Forest

Review: Gebruik de Forest app om je te focussen.

Categorieen:Life

6 reacties

Vandaag (woensdag 30 mei) voel ik me zo overprikkeld. Het lijkt alsof mijn hersens niet goed meer kunnen nadenken. Iets doen lukt niet. In plaats daarvan ben ik met 10 dingen tegelijk bezig: dingen op mijn blog aan het aanpassen, mailen, leerlingenvervoer voor volgend jaar regelen, schoolfoto’s bestellen, een blog schrijven en mijn zoon is thuis vanwege de staking van zijn school. Hoe zorg ik ervoor dat ik me kan focussen? Enter: Forest.

Sociale media

Vandaag voelt het alsof alle berichten op Facebook en Twitter hun berichten naar me schreeuwen. Daarbij gebruiken sommige mensen/accounts hoofdletters (omdat het kan) dat sowieso schreeuwerig overkomt en dat vind ik dus al helemaal niet prettig.

Het is voor mij dus beter om vandaag weg te blijven van Facebook en Twitter. Maar ja hoe doe je dat als je best “verslaafd” bent aan je telefoon? Je kunt natuurlijk je telefoon in de vliegtuigstand zetten, het internet uitschakelen of je telefoon uitzetten. Maar mijn oplossing is Forest.

Forest

Het doel van Forest is om je te leren af te kicken van je telefoon en je dus ook te helpen te concentreren op je taak. Dit doet hij door je een virtuele boom te laten planten, binnen een bepaalde tijd dat jij je wilt focussen op je taak. Wanneer je je boom hebt geplant, gaat hij groeien, binnen de tijd dat jij hebt ingesteld. Je kunt je telefoon dan niet gebruiken. Doe je dit toch? Dan gaat je boom dood. Als de tijd loopt, kun je Forest ook rustgevende geluiden laten afspelen, zodat je je beter kunt concentreren.

Wanneer je boom is volgroeid kun je munten verdienen, hiermee kun je andere planten en geluiden kopen.

Als je vaker op een dag deze app gebruikt, dan kun je zelfs een heel virtueel bos planten.

Premium versie

Als je de premiumversie koopt, is de app vrij van reclame, wedstrijden spelen met vrienden, een online account aanmaken enz. Ik heb dat toen ik deze review schreef nog niet gedaan.

Nog meer

Forest is niet alleen goed voor jou, maar ook goed voor de natuur. Niet alleen kun je een virtueel bos planten, maar Forest plant ook echte bomen in verschillende landen in Afrika. Dit kun je steunen door de premiumversie te kopen en de cloud te gebruiken. Dit kost een paar euro.

De extentie in de webstore van Chrome.
De extentie in de webstore van Chrome.

Chrome extentie

Dit is dus een hele handige app, maar als je achter je computer zit, is de verleiding nog steeds heel groot om even Facebook, Twitter, Youtube enz. the checken. Zeker als je internet gewoon nodig hebt tijdens je activiteit, net zoals ik.

De Black-list, waar je websites kunt toevoegen die je te veel afleiden.
De Black-list, waar je websites kunt toevoegen die je te veel afleiden.

Als je Chrome gebruikt kun  je de extentie van Forest gebruiken. Hiermee kun je bepaalde websites die jou te veel afleiden, op een zwarte lijst zetten. Wanneer je in de extentie je boom hebt gepland en je bezoekt een website die op je zwarte lijst staat, gaat je boom dood.

Je kunt in de extentie eventueel inloggen, dan synchroniseert de extentie met de app op je telefoon, maar je kunt deze natuurlijk ook naast elkaar blijven gebruiken.

De extentie in Chrome.
De extentie in Chrome.

Deze website kun je dus niet gebruiken, als je Forest gebruikt, tenzij je je boom doodt.
Deze website kun je dus niet gebruiken, als je Forest gebruikt, tenzij je je boom doodt.

Samenvatting

Ik vind het een hele handige app. Gratis is hij al handig, maar de functies die erbij komen, als je de premiumversie koopt, voegen zeker wat toe. Daarmee bedoel ik dat je Forest steunt bij het planten van echte bomen, het synchroniseren van de extentie met de app en dat de app reclame-vrij is.

Wel is het jammer dat niet alle functies gratis zijn, maar begrijpelijk aangezien je er een goed doel mee kunt steunen. Want doordat de gratis versie niet vrij is van reclame, vind ik de kwaliteit dus geen 5 sterren waard.

Maar toch een hele goede app, die je helpt bij het gefocust blijven en waarmee je een goed doel kunt steunen.

Hoe zorg jij ervoor dat je niet te veel wordt afgeleid door andere zaken?

Downloads:

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Forest.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

6 gedachten over “Review: Gebruik de Forest app om je te focussen.”

  1. Bedankt voor je interessante artikel! Ik vraag me enkel af hoe het kan dat de boom blijft doorgroeien zonder dood te gaan als ik de app afsluit, en dat terwijl ik nog steeds Facebook check. Daarom snap ik het punt van deze app niet helemaal …

    Beantwoorden

Plaats een reactie