Uitzicht over de weilanden tijdens onze vakantie

Structuur, overzicht en vakantie

Categorieen:Persoonlijk, Tips and tricks

1 reactie

De laatste paar weken had ik het vrij druk in de weekenden of geen energie om blogs te schrijven, dat heb ik dan maar ook even gelaten. Dat heeft onder andere ook te maken met structuur en mijn vakantie.

Twee weken geleden waren we op vakantie. Zoals bijna elk jaar gaan we naar een vakantiepark. Dit jaar waren we naar Landal De Vlinderhoeve. Het was een fijne vakantie, met een geweldig huisje, waar er plek was voor de hele familie.

Waar ik thuis weet waar alles staat en het overzichtelijk is, heb ik dat op vakantie totaal niet. Ik kijk er altijd naar uit om op vakantie te gaan, even er tussen uit. Vaak ervaar ik op de dag van vertrek een enorme chaos. Dat was deze keer niet anders.

Daarnaast was ik met mijn familie op vakantie en iedereen nam zijn of haar eigen spullen mee. Op vakantie probeer ik dan ook alleen het overzicht over mijn eigen spullen te bewaren.

Hoe ga ik om met de chaos tijdens een vakantie?

Mijn eigen spullen bewaar ik in mijn kamer.

Ik neem een of twee koffers mee en mijn rugzak voor mijn spullen. Losse tassen, zoals bigshoppers, met spullen neem ik zo min mogelijk mee, want dan raak ik het overzicht kwijt.

Toilettas

Ik heb al jaren een oprolbare toilettas, die ik ooit eens in een opwelling kocht bij Rituals omdat het in de aanbieding was. Wat een handig ding is dat. Hierin bergen we al onze toiletspullen op en eenmaal aangekomen hangen we deze aan de kapstok in de badkamer of onze slaapkamer. Heel overzichtelijk.

De toilettas aan de muur met verschillende vakjes.
De toilettas van Rituals aan de kapstok.

Lijstjes

Meestal maak ik een lijstje van wat ik mee moet nemen op vakantie. Deze keer was ik dat vergeten en dat was denk ik ook een van de oorzaken van de chaos. Zo was ik de accu van mijn fiets vergeten (die bewaar ik binnen) en de kaas die ik thuis al had geraspt voor het eten. Gelukkig waren we niet zo ver van huis op vakantie, dus konden we het ophalen.

Structuur en vakantie

De structuur tijdens de vakantie is helemaal weg, want ik ben tenslotte in een andere omgeving, behalve opstaan, bed opmaken, tandenpoetsen, douchen en aankleden.

De vakantie was erg fijn, maar eenmaal weer thuis, vind ik het heel moeilijk om weer in mijn structuur te komen. Dingen als aankleden, bed opmaken en de wc schoonmaken(!) gaat bij mij al vanzelf (Yess!!), maar het huishouden, mediteren en andere dingen doe ik niet, ik kwam er niet meer aan toe. Ik was zo moe en na mijn vakantie, had ik ook gelijk al een afspraak wat veel energie kostte. Voortaan plan ik ook geen afspraken meer in het weekend na mijn vakantie dus. Vorige week begon ik weer met werken en ik heb gewoon mijn werkzaamheden moeten onderbreken omdat ik zo moe was, dat ik echt even moest slapen, daarna ging het stukken beter.

De rest van de week kwam er ook niet veel meer van mijn structuur terecht en de hitte maakte het er niet beter op. Dus mijn dagen bestonden voornamelijk uit de dingen die ik echt moest doen. Uiteraard het vele wasgoed doen, wat eigenlijk gewoon te veel is, maar helaas moet het wel gebeuren. Vrijdag ging het alweer stukken beter qua energie. Maar er waren ook een paar dingen stuk en die gingen we zaterdag kopen in Arnhem. Ik ben blij met de spullen, maar wat had ik een pijn en wat was ik moe na afloop. Gisteren heb ik dus de hele middag geslapen en nu gaat het weer stukken beter.

Hulp

In weken als deze, is hulp en er over praten met anderen heel belangrijk. Ik heb gelukkig hulp en steun van mijn vriend en ook begrip van mijn werkgever. Dat scheelt een hoop. Vanavond pak ik mijn routines weer op, met hulp van mijn vriend, hoe dat precies zal gaan, weet ik nog niet, maar uiteindelijk komt het wel weer goed.

1 gedachte over “Structuur, overzicht en vakantie”

  1. Oeh die toilettas ziet er inderdaad super handig uit. Met de wat normalere temperaturen nu, kan ik me voorstellen dat je wat meer energie over houdt dan bij 30+

    Beantwoorden

Plaats een reactie