Werken achter Mijn laptop op de eettafel inbox

Werken en geld verdienen. Hoe en wat?

Categorieen:Persoonlijk

6 reacties

Vorige week had ik een hele drukke week. Op dinsdag 22 mei had ik zelfs 4 dingen staan. Vrijdag 25 mei had ik een gesprek met het UWV. Ik keek hier erg naar uit! Het was een fijn gesprek en we hebben best lang gepraat. Het ging over werken en geld verdienen.

Werken?

Laatst schreef ik al dat ik het tijd vond om te gaan werken en daar maar eens actie op moest ondernemen. Inmiddels heb ik dus een gesprek met het UWV gehad. Ik vond het belangrijk om dat gesprek af te wachten en niet zomaar iets te doen, vanwege mijn Wajong uitkering.

Vroeger dacht ik namelijk dat wanneer ik zou werken, mijn Wajong zou wegvallen. Gelukkig heb ik de oude Wajong en gebeurt dat niet zo snel. Ik wil werken, maar wel mijn uitkering houden omdat ik vanwege mijn handicap en beperkte energie nooit zoveel kan werken dat ik kan rondkomen van mijn werk.

Wat wil ik?

Ik schreef laatst al dat ik het liefste geld zou willen via mijn blog, maar dat ik nog niet precies wist, hoe ik dat wil gaan doen. Ik wil eens beginnen met mijn blog eens aan te melden bij een of meerdere affiliate programma’s en misschien een paar advertentiebanners te plaatsen. Don’t worry, ik zal niet de hele website vol advertenties plaatsen. Het moet natuurlijk wel een mooie en overzichtelijke website blijven.

Ik moet mij hier wel even goed in gaan verdiepen, dus wanneer precies en welke affiliate programma’s en eventuele advertenties dat gaan worden, weet ik nog niet. Ik hoe overigens niet rijk te worden van mijn blog, ik wil gewoon wat bijverdienen. En ik zie wel waar het schip strand. Wie weet is het wat.

UPDATE 7-6-2018: Inmiddels heb ik diverse affiliate links in verschillende artikelen staan. Als jij via zo’n link het product koopt, dan krijg ik een klein deel van dat bedrag. Voor jou blijft de prijs hetzelfde.

Waarom via mijn blog?

Ik vind bloggen echt geweldig! Zoals jullie wel weten inmiddels vind ik het heerlijk om te schrijven, aan mijn blog te prutsen en volg ik een cursus programmeren. Daarnaast gaat er best wat tijd in zitten. Dus hoe leuk zou het zijn als ik hier aan kan verdienen?

Buiten de deur?

Bloggen doe ik gewoon thuis. Ik ben veel thuis, dus dat komt mooi uit. Maar het zou ook wel goed zijn als ik wat meer buiten de deur kwam. Daarom zoek ik samen met het UWV, naar een vacature voor een paar uur in de week, zodat ik toch ook uit kom, maar ook weer niet te veel energie kwijt ben aan werk.

Vrijwilligerswerk

Nog een optie is natuurlijk vrijwilligerswerk, maar eerst kijken of er geschikte betaalde vacatures zijn. Vrijwilligerswerk is mooi en het kan leiden tot een leuke baan. Sinds ik ben gestopt met mijn stage, heb ik er voor mijn gevoel mentaal gezien niet echt de ruimte voor gehad in mijn hoofd. Nu pas heb ik rust om eens iets anders te gaan doen. En omdat ik graag wil werken, kies ik liever voor een betaalde functie.

Thuis

Ik ben dus veel thuis. Maar ik moet zeggen dat ik eigenlijk altijd wel wat te doen heb. Als ik niet aan bloggen ben, zorg ik voor mijn kind en vriend of doe ik het huishouden, wat allemaal weer energie kost. De leuke dingen, kosten niet alleen energie, maar geven ook een hoop energie!

Wat doe jij voor werk?

6 gedachten over “Werken en geld verdienen. Hoe en wat?”

 1. Ben benieuwd of je iets kunt vinden wat haalbaar (en ook nog leuk) is!

  Wat betreft affiliate programma’s betreft, ben ik erg tevreden met bol.com en linkpizza. Ik doe er niet bijzonder veel mee, maar krijg zo toch gemiddeld een tientje per maand binnen. En ik hoef er ook niet rijk van te worden. Als ik de hostingkosten er zo uit kan halen, ben ik tevreden.

  Mijn ‘echte’ salaris haal ik uit het onderwijs. Ik ben in principe docent in het mbo, maar sta eigenlijk vrijwel niet meer voor de klas. Mijn taak is vooral die van examenleider.

  Beantwoorden
  • Ik hoop het ook. Ik zal daar eens naar kijken! Ik hoef er ook niet rijk van te worden. Het gaat meer om een beetje bij te verdienen.

   Examenleider lijkt me ook een mooie functie.

   Beantwoorden
 2. Ik werk als fulltime blogger vanuit huis. Als je affiliates overweegt, zou je om te beginnen de code van LinkPizza kunnen installeren. Daar heb je verder geen werk mee, en zij maken indien mogelijk van je links affiliate links.

  Op Bloggen en loggen heb ik net een post geschreven over geld verdienen als affiliate.

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je tips! Ik zal eens kijken naar LinkPizza en even jouw artikel opzoeken. Ik heb ook nog wel wat andere leuke dingen bedacht, maar eerst eens kijken of dat haalbaar is.

   Beantwoorden

Plaats een reactie