medelingen

Een nieuw logo! En wat zoiets met je kan doen.

Categorieen:Over mij, Persoonlijk

18 reacties

Sinds dinsdag heb ik een nieuw logo! Hij is gemaakt door Froukje van My360turn. Ik ben er  superblij mee! De accentkleur lila paars is vervangen door rood. Rood is mijn favoriete kleur en past gewoon beter bij mij.

Waarom

De laatste tijd kwam ik een aantal blogs tegen die of hetzelfde thema als mijn blog hadden of er heel heel erg op leken. Niet raar, want een strakke, minimalistische layout in zwart-wit is hartstikke hip op websites en blogs in 2017. Ik vind het ook erg mooi, dus vandaar ook dat ik dit thema heb gekozen. Alleen wilde ik graag wat anders hebben, maar om nou gelijk mijn blog in een ander jasje te steken vond ik ook wat rigoureus.

Het oude logo

Logo

Dit besprak ik met ons groepje bloggers en we kwamen op het idee om een ander logo te gebruiken. Iets wat persoonlijker was en beter bij mij paste. Maar ja wat dan? En bovendien heb ik nog niet zo lang geleden visitekaartjes laten drukken, met mijn logo erop. Dat vond ik ook zonde. Froukje stelde voor om het oude logo ook in het nieuwe logo terug te laten komen. Ook was wat kleur toevoegen een leuke optie.

Mijn nieuwe visitekaartjes

Rood

Rood vonden we goed bij mij passen, omdat het een krachtige opvallende kleur is. Het is de kleur van liefde en passie. Ook is het mijn favoriete kleur. Het woord Powervrouw kwam in ons op, dus het moest iets met rood worden.

Ik begon na te denken, wat het dan moest worden. Iets met bloemen? of iets met schrijfwaren? Froukje had een leuk idee bedacht en vroeg of ik een foto van mezelf kon maken, waarop ik stond alsof ik een dienblad vasthield. Zo gezegd zo gedaan. Daarna heeft Froukje dit logo gemaakt. Eerst was het een gezichtje zonder bril, ogen, neus en mond. Deze hebben we later toegevoegd. Een poppetje en open ogen was nogal lastig, dus heeft het poppetje de ogen dicht. En naast het poppetje het oude logo, met een rode schaduw.

De paarse accentkleur vond ik wat saai en heb ik vervangen door dezelfde rode kleur van het truitje. Het lettertype van de data en de berichttitels heb ik ook veranderd. Verder is alles hetzelfde gebleven. Ik vind het nu een stuk persoonlijker en unieker geworden.

Het nieuwe logo en lettertype

Blij

Ik ben er erg blij mee. Ik merk sinds ik ben begonnen dat ik een stuk minder onzeker ben geworden over mijn blog. Eerst had ik nog wel eens een idee dat anderen het beter konden dan ik, dat heb ik dus niet meer. Met dit logo laat ik ook weer meer van mezelf zien en laat ik zien dat ik steeds meer mijn eigen pad volg. Ik vind het heel fijn dat Froukje mij hiermee heeft geholpen. Zonder haar idee, had ik niet snel geweten waar ik moest beginnen of wat ik als logo zou kiezen. Zo zie je maar weer wat kennis en hulp van anderen kan doen. Dit is een mooi voorbeeld van hetgeen wat ik heb geleerd van het boek Think and grow rich. Door samen te werken kom je verder dan alles in je eentje proberen te doen.

Froukje, heel erg bedankt voor je hulp! En de rest bedankt voor het meedenken!

Wat vinden jullie van het nieuwe logo en de kleine make-over? 

 

 

 

 

 

 

18 gedachten over “Een nieuw logo! En wat zoiets met je kan doen.”

  1. Ja, superleuk zo!

    Ik schaam me eigenlijk wel een beetje voor het logo wat ik nu heb. Heb het zelf een beetje in elkaar geflanst en dat is eraan af te zien… Maar mijn zwager (die er wèl verstand van heeft) is ermee bezig, dus er komt verandering in.

    Beantwoorden
    • Dankjewel! Ik vind jouw logo ook erg mooi. Zelf in elkaar geflanst vind ik juist een pluspunt! Heb je wel mooi maar gedaan! En het wordt steeds beter. Het hoeft niet allemaal gelijk perfect te zijn 😉

      Beantwoorden

Plaats een reactie