ergotherapie

Revalidatie week 1 en 2

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

In de eerste week van het nieuwe jaar begon de revalidatie. Het begon met een gesprek met de revalidatiearts op 5 januari. Verder had ik 6 januari ergotherapie en een gesprek met maatschappelijk werk.

5 januari

Mijn moeder ging weer mee. En ook mijn zoon, vanwege de kerstvakantie. Tijdens deze afspraak bespraken we de hulpvragen die ik heb en de doelen voor dit revalidatietraject.

Mijn belangrijkste hulpvraag is: Wat zijn de onzichtbare en zichtbare gevolgen van Cerebrale Parese?

  • Ik wil graag weten wat ik kan op HBO niveau en al dat niet mogelijk is, wat kan ik op MBO niveau? Kan ik mijn opleiding afronden? Hoe krijg ik meer balans in mijn leven?
  • Waar ben ik goed in? Waar ben ik minder goed in?
  • Hoe kan ik de dingen beter doen met een hand?
  • Hoe verdeel ik mijn energie nog beter over de dag?

Het belangrijkste doel is, dat ik inzicht krijg in de onzichtbare gevolgen van Cerebrale Parese. (Hiervoor krijg ik een neuropsychologisch onderzoek.) En dat ik een weekindeling maak voor mezelf, die voorspelbaar is, waarbij ik de lat niet te hoog leg voor mezelf.

6 januari

Vandaag ging ik alleen naar het ziekenhuis. Omdat ik geen oppas had op korte termijn, nam ik mijn zoon mee.

Eerst had ik ergotherapie. Ik volg sindskort een typcursus om eenhandig te leren typen. Dit is een programmaatje dat ik heb gekregen en op mijn laptop staat. We bespraken hoe dat ging. Het ging eigenlijk best goed. Alleen vind ik het nog lastig om het in het ‘echt’ toe te passen. Dit is dus echt een kwestie van oefenen. Daarnaast springt mijn cursor regelmatig op en neer, wat mij dus belemmert tijdens het typen. De oplossing hiervoor is het touchpad tijdelijk uit te schakelen. Maar hoe moest dat op mijn Asus Transformerbook Flip? Dit hebben we gegoogled, ik moest Fn+F9 indrukken om het touchpad uit te schakelen. Alleen, dit werkte niet. Ik heb navraag bij Asus gedaan. Er bleek een stuurprogrammaatje te missen. Nu werkt het dus wel.

Daarna had ik een gesprek met maatschappelijk werk. Ik wilde hier mijn zoontje niet bij hebben, dus hij zat lekker op de gang op z’n tablet te spelen, te tekenen en te lezen. Dit ging heel goed. Tijdens het gesprek kwam ik erachter dat ik te vaak over mijn eigen grenzen heen ga om anderen niet teleur te stellen en om aan mijn eigen hoge verwachtingen te voldoen.

Eenhandige typcursus

10 januari

Vandaag had ik een enorme pechdag. Ik ben vandaag alleen naar het ziekenhuis geweest. Ik had weer ergotherapie, deze keer bespraken we waar ik nog aan wilde werken. Ik wil graag leren hoe ik het beste de kommen van mijn keukenmachine leeg kon maken. Hiervoor heb ik de kommen nodig, dus die nam ik vrijdag mee. Daarna had ik Neuropsychologisch onderzoek. ik kreeg verschillende testen waaronder:

  • Cijferreeksen nazeggen in verschillende volgordes,
  • Testen waarbij ik kaartjes in een bepaalde volgorde moest leggen,
  • Vragenlijst,
  • Een test op de computer waarbij je naar piepjes moest luisteren en op de spatiebalk moest drukken als je 3 piepjes hoorde.

Ik vond sommige dingen erg lastig en het testen was ook best vermoeiend. Maar het is wel interessant en sommige dingen waren ook herkenbaar omdat ik ze tijdens mijn opleiding heb gehad.

13 januari

Dit keer ging mijn vriend mee, dit vond ik erg fijn! Ik had  deze keer het tweede deel van het neuropsychologisch onderzoek, ergotherapie en een gesprek met maatschappelijk werk.

Bij het neuropsychologisch onderzoek, kreeg ik weer allerlei testen. Dit keer moest ik aangeven welke overeenkomsten twee woorden hadden, figuurtjes namaken met blokjes en nog een aantal andere testen.

Voor ergotherapie, had ik de kommen van mijn keukenmachine, een snijschijf, het opzetstuk en de spatel meegenomen om hiermee te oefenen. Nu weet ik hoe ik het beste de snijschijf van het opzetstuk kan halen en voedsel uit de kommen kan halen. We hadden zelfs een heel vies mengsel van pannenkoekenmix, limonade, mosterd en loempiasaus gemaakt om te oefenen. Dat was erg leuk!

Bij het maatschappelijk werk hadden we een persoonlijk gesprek. Dit was erg fijn!

 

2 gedachten over “Revalidatie week 1 en 2”

Plaats een reactie