Zoeken

Zoeken naar meer balans en rust

Categorieen:Over mij, Persoonlijk

2 reacties

De laatste tijd ben ik erg aan het zoeken naar meer balans. Het was de laatste tijd best druk met werk, de verkiezingen wilde ik ook volgen. En vorige week had ik sinds lange tijd weer eens een afspraak buiten de deur, in Apeldoorn. Ik ben het niet meer gewend om een hele dag of middag weg te zijn alleen, dus ik moest er echt even van bijkomen. Woensdag moest ik werken en konden we stemmen. Ik was ’s morgens om 9:00 uur al in het gemeentehuis om mijn stem uit te brengen, dan had ik dat tenminste gehad. ’s Avonds, was ik doodop, maar ik wilde wel nog de verkiezingsuitslagen volgen. Dat was voor mij de reden om de dag erop even geen blogpost te publiceren.

De laatste tijd ben ik op maandag, dinsdag, en woensdag lekker bezig met van alles, maar op donderdag komt de klap. Ik ben dan doodmoe, moet mezelf naar fysiotherapie slepen om vervolgens de rest van de middag te slapen. Op vrijdag, zaterdag, zondag ben ik weer aan het opkrabbelen en op de maandag begint het weer opnieuw. Gelukkig is het nu wat rustiger, maar volgende week wordt het weer even druk. Ik heb het in de eerste week van de maand altijd wat drukker omdat ik dan de meeste afspraken heb staan.

Meer rust zoeken

4, 5 jaar geleden begon ik met deze blog, sindsdien schrijf ik 2 keer per week een blog. Dat vind ik nog steeds heel erg leuk en ik krijg er ook fantastische reacties op van lezers. Dat vind ik nog het mooiste. Eerder wilde ik perse 2 keer per week een blogpost plaatsen. Ik was behoorlijk fanatiek daarin. In het begin, lukte het me zelfs om vooruit te werken. Maar inmiddels lukt dat me niet meer en zit ik meestal een dag van te voren een blog te schrijven. Ik probeer nu wel vaker wat aantekeningen te maken, zodat minder hoef te zoeken naar inspiratie en ik deze aantekeningen in blogposts kan verwerken.


Vooruitwerken, zou een mooie oplossing zijn. Ik weet dat er bloggers zijn, die op een dag of dagdeel meerdere blogposts schrijven en zo op deze manier vooruit werken. Maar dat vind ik moeilijk. Ik vind het sowieso lastig om te schakelen tussen verschillende onderwerpen. Daarnaast wil ik ook niks forceren en heb ik me er min of meer bij neergelegd dat het ook niet hoeft. Sinds ik werk, komt het wel eens voor dat ik een blog over sla omdat ik dat echt geen puf heb om wat te publiceren.

2 keer in de week publiceren

Ik heb me voorgenomen om zoveel mogelijk 2 keer in de week te blijven publiceren. Ik vind dat fijn en ik houd van deze structuur. Maar ik ga mezelf niet uitputten omdat er perse een blogpost online moet komen. Als ik weer zo’n dag heb waarop ik heel moe ben of te druk ben met andere dingen, dan is de kans groot dat ik een keer over sla. Ik wil het dan wel bij een keer laten omdat ik wel graag wil blijven schrijven, want van uitstel komt afstel en dat is niet de bedoeling en de structuur en routine bieden me houvast.

Daarnaast wil ik binnenkort echt gaan beginnen met mijn blog aan te passen. Ik moet een andere website ook weer even onder handen nemen, maar dan is deze echt aan de beurt. Ik ben steeds bezig met andere websites, dus mijn website komt als laatste aan de beurt, net als bij klussers die lekker in andermans huizen aan het klussen zijn, terwijl hun eigen huis ook een onderhoudsbeurt kan gebruiken. Zo is het ook met deze blog 😉

Op deze manier hoop dat er een beetje een einde komt aan het zoeken naar balans en hoop ik dat ik deze vind.

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

2 gedachten over “Zoeken naar meer balans en rust”

Plaats een reactie