Zondag

Een regenachtige luie zondag

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Zondag is mijn favoriete dag van de week. Het is een dag waarop de meeste mensen vrij zijn en het rustig aan doen. Deze dag voelt vaak heel erg relaxed. Het is niet zo dat we niks te doen hebben, maar we doen het wel rustig aan. Gisteren was het trouwens echt een dag om lekker lui binnen te zitten, want wat regende het.

Uitslapen op zondag

In het weekend slapen we altijd uit. Ik heb mijn wekker altijd om 9:00 uur staan. Dat vind ik een mooie tijd om op te staan in het weekend, niet te vroeg, niet te laat. Maar om eerlijk te zeggen blijf ik toch wel langer in mijn bed liggen. En helemaal op zo’n druilerige zondag als gisteren. Als ik wakker ben, neem ik trouwens wel de tijd om een boek te lezen in bed. Dit is een eigenschap die ik mezelf heb aangeleerd omdat ik meer en vaker wilde lezen en dat gaat erg goed.

Nadat ik ben opgestaan, ga ik in mijn pyjama naar beneden. Meestal zit mijn zoon dan beneden tv te kijken of te spelen. Ik zet koffie en drink dat op. Daarna ga ik mediteren met Headspace. Door dit in de ochtend te doen, begint mijn dag lekker rustig. Ik merk ook verschil wanneer ik ’s morgens op sociale media zit en wanneer ik dat niet doe. Wanneer ik niet op sociale media zit, voel ik me rustiger. Daarna kleed ik me aan.

Boodschappen doen op zondag

’s Middags nadat we gegeten hebben, gaan we de wekelijkse boodschappen doen. We maken een weekmenu en halen daar zoveel mogelijk boodschappen voor in huis. We gaan bewust juist op zondag boodschappen doen omdat het dan veel rustiger is, dan bijvoorbeeld op zaterdag. Wat we niet kunnen meenemen vanwege de houdbaarheid, halen we later in de week.

Gisteren regende het heel erg toen we thuiskwamen, zo erg dat we een paraplu hebben gebruikt tijdens het uitladen van de auto, anders waren we kletsnat. Eenmaal binnen, ruimen we gelijk alles op. Meestal probeer ik dan ook voorraadbussen bij te vullen, maar dat doe ik niet altijd.

Formule 1

Mijn vriend kijkt graag naar de Formule 1, dus daar houden we wel rekening mee als we boodschappen gaan doen. We gaan meestal voor of na de race naar de supermarkt. Zelf houd ik niet van Formule 1 en gebruik meestal die tijd om een blog te schrijven. En het weer is er ook niet naar om nog iets anders buiten te gaan doen. Maar dat vind ik niet erg, als het zo regent.

Avond

’s Avonds koken we soms samen, maar soms doet mijn vriend dat, of ik. Dat ligt meestal aan wat we die dag eten. Na het eten ruimen we de keuken op, maken we lunch voor de volgende dag klaar en pakt mijn zoon alvast zijn rugzak in voor de volgende dag.

Als we helemaal klaar zijn, maken we ons klaar om naar bed te gaan. Mijn zoon gaat eerder naar bed en hij slaapt tegenwoordig met zijn beugel in. Gisteravond hadden we de kaarsjes aan. Daar begint het nu echt weer voor te worden. Als het buiten regent, vind ik het altijd lekker om binnen te zitten met een dekentje op de bank en een lekkere kop thee.

Wat doen jullie het liefste op een (regenachtige, luie) zondag?

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

Plaats een reactie