jaar

2016: Een jaar met ups en downs

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

2016 is alweer bijna om. Vandaag het laatste artikel van dit jaar op mijn blog. Net zoals veel bloggers kom ik ook met een terugblik op het afgelopen jaar. Heel clichƩ, maar wel leuk. Wat is de tijd snel gegaan en wat is er veel gebeurd dit jaar. Leuke, maar ook minder leuke dingen. Ik vertel over een aantal gebeurtenissen dit jaar.

Mijn voornemen voor dit jaar

Het jaar begon met mijn goede voornemen. Normaal gesproken iets wat ik al snel weer zou vergeten. Maar dit keer niet. Minimalisme was iets wat me erg aansprak. En ik heb het vol weten te houden. Ik ben nog steeds niet klaar met opruimen, volgens mij ben je ook nooit echt klaar met opruimen. En regelmatig voelt het alsof de spullen op me afkomen. Ik ben door minimalisme bewuster gaan leven en heb ik duurzamere keuzes gemaakt.

Druk, druk, druk

Begin dit jaar was ik nog volop bezig met mijn stage, wat ik erg leuk vond. En dan tegelijkertijd thuis druk met het huishouden en mijn gezin. En daarbij kwam dat we dit jaar de badkamer hebben verbouwd, daarna het huis hebben laten schilderen aan de buitenkant en dubbel glas boven hebben laten plaatsen. Ook kregen we begeleiding vanuit Autimaat. Autimaat helpt ons om mijn zoon met autisme beter te leren begrijpen en op te voeden. Deze begeleiding krijgen we nu nog steeds. Ik vind het erg prettig! Nu ik terugdenk aan het drukke eerste halfjaar van 2016, vraag ik me af hoe ik het allemaal heb kunnen volhouden. in juli is dus mijn stage gestopt, omdat het te ingewikkeld lijkt te zijn. Naar aanleiding hiervan heb ik besloten om te revalideren en uit te zoeken waarom het niet lukt. De wachtlijst was zo’n 5 maanden.

Laptop

In mei ging mijn laptop kapot. Hij was pas 3,5 jaar oud. Dat vond ik heel jammer. Mijn oude laptop werkte nog erg goed. Ineens deed ie het helemaal niet meer. Het was een leuk ding. Hij had een 13 inch scherm en een aparte videokaart, zodat je er bijvoorbeeld mee kon gamen. We hebben hem nog laten maken, maar helaas: Het moederbord veroorzaakte kortsluiting. Het was het niet meer waard om hem te laten maken. Nu heb ik een Asus transformerbook. Zelfde formaat, maar heel anders en ook hartstikke fijn!

Documentaire

Begin september heb ik de documentaireĀ Minimalism: A Documentary About the Important Things gezien. De bijeenkomst heeft mij erg geĆÆnspireerd. Hierdoor ben ik ook met mijn blog begonnen.

De documentaire is gemaakt door The Minimalists en je kunt hem tegen betaling bekijken op Vimeo. Hij is ook beschikbaar op DVD, Netflix, Itunes en Google Play, alleen is het (nog) niet beschikbaar in Nederland.

 

Blog

En gelijk daarna ben ik dus met mijn blog begonnen. Heel snel stond het online, voordat ik het kon uitstellen dus. Ik vind het erg leuk om te schrijven, mijn gedachten op een rijtje te zetten en anderen te inspireren. Ik wil mensen ook laten zien, dat het leven met een beperking ook goed kan zijn. Het schrijven gaat steeds beter en ik vind het erg leuk dat jullie het lezen.

2016

Revalidatie

Begin december kreeg ik eindelijk de brief van de Sint Maartenskliniek met het bericht dat ik kon beginnen met de revalidatie. In januari ga ik daar mee verder. Ik ben erg benieuwd naar wat daar allemaal uitkomt en wat ik allemaal ga leren.

Sint Maartenskliniek

Cijfers en feitjes

En zo zijn we aan het einde van 2016 gekomen. Tijd voor wat cijfers een feitjes.Ā Sinds september zijn er:

 • 33 berichten geplaatst,
 • 3.257 bezoekers geweest,
 • 7.968 pagina’s bekeken,
 • 56 reacties geplaatst door lezers.

Op 12 oktober is mijn blog het meeste bezocht.

Het meest gelezen artikel is: Cerebrale Parese

Wat is jou het meeste bijgebleven dit jaar?

Ik wens je een fijne jaarwisseling toe!

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): PixabayĀ 

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

4 gedachten over “2016: Een jaar met ups en downs”

 1. Ook gek, ik had precies zo’n laptopje. In elk geval een kleintje, van Asus. En bij mij vond ie het na een jaar al welletjes. Blue screen of death, niets meer aan te doen. Succes met je revalidatie en veel plezier met bloggen en alles in het nieuwe jaar. Fijne oud en nieuw!

  Beantwoorden
 2. Heel goed om dit zo op te schrijven dit ga ik zo ook morgen maar eens even doen if you don’t mind. Ik vind dit lekker overzichtelijk! De beste wensen voor het nieuwe jaar en hopelijk zie ik je eens in real life.

  Beantwoorden
  • Leuk! Ik merkte vandaag dat ik nog meer te vertellen had, dus dat komt maandag. ? En gelijk een mooie inleiding op een ander artikel. Jij ook de beste wensen en dat laatste gaat goed komen!

   Beantwoorden

Plaats een reactie