Aan het werk

Werk en geld verdienen #3 Wat wil en kan ik?

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Het is nu bijna 3 jaar geleden dat ik mijn revalidatie afrondde. Ik moest toen echt even tot rust komen en besloot daar de rest van het jaar de tijd voor te nemen. Daarna wilde ik wel weer iets gaan doen, maar wat precies wist ik nog niet. Ik maakte een afspraak bij het UWV om het eens te hebben over werk. Inmiddels was ik door mijn blog erachter gekomen dat ik schrijven erg leuk vind. Ik dacht er zelfs aan om geld te verdienen met mijn blog. Op dit moment vind ik het leuk om wat bij te verdienen, maar om er echt mijn werk van te maken dat zie ik nu niet zitten.

Ik wil aan het werk

Ik merk de laatste tijd dat ik te veel thuis zit. Daardoor heb ik te veel tijd om me druk te maken om niks. Ik pieker en erger me aan allerlei dingen, bijvoorbeeld aan de dingen in huis, die nog moeten gebeuren. Dit komt omdat ik de hele tijd thuis zit. Hierdoor ben ik niet meer de leukste thuis. Behalve het huishouden en mijn blog heb ik verder niet zoveel.  Natuurlijk heb ik mijn vrijwillige werkzaamheden bij de PvdA en zit ik bij de Realisten Academie, maar er mist iets. Ik mis een doel in mijn leven, het meedoen in de maatschappij, het echt werken en daarvoor betaald krijgen. Als ik zou gaan werken, wordt mijn salaris aangevuld met de Wajong, omdat ik vanwege de CP niet voldoende kan werken.

Wat wil ik?

Mijn blog begon ik met een doel: wat wil ik met mijn leven? Wat wil ik qua werk? Altijd maar thuis zijn en thuisblijfmoeder zijn ? Nee, dat is niks voor mij. Aan het werk wil ik graag, maar wat wil ik precies? Wat kan ik? Hoe veel kan ik werken met mijn handicap? Dat weet ik niet zo goed. Ja, ik vind bloggen erg leuk. Websites bouwen lijkt me super interessant, daarnaast heb ik ook een sociale kant aangezien ik MWD heb gestudeerd. Daarom wil ik een Werk Fit traject volgen. Via een Werk Fit traject kan ik goed uitzoeken wat er nu bij mij past en wat ik aan kan. En daarbij wordt er natuurlijk ook rekening gehouden met de balans in werk en privé, ik heb ook nog een gezin thuis.

Een Werk Fit traject

Een Werk Fit traject wordt aangevraagd bij het UWV en is bedoeld om mensen die, net als ik, een lange tijd niet aan het werk zijn geweest, te helpen om (weer) aan het werk te gaan. Hierbij word je begeleid door een job coach. In dit artikel van UWV Perspectief lees je meer over het volgen van een Werk Fit traject.

Voor mij is het goed om dit traject te volgen. Ik heb maar weinig echte werkervaring, ik heb altijd veel meer gedaan, dan ik eigenlijk aan kon. Hierdoor weet ik niet zo goed hoeveel ik kan werken en wat mijn grenzen zijn. Ik wil graag iets met websites en computers doen, maar kan ik dat wel? Past dat echt bij mij? Ik vind van wel, maar ben ik daarin wel realistisch genoeg? Ik heb er niet zoveel ervaring in. Behalve dat ik mijn eigen blog heb en de website van de lokale PvdA beheer.

Behalve bloggen, websites en computers heb ik ook interesse in iets in het sociale domein. Ik heb niet voor niks sociale opleidingen gevolgd, hoewel ik mezelf geen sociaal werker meer zie worden. Dat is te ingewikkeld, dat heb ik van mezelf inmiddels wel geaccepteerd. Toch wil ik die optie open houden. Wie weet is er een functie waarbij alle aspecten die ik leuk vind en goed kan, in voor komt, al denk ik dat die kans zeer klein is.

Ik ben ook een enorme twijfelkont, ik hoop dat dit traject me echt gaat helpen aan meer inzicht in mezelf en waar mijn talent nu echt ligt. Hoe wist jij wat voor wek je wilde doen en waar je goed in bent?

Afbeelding van StartupStockPhotos via Pixabay

2 gedachten over “Werk en geld verdienen #3 Wat wil en kan ik?”

  1. Mooi dat zo’n traject er is. Ik ben benieuwd wat er voor je uit gaat komen! Tja, en hoe wist ik wat ik wilde doen… Schrijven en communicatie is een richting geweest die me altijd heel erg heeft getrokken. Er waren vroeger veel van die studiekeuzetests die je kon doen. Misschien ook wel wat voor jou: ook al ga je geen opleiding doen; het is wel heel handig om te zien welke richting wat voor jou zou kunnen zijn.

    Beantwoorden

Plaats een reactie