Mijn Nespresso Vertuo Plus

Nieuw Nespresso apparaat, die heerlijke koffie zet.

Categorieen:Life

1 reactie

Al jaren drink ik Senseo koffie. Dit apparaat, kocht ik nadat ik stopte met mijn stage omdat ik elke dag even een momentje voor mezelf wilde pakken met een kopje koffie. Het fijne aan dit Senseo apparaat was, dat je naast gewone koffie, ook koffies met verse melk kon maken. Maar inmiddels heb ik een Nespresso apparaat.

Nu jaren later, waren wat kleine onderdelen van mijn Senseo aan vervanging toe. Maar ik vroeg me ook af of andere soorten koffie niet lekkerder waren. Ik vond filterkoffie en oploskoffie niet lekker, maar je hebt natuurlijk nog meer soorten koffie. Ik besloot om eens naar een Nespresso winkel te gaan om daar eens de koffie te proberen. Met de trein en mijn driewielfiets ging ik naar Arnhem om naar de Nespresso boutique te gaan (zo noemt Nespresso hun winkels). Daar heb ik koffie gedronken, dat vond ik heerlijk. De smaak was veel voller dan de Senseo koffie die ik altijd dronk.

Nespresso Vertuo vs Original

Daarnaast liet ik me informeren over de verschillende machines en cups. Ik kon kiezen uit de Original cups, dat zijn de wel bekende kleine cupjes, die je ook in de winkel kunt kopen. Maar ik kon ook kiezen voor de Vertuo cups, dit zijn grotere cups, die hun eigen machines hebben. Dit systeem werkt ook heel anders dan de gewone Nespresso cups. De koffie namelijk bereidt door de cup in de machine te centrifugeren en de cups hebben een barcode, die bepaalt hoe groot de koffie moet worden. De Vertuo cups, zijn alleen verkrijgbaar bij Nespresso zelf. Dat is voor mij geen probleem. Afhankelijk van het soort Vertuo cup zet je een espresso, een dubble espresso, een gran lungo, een mug of een Alto.

Nespresso capsulehouder en 5 capsules
Nespresso capsulehouder en 5 capsules. De cups hebben verschillende groottes en zetten dus ook verschillende groottes koffie.

Magimix Nespresso Vertuo Plus

’s Avonds vond ik op de website van Coolblue een hele mooie Tweedekans aanbieding van een Magimix Nespresso Vertuo Plus machine. De machine was nog nieuw, maar geretourneerd. Het proefpakket ontbrak, waardoor de machine een stuk goedkoper was. Een mooie aanbieding dus! En het merk Magimix is erg goed, ik was er al bekend mee, door mijn Magimix foodprocessor. Deze machine kocht ik en ik bestelde bij Nespresso cups en ik kreeg er een gratis welkomstpakket bij met twee Nespresso mokken en een doosje cups bij.

Ik ben erg blij met mijn koffiezet apparaat. Ik ben nu nog vol op aan het proberen welke koffie ik het lekkerste vindt! Voornamelijk houd ik van milde zoete koffie. Bij mijn Senseo dronk ik alleen de Mocca Gourmet en de Mokka pads van Perla, maar bij Nespresso vind ik veel meer smaken erg lekker.

Nog een voordeel is dat ik bij mijn Senseo nog wel eens een pad vergat te verwisselen of perongeluk op de knop voor 2 kopjes drukte. Maar deze Machine doet het niet als er een oude cup in zit. Geen mislukte koffie dus! Een perfecte machine voor mij!

Het onderhoud van de machine is ook heel makkelijk. Waar ik de onderdelen van mijn Senseo regelmatig moest afwassen in de vaatwasser (kwam ook omdat je melk gebruikt), hoeft dat met dit apparaat niet. Je spoelt de machine met enige regelmaat door en de losse onderdelen spoel je af onder de kraan.

Met de Vertuo Plus, zet je geen varianten met melk, daar moet je een losse melk opschuimer voor gebruiken, die heb ik niet. Ik doe gewone melk in de koffie. Maar ooit wil ik wel een losse melk opschuimer.

Recyclen

Wat me nog meer erg aanspreekt van Nespresso is dat ze duurzaamheid erg belangrijk vinden. Zo recyclen ze gebruikte koffiecups. Daarom verzamel ik mijn gebruikte cups, die doe ik in een zak, die teruggaat naar Nespresso. Ik kocht een bijpassende container om gebruikte cups in te bewaren tot de zak vol is. Je kunt de volle zakken inleveren in de winkel van Nespresso of meegeven aan de bezorger, wanneer je een bestelling van Nespresso laat bezorgen. De cups bestaan zelf ook voor 80% uit gerecycled aluminium.

Mijn Nespresso Vertuo en de container voor gebruikte cups.
De container voor gebruikte cups, naast mijn Nespresso Vertuo Plus.

Nadelen

Nespresso is niet de goedkoopste koffie. Maar voor mij is dat niet erg, ik drink op een dag maximaal 3 kopjes koffie. De Vertuo Mug cups, zijn nogal groot. Daarvan drink ik er hooguit 1 of 2 op een dag en dan heb ik wel weer genoeg koffie gehad. En goedkopere koffie zoals filterkoffie of oploskoffie vind ik niet lekker en Nespresso vind ik veel lekkerder dan Senseo. Nog een nadeel kan zijn dat je deze cups (in tegenstelling tot de original cups) alleen bij Nespresso kan kopen. En je kunt niet zelf de grootte van de koffie instellen.

Conclusie

Mijn Senseo heb ik weggegeven aan iemand die het goed kon gebruiken, want inmiddels gebruik ik de Nespresso Vertuo Plus, naar volle tevredenheid. Ik vind het een hele fijne machine, met bijbehorend systeem, die heerlijke koffie zet. Ik kijk ook echt uit naar de koffie in de ochtend!

Disclaimer: Deze blog is niet geschreven in samenwerking met Nespresso of gesponsord, maar geschreven op basis van mijn eigen ervaringen.

1 gedachte over “Nieuw Nespresso apparaat, die heerlijke koffie zet.”

  1. Wat fijn, heerlijk genieten! Ik heb zelf al jaren een Dolce Gusto machine. Ook super blij mee. Alleen jammer dat de cupjes best duur zijn dus ik wacht meestal totdat er een aanbieding is want ik vind de originele cups toch wel het lekkerst. Maar dat kan ook tussen m’n oren zitten haha

    Beantwoorden

Plaats een reactie