update redenen maandag gewoontes afspraak ziekenhuis

That’s life #2 Een update over mijn leven

Categorieen:Persoonlijk

20 reacties

Ruim een maand geleden, schreef ik de eerste That’s life. In deze blogs geef ik een persoonlijke update over hoe het met mij gaat nu ik gerevalideerd heb.  Ik moet zeggen dat ik vind dat het al een stuk beter gaat dat de vorige keer.

Psycholoog

Vorige keer vertelde ik dat ik net een gesprek had gehad bij de psycholoog. Sindsdien heb ik wekelijks een gesprek gehad. We het hebben het gehad over mijn onzekerheid, een onderwerp waar ik hier op de blog al een aantal keer heb geschreven. Sinds ik wat dingen heb veranderd aan de blog en een manier heb gevonden om makkelijker te schrijven, dat ik me al een stuk minder onzeker voel over wat ik kan. Eerst had ik nog wel eens het idee dat anderen het beter konden dan ik, maar dat vind ik dus niet meer.

Daarnaast hebben we het gehad over positieve eigenschappen. Ik heb een lijst gekregen waarop ik moest aankruisen welke positieve eigenschappen ik bij mezelf herkende. Deze lijst heb ik aangevuld met de eigenschappen die ik laatst al beschreef. Het viel me op hoeveel positieve eigenschappen ik herkende en die ik niet niet wist van mezelf.

Update werk en studie

Ik schreef in de vorige update dat ik vrijwilligerswerk wilde gaan zoeken omdat de muren op me af kwamen. Dat wil ik nog steeds wel. Ik merk alleen wel dat ik me inmiddels goed vermaak thuis met het huishouden en mijn blog. Daarnaast heb ik nu ook meerdere afspraken buiten de deur. Dus ik denk eigenlijk dat vrijwilligerswerk erbij nu wat te veel wordt.

Qua werk heb ik ontdekt dat ik schrijven en iets met taal erg leuk vind en ook best goed kan. Ook wil ik verschillende dingen graag nog leren. Ik  heb voor mezelf op advies van de psycholoog in het ziekenhuis tot begin volgend jaar de tijd gegeven voor ik echt ga beginnen met zoeken naar werk. Eerst wat tot rust komen. ]

Vrienden

Ik heb nog steeds geen contact met de ‘vriendinnen’ die de vriendschap hadden verbroken. Dat bevalt me prima zo. Wel word ik nog wel eens boos als ik aan hun denk, maar ik denk dat dat er bij hoort. Het gaat steeds beter wat dat betreft.

En inmiddels heb ik andere geweldige mensen leren kennen, zoals jullie al regelmatig hebben kunnen lezen haha.

Controle revalidatiearts

Afgelopen donderdag ben ik na 3 maanden weer in de Sint Maartenskliniek geweest. Ik had een controle bij de revalidatiearts om te kijken hoe het nu gaat nu ik de revalidatie heb afgerond.

Het gaat gelukkig stukken beter. Nog niet alles gaat gelijk goed, maar dat is ook niet raar als alles op z’n kop staat. Wel heb ik regelmatig last van krampen ’s nachts in mijn benen. De dokter vertelde dat dat komt omdat ik nog steeds te druk ben. Dus ik moet het nu nog rustiger aan gaan doen, zodat mijn lichaam meer rust krijgt.

20 gedachten over “That’s life #2 Een update over mijn leven”

 1. Alles op zn tijd! En je hebt groot gelijk dat je geen contact meer hebt met de zogenaamde “vriendinnen” die de band verbraken. Zo’n mensen verdienen je energie niet. Trek je op aan alle goeie dingen, zoals de nieuwe mensen die je hebt leren kennen en waar je het zo goed mee kan vinden. Veel succes met je verdere revalidatie. Liefs, Carli

  Beantwoorden
 2. Ik zou ook graag vrijwilligerswerk doen, maar het is moeilijk om iets te vinden dat je vrij kan kiezen en plannen naargelang je andere activiteiten. De meeste vereisen dat je echt op vaste dagen komt 🙁

  Beantwoorden
 3. Wat naar om te lezen dat je een moeilijke periode hebt gehad 🙁
  Ik ben zelf ook erg onzeker soms, en vind het moeilijk om mijn positieve eigenschappen in te zien, dus in dat opzicht herken ik mezelf wel in je verhaal. Hopelijk gaat het gauw beter met je!
  Liefs, Ana Rita

  Beantwoorden
 4. Een positieve post! Wat fijn dat je zo goed vooruit gaat. En ook prettig dat je inmiddels goed je draai hebt gevonden thuis. Hoewel vrijwilligerswerk natuurlijk altijd leuk is.

  Beantwoorden
 5. Wat naar om dit zo te lezen zeg. Ik vind het fijn dat het beter met je gaat en dat je je draai thuis hebt gevonden. Dat is zo belangrijk. En denk misschien wat vaker aan jezelf!

  Beantwoorden

Plaats een reactie