Druk spullen

That’s life #3 Druk, druk, druk.

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

De laatste That’s life is weer een tijdje geleden, dus ik vond het weer eens tijd voor een nieuwe update. Inmiddels gaat het stukken beter en zijn er geen spannende dingen gaande, nou ja Ik had twee gesprekken met twee Tweede Kamerleden en ik ben gevraagd als ervaringsdeskundige door de BOSK op de Landelijke CP-dag in Utrecht komende zaterdag (18 november 2017). Ik ben weer lekker druk met allerlei dingen. Al moet ik wel oppassen dat het niet te veel wordt allemaal, maar dat is een kwestie van goed plannen.

Druk

Ik heb het momenteel best druk met mijn bezoeken aan de psycholoog, de zorg voor mijn gezin, het huishouden, mijn blog waar ik de afgelopen tijd heel druk mee was. Zoals jullie hebben gelezen en hebben gezien lag mijn blog er een maand geleden een dag eruit en heb ik een nieuw thema. Daarnaast ben nog bezig met een fotografiecursus en probeer ik vooruit te schrijven. Dan hoef ik niet steeds te denken: “Oh, ik moet nog een blog schrijven en waarover?” Hierdoor hoop ik meer rust te krijgen wat betreft het bloggen. Inmiddels draait mijn blog weer helemaal goed, dus dat valt weer reuze mee.

Ik voelde me op een gegeven moment wel erg chaotisch. Maar ik heb nu weer overzicht en dat heeft me wel geïnspireerd om meer blogs te schrijven over onder andere productiviteit  en Minimalisme.

Psycholoog

Zoals jullie weten, bezoek ik regelmatig een psycholoog, die mij helpt bij de acceptatie van mijn beperkingen en ik heb hier ook geleerd wat mijn positieve eigenschappen zijn en wat ik goed kan. Inmiddels volg ik een assertiviteitstraining om sterker in mijn schoenen te staan. Achter een computerscherm is het allemaal een stuk makkelijker, op mezelf staande te houden in discussies op Twitter na, dan in het echte leven. En ik wil graag leren om me minder aan te trekken van de dingen die op Sociale media wordt gezegd. Het klinkt misschien ontzettend stom, maar ik trek me te veel aan van negatieve dingen. Ik heb inmiddels een paar bijeenkomsten gehad en het gaat best goed.

Werk en studie

Ik ben er nog steeds niet uit wat voor werk ik wil gaan doen.  Wel weet ik dat ik iets met taal, schrijven en mensen helpen wil gaan doen. Maar wat is nog de vraag. En kan ik iets met mijn blog doen qua werk? Dit vind ik namelijk helemaal geweldig om te doen.  Maar kan ik dat wel? Is het haalbaar? En hoe? Wil ik geld verdienen met bloggen? of juist iets wat meer gerelateerd hieraan is? En zo ja wat dan?

Genoeg vragen dus! De bibliotheek hier in Brummen en Voorst geeft regelmatig workshops over het zoeken naar werk. Ik ben hier een paar keer bij geweest en ik heb bijvoorbeeld een elevator pitch gemaakt, waarbij ik mezelf binnen 60 seconden kan presenteren. Een elevator pitch is jezelf in maximaal 60 seconden presenteren aan een potentiële werkgever of opdrachtgever.

Ik ben met allerlei dingen bezig en gaat met mij elke dag een stukje beter. Soms gaat het wat minder, maar dat hoort erbij. Het leven is vallen en weer opstaan.

 

2 gedachten over “That’s life #3 Druk, druk, druk.”

Plaats een reactie