in een boek en ik kwam op de lokale radio! Allemaal hele leuke dingen. En langzamerhand werd ik ook benaderd door bedrijven, die een samenwerking met mij wilden. Sommige bedrijven, stuurden me een product om over te schrijven en voor andere blogs werd ik zelfs betaald. Superleuk!

Ook ben begonnen met affiliate marketing. Dat betekent als ik iets vertel over een bepaald product en er staat een affiliate link in naar een webwinkel en iemand via die link het product koopt, dat ik dan ook een kleine vergoeding krijg, zonder dat het de koper iets extra’s kost.

Inmiddels ben ik een stuk verder met mijn zoektocht naar wat ik nu wil in het leven: Ik wil schrijven, maar wat ik eigenlijk nog leuker vind is het technische aspect achter mijn blog. Mijn vriend leerde me WordPress installeren en de basis, waarna ik zelf mijn kennis hierover heb uitgebreid. Ik heb zelfs cursussen HTML en CSS gevolgd en ben nu bezig met Javascript (als ik er aan toekom). Hiermee kun je websites bouwen. Ik vind het heel leuk om steeds meer zelf te kunnen en het liefste zou ik hier mijn beroep van maken.

3 jaar later: ik ben er nog niet

Nu klinkt het bovenstaande verhaal erg positief en mooi, maar dat was het natuurlijk niet altijd. In 2017 heb ik een jaar lang bewust niks gedaan omdat ik tot rust moest komen en nu ben ik weer in therapie om beter om te leren gaan met de onzichtbare aspecten van mijn cerebrale parese. Daarnaast vind ik het nog lastig om daadwerkelijk stappen te zetten naar werk. En natuurlijk heb ik nog mijn gezin, die tijd een zorg vraagt. Toch ben ik ervan overtuigd dat het allemaal wel goed komt.

Ik ben nog bezig met iets leuks te regelen ter ere van het driejarig bestaan van Rulesbyrosita.nl. Dus stay tuned. 😉

Afbeelding van rawpixel via Pixabay

8 gedachten over “3 jaar geleden, begon ik met mijn blog”

  1. Gefeliciteerd met je eerlijke blog! Lees je graag!
    Ieder mens heeft wel een beperking in lichtere of zwaardere mate, het erkennen en er omheen leven is een proces dat veel oplevert. Jij bent daarin een voorbeeld!

    Beantwoorden

Plaats een reactie