Blokjes met het woord blog.

Zo maar een gekke gedachte, over mijn blog

Categorieen:Updates

2 reacties

En ja hoor, vandaag schrijf ik nu hier blog nummer twee (vandaag is het donderdag 4 juli, maar deze blog komt later online). Dat is me al heel lang niet meer gelukt. Eigenlijk nooit, want het schakelen tussen verschillende dingen, in dit geval onderwerpen blijft een ding. Maar vandaag is het zover, de tweede blog die ik typ. Ik had namelijk zo maar een gekke gedachte.

Misschien moet ik het vaker doen, gewoon in het wilde weg een blog gaan typen. En ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind om dit te doen. Wat moet ik anders met al die ratelende gedachten?

Zo maar een gekke gedachte

Anyway, waar ik dus net aan zat te denken. Ik ben deze blog alweer bijna 8 jaar geleden begonnen. Op mijn 15e was ik al bezig met simpele websites maken, waar ik eerder al over schreef. Toen ik begon met bloggen, wist ik niks van bloggen, laat staan een echte website bouwen. Maar inmiddels is het dus gewoon mijn werk. Ik heb trouwens sinds een aantal maanden een vast contract. Nu was ik net aan het denken. Ik heb dit thema al een aantal jaar en een aantal jaar ben ik al bezig het aan te passen aan mijn wensen. Dat ligt stil. maar het ziet er in iedergeval al veel beter uit. Mijn gekke gedachte was dus om zelf mijn blog te bouwen op WordPress, dat kan ik namelijk gewoon.

Mijn gekke gedachte was dus om zelf mijn blog te bouwen op WordPress, dat kan ik namelijk gewoon.

Zo maar een gekke gedachte, maar….

Er is een probleem, waar ik overigens al heel lang mee rondloop wat betreft mijn blog: Hoe moet het er dan uit komen te zien? Ik kan websites bouwen, technisch kan ik dat, maar bedenken hoe het eruit moet komen te zien. Dat vind ik moeilijk. En vooral ook omdat het over mijn eigen website gaat, dan ben je extra kritisch. Op mijn werk heb ik een collega die hele mooie ontwerpen maakt voor onze klanten. Vervolgens bouwen mijn collega of ik de website. Ik ben vooral goed in de technische dingen.

Dat is eigenlijk het grootste probleem, ik weet niet hoe het eruit moet komen te zien en vervolgens moet je het natuurlijk helemaal gaan bouwen, dat kost ook weer tijd en energie. En dit idee heb ik niet uit onvrede over het thema, die is heel goed, maar ik vind het ook heel leuk om het zelf te doen.

Ik houd er van om te prutsen met code zoals je hier onder zit.

<?php 
  $namen = array('John', 'Jane', 'Rosita');
  $num = 0;
  
  while($num < count($namen)) {
    echo "<li>Hi, my name is $namen[$num]</li>";
    $num++;
  }
?>

Of het er ooit van komt..

Maar of het er echt ooit van gaat komen om zelf helemaal mijn blog op te bouwen, ik weet het niet. Ik weet niet hoe het eruit moet komen te zien en daarnaast kost het ook weer een hoop tijd en energie maar ja het was zomaar een gekke gedachte.

2 gedachten over “Zo maar een gekke gedachte, over mijn blog”

 1. Wat bedoel je “met eruit komen zien”? Bedoel je de header, het lettertype, de kleuren? Ik begrijp uit je verhaal dat de technische kant nu een makkie voor je is. Maar je hebt toch ook het huidige blog naar eigen smaak en ideeën ingericht? Misschien helpt het wanneer je fantaseert dat je de collega die het zo goed kan een opdracht geeft er een voor je te bouwen? Wat zou je hem/haar zeggen? Welke “eisen” zou je stellen. Hoe zou je hem/haar duidelijk maken wat je graag zou willen? Schrijf het op. Dan heb je een plan. Of zie ik iets heel erg over het hoofd?

  Beantwoorden
 2. In zulke gevallen ga ik altijd een ‘web-safari’ doen om te zien of ik sites of blogs vind die ik mooi vind. Goed gestolen is beter dan slecht zelf bedacht, als design niet je sterke punt is.

  Beantwoorden

Plaats een reactie