Mijn bureau legt er vandaag zo bij met onder andere het boek Atomic habits en andere spullen, zoals mijn toetsenbord en muis.

Vandaag wil ik zoveel doen, het lukt alleen niet zo

Categorieen:Persoonlijk, Updates

Geen reacties

Het is vandaag donderdag. Ik ben vrij en ik heb vanmorgen gesport. Daarna ben ik naar de fietsenmaker geweest om een band van de fiets van mijn zoon te laten vervangen. Ik heb vandaag dus al wat stukjes gefietst en dat was best lekker. Maar nu ben ik thuis en wil ik een aantal dingen doen en tegelijkertijd merk ik ook dat ik niet al te veel energie meer over heb. Vanwege mijn cerebrale parese is het belangrijk om goed mijn dag in te delen en zo mijn energie goed te verdelen over de dag.

Energie verdelen vandaag, op mijn vrije dag

Op werkdagen moet ik werken, dat geeft heel veel structuur aan mijn dag, waardoor het energie verdelen makkelijker is. Er blijft tenslotte niet veel tijd (en energie) over om nog andere dingen te doen.

Op mijn vrije dagen is dat dus heel anders. Dan heb ik tijd genoeg. Gelukkig heb ik ook plannen zat om te doen zoals:

  • Verder met mijn cursus React/Javascript,
  • De Sims 4 spelen,
  • Een boek lezen,
  • En slapen, want erg topfit ben ik niet meer.

Maar toch lukt het me niet om ergens mee te beginnen, waarschijnlijk ben ik te moe. Maar ook vind ik het moeilijk om mijn dag goed in te delen. Uiteindelijk ben ik deze blog gaan schrijven, omdat ik de frustratie van het moe zijn, (maar niet moe genoeg) kwijt wil. Nu gaat het nog enigzins, maar laatst heb ik voor mijn gevoel een heel weekend geslapen. Omdat ik zowel op zaterdag als zondag de hele middag heb geslapen, dat moest gewoon. Maar dat is echt niet leuk meer. Ik vind dat frustrerend. Ik wil niet moe zijn, ik wil leuke dingen doen.

Vertellen

Ik zat net even op Instagram te scrollen (heel nutteloos, ik weet het) en eigenlijk wilde ik mijn verhaal gewoon even kwijt, maar het zo delen in een story vind ik toch heel erg eng, dus ging ik maar achter mijn bureau zitten en typte ik zo in een keer deze blog. Heb ik toch nog wat nuttigs gedaan deze dag. Nu nog even een leuke foto erbij zoeken, dat is nog een hele taak. Foto’s en filmpjes van mezelf vind ik nooit zo leuk en daarom heb ik er maar weinig. En ik denk dat ik zo alsnog even met een boek lekker op de bank in de zon ga zitten lezen.

Boek

Het boek wat ik nu aan het lezen ben is Atomic Habits, zie de foto bovenaan deze blogpost. Een heel mooi boek over het creëren van goede gewoontes. Ik had hem al eerder als luisterboek bij de online bibliotheek geleend, maar ik vond het zo mooi dat ik het voor kerst als cadeau heb gekregen.

Plaats een reactie